Zacząłem grać Hunami i dopiero ogarniam co i jak dlatego też mam pytanie. Chcąc utworzyć nową armię i zwerbować określone jednostki to wpierw muszę rozbudować obóz?
Wersja do druku
Zacząłem grać Hunami i dopiero ogarniam co i jak dlatego też mam pytanie. Chcąc utworzyć nową armię i zwerbować określone jednostki to wpierw muszę rozbudować obóz?
Do pozyskania nowej armii nie trzeba rozbudowywać obozu, tylko użyć nadwyżki ludności.
Tyle że w tym przypadku mogę tylko dwa rodzaje jednostek zwerbować.
Po powołaniu nowej armii trzeba w jej obozie wybudować odpowiednie budynki do jednostek.
No teraz już do tego doszedłem :P A jeszcze mam drugie pytanie. Opcja znana z Shoguna II i RTW II gdzie można było sobie samemu celować artylerią w Attili zniknęła? Bo nigdzie jej nie widzę. I jeszcze takie drugie pytanko bo w celach zwycięstwa Hunami jest zapis że muszę zdobyć daną ilość dochodów z plądrowania i choć parę wiosek już splądrowałem to nadal mam wartość 0 i się zastanawiam czemu tak?
Opcja kamery filmowej istnieje i znajdziemy ją pod przyciskiem insert, bądź innym zdefiniowanym.
@Godlike-chodzi o pieniądze z plądrowania regionów.
Armia ma jeden z trybów działania określony jako plądrowanie, użyj go na wrogiej lub neutralnej ziemi a kasa z plądrowania będzie płynąć, to coś innego niż łupienie miast. To obniża relacje dyplomatyczne, ale Hunów to zbytnio nie interesuje raczej.
Dzięki za odpowiedź bo zwykłe plądrowanie nie działa :P A powiedzcie mi co oznacza wizerunek czerwonego pierścionka na wizerunku postaci z rodu?