Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Normalne jest Twoim zdaniem, że facet chodzi w obcisłych spodniach, bluzkach, modne stał się wśród facetów kolor różowy czy fioletowy?
Ty tak na powaznie :mrgreen: ?Chcesz zwalczac "Ciemnogrod" dajac sam przyklad jego przedstawiciela :lol: Co dalej?Dlugie wlosy,niewlasciwe obuwie,gestykulacja,etc....Jakie kolory wedlug ciebie sa :arrow: :arrow: :arrow: normalne dla mezczyzn.Przestan sie blaznic z laski swojej ;)
Cytat:
Przykro jest mi, że pisząc to zapewne patrzyłeś w lustro... Nie przypisuj mi pewnych rzeczy, jeśli mnie nie znasz osobiście.
Kolejny kompleks ;)
Cytat:
Nie jestem z wykształcenia seksuologiem, ale na pewno jak zasięgniesz w tej sprawie opinii u specjalisty to się dowiesz więcej.
Zawsze masz tyle przykladow,ktorymi nas hojnie obdarzasz ;)
Cytat:
Czyli jeśli gazety zagraniczne napiszą, że w Polsce za in vitro można iść do więzienia, to jest to prawda, półprawdy czy kłamstwo?
Wciaz nie odrozniasz pomowienia(oszczerstwa) od nazewnictwa ;)
Cytat:
Podaj mi przykład w którym Anglicy zazdroszczą nam tego "zacofania".
Zazdroszcza Polakom tej "nietolerancji" religijnej,dzieki ktorej nasze ulice nie wygladaja jak ich ;)
Cytat:
W Twoim mniemaniu jak mi się wydaje, najlepiej by było by Polska wróciła do średniowiecza za swoimi poglądami.
To sie tobie zle wydaje.Swoje przypuszczenia nie zmieniaj w fakty,ktore chcesz uzyc jako argumenty ;)
Cytat:
Skoro rząd potrafi wydać ile tam mln na kampanię "Cała Polska czyta dzieciom" to chyba na to też powinny się znaleźć pieniądze?
Oczywiscie ze znajda :!: Przeciez nasz budzet co roku ma takie nadwyzki ze nie wiemy co z ta kasa robic ;)
Cytat:
A od kiedy to by kupić gumki trzeba mieć skończone 18lat?
Moze kupowal cos jeszce wiecej niz tylko gumki tylko tego nie doslyszales.Oszczedz tych opowiastek typu:"slyszalem,widzialem,rozmawialem".To nie sa zadne argumenty-wiem ze masz bujna wyobraznie ;)
I cos bardziej powazniejszego :arrow:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/lo ... omosc.html
Nic tylko czekac na nagonke Izraela i nazwanie S.Hawkinga antysemita :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/stephen ... omosc.html
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Normalne jest Twoim zdaniem, że facet chodzi w obcisłych spodniach, bluzkach, modne stał się wśród facetów kolor różowy czy fioletowy?
Ty tak na powaznie :mrgreen: ?Chcesz zwalczac "Ciemnogrod" dajac sam przyklad jego przedstawiciela :lol: Co dalej?Dlugie wlosy,niewlasciwe obuwie,gestykulacja,etc....Jakie kolory wedlug ciebie sa :arrow: :arrow: :arrow: normalne dla mezczyzn.Przestan sie blaznic z laski swojej ;)
Liczę, że chociaż zwalczę "ciemnogród" panujący w Twojej głowie.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Przykro jest mi, że pisząc to zapewne patrzyłeś w lustro... Nie przypisuj mi pewnych rzeczy, jeśli mnie nie znasz osobiście.
Kolejny kompleks ;)
Daruj sobie wycieczki do mnie, nie znasz mnie osobiście, ale obrażać mnie umiesz. Nie lecz swoich własnych kompleksów na innych użytkownikach. Jak chcesz mnie dalej obrażać to wróć do piaskownicy proponuję.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Nie jestem z wykształcenia seksuologiem, ale na pewno jak zasięgniesz w tej sprawie opinii u specjalisty to się dowiesz więcej.
