@up
Tu bardziej rozchodziło mi się o limity posiadanych armii i flot, (przy jednym regionie to 2+1) chyba że si one nie obowiązują. Wcześniej komp się tego trzymał, i stąd to moje moje zdziwienie.
Wersja do druku
@up
Tu bardziej rozchodziło mi się o limity posiadanych armii i flot, (przy jednym regionie to 2+1) chyba że si one nie obowiązują. Wcześniej komp się tego trzymał, i stąd to moje moje zdziwienie.
Hmmm... jeżeli jest to stolica prowincji to można 4 armie mieć...
@UP
Nie pamiętam jak do było dokładnie.
@ituriel32
Skoro widziałeś tą frakcję od 5 tury to może wcześniej podbili jakieś miasto, zrobili 3 armie i stracili miasto?
Sprawdźcie sobie Icenów... Stolica równa się 4 armie i 2 floty, i AI do tego dąży.
Nawet o tym nie wiedziałem, a tyle czasu się w to gra.
Nie wiem jak jest u Was lecz u mnie Thracia to prawdziwe zaglebie niewolnikow i nieustannych buntow.Ciagle pojawianie sie skromnych sil rebeliantow pomiedzy Odessos,Antheia i Pulpudeva w kazdej turze jest juz norma w moich rozgrywkach bez roznicy ktora nacja grajac przejmuje kontrole nad tym regionem.Na nic zdaja sie cykliczne rzezie polaczone z wyrzynaniem jencow,wznoszenie budowli podnoszacych zadowolenie ludnosci bo te cholery i tak wyskakuja jak grzyby po deszczu.W sumie to nawet dobra metoda na poprawe statystyk generalom no ale jak dlugo mozna biegac w tym trojkacie miast i bawic sie w pacyfikacje:rolleyes:?
@UP
Tracja niczym nie różni się od pozostałych prowincji więc nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi. Masz dokładnie rozpisane za co dostajesz + i - do zadowolenia.
W porownaniu z innymi prowincjami Thracia ma jakis "wysyp" buntow.Podczas kiedy w innych regionach jest cisza i blogi spokoj tylko tutaj panuje wieczna rozroba.To wszystko.
Też się dziwię. Jak jest tak źle zainwestuj więcej w świątynie i budowle poprawiające wskaźniki zadowolenia (w sensie jeszcze bardziej).
Też miałem kilka razy tak jak zajaz w prowincji "Tracja". Podczas kampanii Galacja to było aż straszne, te bunty pełnych armii niewolników. W innych prowincjach nie rzuciło mi się coś takiego w oczy. Może to wynikać z tego że mamy tam 4 nacje w 3 kulturach. Czyli bardzo małą stabilność. Do tego komputer ma tendencje do łupienia osad. Jak się to pozostawi samopas to rozejdzie się po kościach, ale jeśli gracz się wmiesza to robi się śmiesznie.