-
George:
Przerażony kapłan ukląkł pytając drżącym głosem - chyba mnie nie zabijesz bracie? Boże... Nie czyń tego!
Spytko:
Ło! To mało ci tej pochlipaji jeszcze? Będziesz tak się zażerał, to koń pod tobą się przepołowi i zada z miejsca nie ruszy, ha!
Adalbert:
Na pijaków nie wyglądali - Sybilla wzruszyła ramionami.
Robert:
Agnes ochoczo przytuliła się do Ciebie, kładąc nogi na łóżku. Okazujesz mi więcej ciepła niż mój brat... Kiedyś było inaczej, zdawał się bardziej mnie kochać.
-
Robert
Twój brat dalej Cię kocha...Jemu też jest trudno,tyle się nie widzieliście...Myślę że powinnaś spróbować z nim porozmawiać,jestem pewien że też chce Twojego dobra tak jak ja czy Charlotte...
-
Sir George Srogi
Wybacz - po czym szybko uderzył.
-
Adalbert
No to czarownica. Równieź wzruszył ramionami i kontynuował podróż w ciszy.
-
Spytko
Roześmiał się. Jak będziesz się tak samotnie opijał, miast podzielić się trunkiem z kompanem z jednej chorągwi, to i konia po pijaku nie dosiądziesz. A ta druga pochlipaja nie dla mnie, tylko dla mej żony.
-
Robert:
Po co? Żeby znowu mi mówił, że wpędziłam ojca do grobu?
Sir George:
Ksiądz upadł bez życia na pokład, tryskając krwią. Stała się wola Boża! Rozległy się okrzyki. Dostrzegłeś spomiędzy członków załogi templariusza Oswalda, który patrzy na Ciebie groźnie...
Adalbert:
Wróciliście do Tulonu. A więc, co zamierzasz teraz, panie?
Spytko:
A! No tak, wybacz mi, zamyśliłem się trochę. Chlej kompanie, ha! Tak w ogóle zastanawia mnie, jak to będzie wyglądać we Francji. Bo żona pod bokiem trochę będzie mnie wstrzymywać w eeee... Sztuce wojennej, ha!
-
Robert
Chcesz żebym z nim porozmawiał? - zapytał poważnym głosem,kładąc jej dłoń na policzku
-
Adalbert
Wrócę do karczmy i będę czekał na kolejne zlecenia. Oczywiście odpowiednio dobierając pracodawców. Odpowiedział nieco mocniej akcentując ostatnie zdanie i lekko uśmiechając się.
-
Spytko
Podniósł kubek napełniony przez Duńczyka. No to byśmy z następnej bitwy zwycięsko i z całą skórą wyszli. Wychylił wino jednym duszkiem, tak jak powinno się spełniać toasty. Ciekawym z kim przyjdzie nam w tej Francji walczyć.
-
sir George Srogi
Podszedł do ciała joannity i wytarł miecz, schował do pochwy po czym odszedł nie zwracając uwagi na załogę.