A cha. To oni nie są w jednej drużynie?
Wersja do druku
A cha. To oni nie są w jednej drużynie?
Od bodajże 6 edycji Chaos rozdzielił się na części - Wojowników Chaosu, Demony Chaosu i Zwierzoludzi. Nie wiem, jak u ostatnich, ale u pierwszych dwóch leją się między sobą wyznawcy każdego z 4 mrocznych bóstw. Demony również leją się między sobą - wewnątrz podzieleni są na 4 odłamy.
Coś takiego jak Inferno w piątej części Heroesów? Swoją drogą to strasznie dużo tych złych nacji: Wampiry, Demony Chaosu, Wojownicy Chaosu, Krasnoludy Chaosu, Orkowie, Gobliny, Królowie Grobowców,Ogry,Szczuroludzie, Zwierzoludzie, Jaszczuroludzie; Ciekawe czy zrobią każdą z tych ras- wiem gobliny są z orkami. No jak dla mnie to do podstawki, ras za darmo, brakuje tylko Bretonii. Resztę mogą dodać jako część płatna. Ciekawe, czy ilość LL dla wszystkich ras będzie taka sama, bo na razie są duże różnice np. Orkowie-4, Imperium -2.
Ogry i Królowie Grobowców nie łapią się do złych tylko neutralnych, a Jaszczuroludzie do dobrych i są chyba największymi wrogami Chaosu.
To ciekawe,że jaszczuroludzie są największymi wrogami chaosu, czyżby przez mutację.
Co do TK, to jestem na 100% pewien, że Rulebook do ósmej edycji uznawał ich, razem z Ogrami, za neutralną frakcję.
Ogólnie sprawdziłem i w bitewniaku było (8ed) sześć frakcji dobrych, siedem złych i dwie neutralne, więc jakiś balans był zachowany.
Ok już przestaje, a zarazem czekam na odpowiedz na: Ciekawe, czy ilość LL dla wszystkich ras będzie taka sama, bo na razie są duże różnice np. Orkowie-4, Imperium -2.
Raczej nie. Nie wszystkie nacje mają materiał na aż taką liczbę, lub pasujących do przyjętej formuły.