Jest już film z kampanią Westfalii:
Wersja do druku
Jest już film z kampanią Westfalii:
Szkoda, do końca wierzyłem w Słowian lub Sycylię.
Mi ta Westfalia nie pasuje.
Westfalia jak najbardziej pasuje historycznie i tematycznie, za to Mercję, albo najlepiej Asturię możnaby wymienić na Wieletów, Czechów, albo Chorwatów.
Nie kryję że mam pewien niedosyt spowodowany brakiem grywalnej frakcji słowiańskiej w najnowszym dodatku do TW Attila.Szkoda również że na powyższym materiale video rozgrywający nie skierował się przeciwko wschodnim sąsiadom dzięki czemu moglibyśmy ujrzeć bliższe nam geograficznie wojska Słowian.Jednak po pierwsze miał z nimi zawarty sojusz a po drugie to jego prywatna zachcianka w którą stronę skieruje swoją ekspansję.Chociaż mając stosunki na noże z zachodnim sąsiadem jego postępowanie jest całkowicie logiczne.
Zatem poczekajmy do jutra i sami obadajmy jednostki naszych protoplastów-pokrewieńców zza Łaby.
Jak dla mnie najciekawszymi frakcjami są:The Kingdom of Asturias oraz The Avars.Reszta może poczekać albo i nawet nie...
W zasadzie powinno się strzemiona dać Awarom gdyż to ten lud je rozpowszechnił w Europie.
Skoro wszyscy już ujawnieni to można jakąś kolejność grania sobie ustawić. Na start na pewno odpalę Awarów i zrobię mały Exterminatus w Europie:D. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś dziwnych cudów w roosterze i na spokojnie będzie można bawić się jazdą. Następni będą Danowie. Dawno nie było okazji grania wikingami w serii (ostatnio chyba Medieval 1) więc muszę nadrobić zaległości. Kiedyś pewnie jeszcze Westfalią spróbuję, ale to raczej odległa przyszłość. Reszta frakcji interesuje mnie tylko jako cel podbojów i jakoś nie ciągnie mnie do gry nimi.
Jak dla mnie to Emirat, Avars, a dalej Danowie i może Longobardowie. Reszty pewnie nie ruszę chyba, że ktoś będzie się bardzo zachwycać to z ciekawości sprawdzę.
U mnie plan jest taki: do Świąt nie ma szans z różnych względów, głównie czasowych. Więc żeby nie korciło, kupuję 27-ego, bo po Świętach mam wolne. A wtedy na pierwszy ogień Normanowie :twisted:
http://www.cinefilos.it/serietv/wp-c...9742293220.jpg
Howgh!! :devil:
Kiedy steam zacznie pobierać dodatek?Chciałem nastawić pobieranie z rana coby wieczorem popykać a tu lipa. Pobiera u Was?
Kysiol89-u mnie nc nie pobiera-a wszędzie mam automat ustawiony..........
Pewnie około godziny 18, jak to zwykle bywa. Żeby się upewnić wejdź na steama/Attila/prawy myszki/wyświetl DLC i tam zobacz szczegółowe informacje o tym konkretnym DLC. Nie pamiętam dokładnie, ale będzie tam informacja albo o tym kiedy dodatek będzie dostępny, albo o tym ile trwa jeszcze promocja, które są równoważne :-)
Edit:
Za dwie godziny będzie dodatek. Skończyło mi się ściągać na 737.5 mb, czyli jakichś 66%. Pewnie reszta będzie po 18.