Zawsze masz tyle przykladow,ktorymi nas hojnie obdarzasz ;)
A Ty lubisz zbywać swoich oponentów półsłówkami nic nie wnoszącymi do dyskusji. Jeśli Ty masz jakieś przykłady, to też z chęcią o nich poczytam.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Czyli jeśli gazety zagraniczne napiszą, że w Polsce za in vitro można iść do więzienia, to jest to prawda, półprawdy czy kłamstwo?
Wciaz nie odrozniasz pomowienia(oszczerstwa) od nazewnictwa ;)
Odróżniam i to doskonale, za to Ty jak widzę nie dostrzegasz pytania retorycznego.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Podaj mi przykład w którym Anglicy zazdroszczą nam tego "zacofania".
Zazdroszcza Polakom tej "nietolerancji" religijnej,dzieki ktorej nasze ulice nie wygladaja jak ich ;)
Już widzę hordy islamskie zalewające Polskę w poszukiwaniu pracy :D zapominasz, że emigranci często należą do społeczeństw, które niegdyś były pod zwierzchnictwem korony.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
W Twoim mniemaniu jak mi się wydaje, najlepiej by było by Polska wróciła do średniowiecza za swoimi poglądami.
To sie tobie zle wydaje.Swoje przypuszczenia nie zmieniaj w fakty,ktore chcesz uzyc jako argumenty ;)
Ja używam tylko tej samej metody jaką używasz przeciwko mnie. Oświeć mnie na temat swoich poglądów, skoro nie chcesz bym pisał przypuszczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Skoro rząd potrafi wydać ile tam mln na kampanię "Cała Polska czyta dzieciom" to chyba na to też powinny się znaleźć pieniądze?
Oczywiscie ze znajda :!: Przeciez nasz budzet co roku ma takie nadwyzki ze nie wiemy co z ta kasa robic ;)
Czyli według Ciebie, lepiej jest pozostawić to jak jest obecnie, nie dostrzegając problemu. Lepiej jest być ślepym niż widzieć prawdę...
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Moze kupowal cos jeszce wiecej niz tylko gumki tylko tego nie doslyszales.Oszczedz tych opowiastek typu:"slyszalem,widzialem,rozmawialem".To nie sa zadne argumenty-wiem ze masz bujna wyobraznie ;)
A czy ja mówię lub twierdzę, że to jest argument, to jest tylko przykład. Zauważ, że nasze partie prawicowe z wielką chęcią wprowadziły by to o czym księża grzmią z ambony. Ale "znając" Ciebie i Twoje poglądy jakie przejawiasz na forum jesteś za tym.
Cytat:
Równie dobrze jakaś pocieszna prawicowa gazeta może napisać na odwrót, że ludzie używający antykoncepcji popełniają grzech, że za in vitro trzeba iść do paki, bo tak może wyglądać kolejny etap?
No właśnie - jak jakaś pocieszna prawicowa gazeta napisze, że "in vitro/antkoncepcja to grzech", to się będziesz tym w ogóle przejmować :?: Mnie dyndają OPINIE zachodniej prasy na temat mojego kraju. Inaczej wygląda sprawa, gdy rzecz nie dotyczy opinii, tylko przekłamywania faktów, np. obecny proces przekazywania Polsce i Polakom winy za holocaust.
Cytat:
Czemu państwo, bo sami często rodzice mają bardzo małą wiedzę na ten temat lub w ogóle jej nie posiadają.
No i :?:
Cytat:
Jeśli państwo przeznaczy pieniądze na specjalistów, którzy przekażą swoją wiedzę na ten temat to chyba będzie dobrze?
A najlepiej jak tych pieniędzy w ogóle nie zabierze obywatelom.
Cytat:
Skoro władza potrafi zmarnować miliony złotych podatników na jedną bzdurną kampanię, to nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla marnowania kolejnych milionów. Wręcz przeciwnie.
Cytat:
Cała religia chrześcijańska opiera się na Piśmie Świętym a ono nic nie mówi o tym. To wymysł kapłanów, że antykoncepcja jest zła.
Nie znam się na religiach. I mało mnie to interesuje - jak dla kogoś nakładanie gumki to śmiertelny grzech, za który się idzie do piekła, to jego prywatna sprawa. Tak długo, jak długo nie będzie chciał ingerować w moje życie.
Cytat:
Nie wiem. Sam podałeś ten przykład. Ja tylko napisałem, że jak sprzedawca nie chce komuś czego sprzedać, to jego sprawa, niech traci klienta.
