Zobacz ile megasubmod waży :) Bardzo dużo on zmienia, spolszczenie jest i do czystego bellum :) Za to to moje ściągnie się w chwilę :)
Wersja do druku
Czyli mam rozumieć że ten megasubmod jest lepsiejszy i jego lepiej ściągać? Bo akurat dla mnie to nie problem. To jak? Czytam teraz poradnik w wersji PL, ja pierdziele ale mnóstwo ciekawych rzeczy w tym modzie jest, jaram się: D
Zaraz, zaraz ten supermod zawiera twoje poprawki, także go ściągnełem więc chyba git
Na początek radziłbym pograć na czystym Bellum, potem wrzucić Megasubmoda V + fix do niego + Submod Romanoi 3.0 (z wybranymi dodatkami, ten wymaga Megasubmoda V i czyni go jeszcze lepszym, nowe jednostki i inne udoskonalenia).
Dlaczemu? Ja wezmę ten supermod bo po PL jest : D
Mam Pytanie, jeżeli bugfixa zainstalowałem z dopiską folderu tzn ...\mods\bellumcrucis6\ a w opisie instalacji było żeby tylko zrobić \mods to nabroiłem ?
Od nowa zainstalowałem wszystko, zbyt dużo pieprzyłem się z SS, to wole już omijać błędy. zaraz zzobaczymy co to za giera :D Mam ostatnie pytanie w temacie z submodem, karzą wgrać, już inaczej submoda, z inną ścieżką, nie tak jak bugfixa i moda, tylko już ..\mods\BellumCrucis6 http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?7965-Instalka-Polskiego-Megasubmoda-%28wersja-V%29 czy to aby na pewno dobrze jest? Nie, nie jest w instalce wielkimi literami jest napisane że ścieżka musi być \mods\bellumcrucis6\ także proponuje dla moderatora który opiekuje się działem, przeprawić post z tematu.
A mam pytanie, wzorowałem się opisem instalacji podanej na tej stronie powyżej i nie mogę znaleźć tego pliku map.rwm wydaje mnie się, że chyba instalator supersubmoda go usunął, ale nie jestem pewien, a i jeszcze ten fix nr 1 wgrałem do katalogu \mods\BellumCrucis6\data dobrze?
"A mam pytanie, wzorowałem się opisem instalacji podanej na tej stronie powyżej i nie mogę znaleźć tego pliku map.rwm wydaje mnie się, że chyba instalator supersubmoda go usunął,"
instalator usunął
Wielkie dzięki za pomoc!:D
Kurde jest problem, gdy odpalam kampanie polską, w wersji full to natychmiast po załadowaniu się gry wywala mnie do pulpitu z błędem, ktoś wie może co jest grane? Może przez ten fix nr 1 co zainstalowałem co zmienia tych niby polskich mieczników? Halp!
Wszystkie inne nacje działają, próbowałem szkocje, i maurów
Łoł a teraz coś kliknałem w panelu budownictwa u maurów i bez żadnego buga wyłączyło całkowicie mi grę w 1 turze, ocb
A i jeszcze pytanie, czy ten mod, nie działa "w tle" ? Bo tak patrze że jak wychodzę do windowsa to nic nie idzie w turze. No bo ja pierdziele jeżeli będzie już środek gry i czekać aż wszyscy ruszą i patrzeć na to straszna lipa, a tak alt+tabowalem do windowsa i coś tam zapełniałem ten czas
Po kolei, masz w końcu czyste Bellum czy Megasubmoda V.
Wyłącz podgląd ruchów ai.
Nie bardzo wiem o co pytasz z tym działaniem w tle.
Jak się zgłasza ekran powitalny moda klikasz na czerwony krzyżyk.
Ile zajmuje Ci Bellum obecnie? Podaj dokładną lokalizację, ja mam np. D:\Gry2\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis6
Na pewno wszystko zainstalowałeś jak należy?