Geno
Uporawszy się z wozem podszedł do reszty Wiecie już wszystko? Jeśli tak to przestańcie dręczyć tego biedaka i albo go zwiążmy lub skróćcie jego nędzny żywot, bo wypuścić łotra nie możemy, gdyż nie zawierzam jego słowom
Wersja do druku
Geno
Uporawszy się z wozem podszedł do reszty Wiecie już wszystko? Jeśli tak to przestańcie dręczyć tego biedaka i albo go zwiążmy lub skróćcie jego nędzny żywot, bo wypuścić łotra nie możemy, gdyż nie zawierzam jego słowom
Gerud Żelazna Pięść
Jak dotąd nikt mu broni do łapy nie dał. Mi jego żywot jest obojętnym.
Beregar
Podobnie jak reszta towarzyszy nie wierzył w dobre intencje cudownie odmienionego przez widmo nadchodzącej śmierci bandyty,dlatego nie chcąc przedłużać i robić niepotrzebnego przedstawienia po prostu dobił go czystym cięciem. Gdy było po wszystkim westchnął ciężko i otarł miecz o jego szaty - Nie słyszałem jeszcze żeby orkowie sprzymierzali się ze zwykłymi rzezimieszkami,przydałoby się dopaść żywcem tego całego Kaithura a następnie zasadzić się na posłańca i jego także wypytać...
Gerud Żelazna Pięść
Dobry ork to martwy ork warknął i splunął. A Kaithur, jeśli to ten łucznik, jest Balrakka.
W khazalidzie:
Swoją drogą mogłeś go spytać kto dowodził napadem na krasnoludzką karawanę parę dni temu. Mieli byśmy pewność.
Wszyscy
Mój i tylko mój powiedział Balrakk i dodał w khazalidzie Pieprzony elf wytrącił mnie z równowagi, trudno, zabijemy wszystkich, ten Kaithur to pewno on. Aelin wyglądała na bardzo zakłopotaną słowami martwego już bandyty, po chwili skrzyżowała ręce u piersi i rzekła zdeterminowanym i stanowczym głosem Ja też o tym nie słyszałam, trzeba go przesłuchać, jak zginie to jedyną szansą jest ten posłaniec, ale boję się, że z orka nie wyciągniemy wiele. Ten mistrz...To jest najstraszniejsze. Nie możemy tracić czasu, czym prędzej ruszajmy do ich obozu, tam zdobywamy go szturmem, mamy czas do jutra. Niech siedem gwiazd wskaże nam drogę.
Geno
Szturmem, to już wpierw nie uwalniamy jeńców? zapytał zakłopotany
Aldarion
Do Balrakka
Co tam gadasz po Waszemu krasnoludzie?
Do Wszystich
Jak dla mnie odbicie jeńców jest najważniejsze. Możemy ich później potrzebować
Gerud Żelazna Pięść
To co dla uszu elfa nie przeznaczone odpowiedział Aldarionowi myśląc że to do niego jest kierowane to pytanie. Jestem za odbiciem przynajmniej Ilberica, dzielnie stawał podczas napadu.
Beregar
Musimy uwolnić tylu ilu się da a najlepiej wszystkich,sami możemy sobie nie poradzić z tym całym "mistrzem" a mieszkańcy będą bardziej skorzy do pomocy jeśli uwolnimy ich bliskich,to wciąż jest nasz główny cel ale jako,że bandytów jest jedynie dziesięciu możemy uderzyć na obóz i za jednym podejściem odbić zakładników oraz wyciąć zbirów. Chyba właśnie o to chodziło Aelin...Mam rację?
Wszyscy
A niby do czego ich potrzebować, uwolnimy ich a potem odprowadzimy do Bree do ich domów i rodzin. Jest ich mało, jak się pospieszymy to będziemy mieć element zaskoczenia, a jak widzicie najlepsi z nich szermierze nie są. Podejdziemy obóz, a potem atak, martwi nie będą mieć nic przeciwko uwolnieniu więźniów. Uwolnimy Ilberica tak samo jak resztę. stwierdziła Aelin