Cytat:
Kobiety same się domagały tego urlopu, zobaczymy czy wyjdzie im to na zdrowie.
Znasz wszystkie kobiety w Polsce i pytałeś je o to :roll: :?:
Cytat:
Premiujemy choćby nieodpowiedzialność o kierowców, którzy prowadzą pod wpływem, całe rodziny często pozwalają by wiózł ich pijany kierowca. Przecież jedna piwko nie zaszkodzi itd... i nic to nie daję. Więc czy naszemu narodowi da się wbić do głowy by byli odpowiedzialni nie tylko za siebie i za swoich bliskich?
Tzn. zgadasz się ze mną, że państwo opiekuńcze premiuje nieodpowiedzialność wśród swoich obywateli :?: Jeśli tak, to ciekawe skąd Twój własny pomysł, by uczące nieodpowiedzialności państwo nagle miało zacząć uczyć czegoś całkiem odwrotnego :D :?:
Cytat:
To jaki, którego rodzica stać na to by posłać dziecko na jakiś kurs by się dowiedziało o takich rzeczach - jeśli taki kurs istnieje? Przecież fachowiec nie będzie miał na czole pieczątki z jakiej jest partii politycznej, jego zadaniem będzie tylko przekazanie wiedzy, którą sam zdobył podczas praktyki, studiów.
Jw. to jest PRYWATNY i INDYWIDUALNY problem rodzica czy ma wiedzę fachową w tej dziedzinie i czy na wychowanie seksualne wyśle dziecko do seksuologa, do psychologa, do księdza czy w ogóle nie wyśle nigdzie, tylko sam wyjaśni co i jak. Nadal nie wyjaśniłeś NIEZBĘDNOŚCI i KONIECZNOŚCI interwencji państwa w tej dziedzinie, co jest warunkiem koniecznym uzasadnienia takiego przedsięwzięcia.
Cytat:
Elrond, czy coś się zmieniło i dla potrzeb prezentowanych opinii względem Izraela przestałeś posługiwać się etyką prawa własności? Nagle stałeś się obrońcą słabych i uciśnionych? Skoro tak jak piszę PaskudnyPludrak żydzi nabywali ziemię legalnie na tym terytorium, to dlaczego Palestyńczycy mają być tu grupą uprzywilejowaną?
To mapa ONZ zakładała poszanowanie prawa własności :?: A może późniejsza wojna i wypędzenie Arabów z wielu ich rdzennych ziem opierała się na prawie własności? Albo okupacja Zachodniego Brzegu i jego kolonizacja przez Żydów odbywa się w poszanowaniem prawa własności :D :?:
Cytat:
1. Czy zgodnie z tą logiką popierasz Ruch Autonomii Śląska? Czy ja lub Ty jesteśmy w pełni upoważnieni do proklamowania niepodległości na terenie własnej posesji?
Ja nie mówię tutaj o jakichś farmazonach, jak RAŚ, tylko o konkretnych sytuacjach, jak była Jugosławia, jak Szkocja, Katalonia i kraj Basków, jak Belgia. To nie są operetkowe ruchy i organizacje, tylko konkretne sytuacje, gdy państwa wielonarodowe uległy rozpadowi bądź narody będące ich częściami składowymi mają chętkę na niepodległość największą od dziesiątek lat albo i więcej.
Cytat:
2. To że istnieją ruchy separatystyczni nie determinuje jeszcze ogólnej tendencji, bo ta od paru ładnych lat jest zupełnie odwrotna jeżeli spojrzeć na tą kwestie globalnie. Państwa narodowe od dłuższego czasu tworzą struktury międzynarodowe aby wspólnie realizować określone cele. Nie dotyczy to jedynie Europy, ale również Afryki, Azji i Ameryki Pd.
Ogólna tendencja jest taka, że w Europie ruchy narodowe i ruchy separatystyczne przeżywają obecnie renesans i są silniejsze niż kiedykolwiek w nowoczesnej historii naszego kontynentu. Owszem z drugiej strony Eurokołchoz też powstaje, ale jest to sztuczny proces idący "od góry", a nie naturalny "od dołu"(bo tendencje "dołów" są zupełnie inne, co się zresztą wraz z postępem tylko zaostrzy), jak się go obecnie przedstawia.
