Nie wiem jak mogłeś pozwolić na taki rozwój Mediolanu. Mniemam że grałeś spokojnie z 200 lat ?
Wersja do druku
Nie wiem jak mogłeś pozwolić na taki rozwój Mediolanu. Mniemam że grałeś spokojnie z 200 lat ?
Pewnie tak, jeśli od początku wziąć się za agresywny podbój to bardzo szybko można zdobywać nowe regiony.
Na przykład Polską można podbić prawie 10 prowincji w nieco ponad 10 pierwszych tur:
[youtube:1j8jjjzk]http://www.youtube.com/watch?v=zEWb8yPSmsk[/youtube:1j8jjjzk]
[youtube:1j8jjjzk]http://www.youtube.com/watch?v=_gvnhf9UcsQ[/youtube:1j8jjjzk]
W 200 lat (przy stosunku 2 lata na turę, czyli 100 tur) to można już pół świata podbić. Zobacz np. screeny Arrima z kampanii Turcją. Niekoniecznie trzeba aż tyle grać, żeby Mediolan rozwinął się do tego stopnia, bo ta frakcja była zawsze 1 z niewielu, które jakoś myślały. Oprócz niego to tylko czasami Wenecja, Dania, trochę Polska i Ruś. Egipt też grał w miarę dobrze, dopóki nie nadeszły Mongoły.
Szkoda, że po polsku mamy tylko 1 zacny Let's play, choć i tam autor filmiku popełnia sporo błędów, ale nie są one tak idiotyczne, jak na przykład zamiana caen w miasto na samym początku gry, czy ciągłe żonglowanie rodzajem osady bez wyraźnego powodu i jeszcze zdziwienie, że nie ma kasy... Albo sojusz ze Szkocją i atak na nią turę później. Jeszcze te komentarze "ale dobrze grasz" rozwalają. Chciałbym aby ktoś nakręcił coś po polsku o podobnym poziomie do powyższego, ale tutaj mogę sobie tylko pomarzyć. (no wiecie, z komentarzami itp.) ;/
A mnie drażni Papież. Nałożył ekskomunikę na Sycylię i zwołał krucjatę na Tunis. Rozkazał mi udział królem pod groźbą eskomuniki to wziąłem tam jakiś oddział, zgodziłem się i wywołałem wojnę z Sycylią co spowodowało zerwanie sojuszu z Hiszpanią i Portugalią, wojnę z Danią, która spowodowała zerwanie sojuszu z Polską i Niemcami i teraz użeram się Anglią z najazdami Polski Danii Cesarstwa oraz Hiszpanii... Przez jednego głupiego papieża który teraz mnie nawet nie broni.
Drażniące według mnie frakcje:
-Tatarzy,
-Mongołowie,
-Mediolan
-Państwo Papierskie,
-Francja.
To tyle.
Pozdro
Jak dla mnie to Państwo Papieskie oraz Dania.
Dania denerwuję mnie szczególnie wtedy kiedy gram Polską. Najlepiej się z nimi szybko uporać, bo później mogą sprawiać problemy. Przykład: Cesarstwo wypowiedziało mi wojnę. Więc przestałem obserwować poczynania Danii. Parę tur później wjechali armią zajmująca mi parę miast. A Państwo Papieskie zawszę daje mi ekskomunikę wtedy gry prowadzę jakąś wojnę z jednym z mocarstw.
ProNoob chodziło ci o mnie że wiele błędów popełniam?
Nie nagrywałeś jeszcze w sierpniu. Poza tym nie odchodźmy od tematu.
Jak se raz grałem Anglią podbiłem wyspy Brytyjskie i żyłem spokojnie na wyspach nic nie podbijam a po ajkiś 100 turach włączam toggle_fow (na chwile gram bez kodów) a tu OMG Mediolan ma prawie całą europe.
A co do tematu to najbardziej upierdliwi są Węgrzy grałem Cesarstwem zostawełm wschodnią granice w spokoje bardziej podbijałem zachód i południe a po jakimś czasie pokoju co ture miałem atak na Wiedeń od Węgrów po jakiś 10 wkurzyłem sie i poszłem na dwa fronty ;D ciężko było podbiłem około połowe ich ziem a potem przyszli paktować o pokój ale sie nie zgodziłem chciałem ich wyplenić do końca a tu szok wszystwo podbili do Konstantynopola.Cytat:
Zamieszczone przez SH150