Tak, powinny działać.
Wersja do druku
Tak, powinny działać.
pytanie odnośnie sprzętu
otóż ostatnio odkurzałem sobie bebechy mojego pcta (strasznie był zakurzony), i zdjąłem radiator. oczywiście przed ponownym założeniem radiatora powinienem był nałożyć nową warstwę pasty, jednakże takowej nie posiadając, zaryzykowałem. procek działa, nie jest ekstremalnie gorący - 40 na idle, 50 w stresie (100%). mam standardowy cooler od intela, a procek to C2Duo e7400 (bodajże 2,8 na rdzeń).
nie jestem zwolennikiem podkręcania, więc w sumie o przegrzanie CPU nie martwię się zbytnio (wg. Intela Tmax to 75*C), jednakże stan taki, gdzie wymiana ciepła zachodzi na starej, rozdzielonej warstwie srebra, jest raczej bardzo tymczasowy. czy mógłby ktoś mi polecić jakąś sensowną pastę przewodzącą? jednocześnie wytrzymała, ale bez fajerwerków
Swoją drogą pamiętam historię jak z braku pasty smarowałem swojego starego semprona smalcem :D Działało.
Siema.
Moglibyście mi pomóc złożyć zestaw do 1300 zł lub ewentualnie ciut droższy?
Zasilacz, obudowę, dysk wezmę ze starego kompa ( jakiś samsung 320 gb ). Choć zasilacz mam 450w highlander od tracera i ponoć jest cienki, tak więc gdyby było to konieczne bym go najwyżej zmienił.
Na razie wymysliłem tylko tyle:
proc AMD Phenom II x2 550 AM3 ok 360 zł
karta Gigabyte Radeon HD 4850 Zalman 512MB DDR3 od 420 zł
płyta może Asrock M3N78D nForce 720D Socket AM3 ? ok 210zł
i teraz ram, ew zasilacz i płyta główna. Chyba, że są jakieś inne fajne opcje co do karty i procka w tym przedziale cenowym? Prosiłbym o pomoc.
Mysle, ze lepiej bedzie dla ciebie jak spytasz jednak na forum dotyczacym sprzetu.
Np.
http://forum.idg.pl/komputery-stacjonarne-f109.html
Jasne, już to zrobiłem a tutaj tylko tyłem uzupełnienia ;) Może coś akurat się fajnego trafi.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Jakie macie Komputery (chodzi głównie o ram,procek,kartegraf.)i czy chodzi wam M2Tw na najwyzszych detalach?Pozdro
Mysle, ze ten dzial bedzie bardziej odpowiedni viewforum.php?f=98
Witam , co myślicie o takim kompie do gier? budżet 1600-1700zł.Będe grał w najnowsze gry na max detalach w tym NTW i M2TW.
Obudowa:Tacens Aquilo (bez zasilacza)
Zasilacz:Fortron FSP400-60APN 400W
Nagrywarka DVD:Samsung SH-S223C SATA (black)
Karta graficzna:Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ HDMI DVI
Dysk twardy:Samsung 250GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
Pamięć RAM:GoodRam 2GB 1333MHz CL9
Płyta główna:AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/
Procesor:AMD Athlon II X3 440 /3.0GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/
System operacyjny niestety XP ;/ przynajmniej narazie