Cytat:
Czyli co ? trzeba ich stamtąd pogonić bo nie bardzo rozumiem, państwo Izrael jako takie istnieje od 1947r i wypadałoby się z tym wreszcie pogodzić :roll: , kebaby nie potrafią się tym pogodzić i ciągle z nimi wojują(to oni zaczynali/prowokowali wszystkie wojny/konflikty), na niewiele jednak im się to zdaję i tylko na tym tracą, dostają bęcki za każdym razem, tracą też na tym ci tzw 'palestyńczycy'.
Wynika z tego, że większość Żydów miała po II WŚ takie prawo do Palestyny, jak Polacy do mitycznej Sarmacji ;) A ich państwo i jego powstanie to nie żaden sprawiedliwy powrót synów Izraela po latach do ziemi obiecanej, tylko brutalny podbój legitymizowany dętą mitologią. Co nie oznacza, że dzisiejszy Izrael nie ma prawa do istnienia.
Cytat:
Zauważ, że nasze partie prawicowe z wielką chęcią wprowadziły by to o czym księża grzmią z ambony. Ale "znając" Ciebie i Twoje poglądy jakie przejawiasz na forum jesteś za tym.
Jestem za powszechna i darmowa antykoncepcja na poziomie podstawowym.Nie baw sie w psychoanalityka gdyz jestes daleko od celu ;)
Cytat:
Czyli według Ciebie, lepiej jest pozostawić to jak jest obecnie, nie dostrzegając problemu. Lepiej jest być ślepym niż widzieć prawdę...
Przypominam ze dyskutujemy o edukacji seksualnej czterolatkow(bardziej idiotycznego problemu w Polsce faktycznie nie ma) :!:
Cytat:
zapominasz, że emigranci często należą do społeczeństw, które niegdyś były pod zwierzchnictwem korony.
Co nie zmienia ogolnej antypatii Anglikow do emigrantow zwlaszcza z krajow muzulmanskich,systemu opieki socjalnej,z ktorej obcokrajowcy szczodrze korzystaja i postawionej na glowie poprawnosci politycznej na Wyspach.Anglik przed kamera mowi inaczej anizeli w pubie ;)
Cytat:
Jeśli Ty masz jakieś przykłady, to też z chęcią o nich poczytam.
Moje stanowisko odnosnie edukacji seksualnej czteroletnich dzieci jest jasne.Ty jestes wielkim zwolennikiem takiego ksztalcenia naszych pociech w imie oswiecenia i zwalczania ciemnogrodztwa ;) Ciekawy jestem jak "w formie zabawy" chcesz wytlumaczyc dziecku roznice w budowie narzadow plciowych oraz sam akt seksulany.Przeciez nie chcesz ich oklamywac bajkami o pszczolkach i kwiatkach,etc...Czy jestes swiadomy psychicznych konsekwencji jakie dziecko moze poniesc taka edukacja :?:
Świetna robota czeka na chętnych!!! :mrgreen:
http://wyborcza.pl/1,75478,13821074,Pre ... snego.html
Tak na marginesie: czym różni się nowoczesny patriotyzm od nienowoczesnego i jak się to objawia? :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Tak na marginesie: czym różni się nowoczesny patriotyzm od nienowoczesnego i jak się to objawia? :shock:
Wystarczy ze bedziesz antypolski w kazdym calu ;)
Cytat:
czym różni się nowoczesny patriotyzm od nienowoczesnego
Nowoczesny patriotyzm, to patriotyzm rosyjski. :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Ja tylko napisałem, że jak sprzedawca nie chce komuś czego sprzedać, to jego sprawa, niech traci klienta.
Sprzedawca nie może odmówić sprzedaży towaru bez uzasadnionej, obiektywnej przyczyny. W przeciwnym wypadku podlega karze grzywny.
Swoja droga dosc intrygujacy jest fakt ze w kolejna rocznice zakonczenia 2WS nasze media milcza.Moze problemem jest jak nazwac,poprawnie politycznie,tych pokonanych?Niemcami czy tez nazistami ;) Ewentualnie bedziemy je obchodzic jutro na znak solidarnosci z Sowietami :lol:
Zajec, a co chcesz świętować? Pozatym Japonia jeszcze walczyła.