Re: The Lord of the Rings: Total War
Pierwsza sprawa, warto pomęczyć się by zagrać w tego moda, ma inaczej rozłożony balans niż jego młodszy kolega pod Medkiem 2 i w wersji swojej ma to, czego nie ma podstawowy TA...
Czy masz grę z dodatkiem Aleks? Czy zainstalowałeś gdzie indziej niż dysk gdzie masz Windowsa? Jakiego masz Windowsa i sprzęt? Jeżeli masz grę zainstalowaną z dodatkiem aleks gdzie indziej niż system Windows, to zwróć uwagę, że podana ścieżka instalacji jest domyślna, masz na pewno inną...Nim sobie nie wyjaśnisz j.w. to ciężko coś wyrokować...
O, dziękuję za dobre chęci. Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale przez czas świąt nie wchodziłem na forum. Tak więc...
- zainstalowałem Rome: Total War w dysku D, mój kochany Windows XP jest zainstalowany na dysku C, czyli innym. Rzeczywiście ścieżka domyślna była inna, ale myślę, że znalezienie głównego folderu z grą nie jest takie trudne : I (podawałem już swój element docelowy skrótu Alexandra).
- Oczywiście mam wszystkie dodatki - BI i Alexandra. Jak wspominałem, posiadam wydanie "Antologia".
- Sprzęt jest bardzo stary, ale dzięki ciągłej dbałości zachował sprawność pozwalającą na ciskanie w Total Wary : ). Może wrzucę swój screen z CCleaner, bo wstyd mi własnoręcznie pisać nazwy przestarzałych komponentów (na co dzień korzystam z laptopa, dzięki zintegrowanej karcie graficznej mojego Acera stary dobry PC-et wciąż może się wykazać :P ).
http://zapodaj.net/images/d9dc0a2466f82.bmp
To może być, to, sprzęt jest hmmm.... :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez faolion
Ja mam taki problem, zainstalowałem roma-antologię, potem LOTRTW_v2.0b_OB następnie LOTRTW_PATCH_v2.08c_OB pojawiła mi się ikonka z pierścieniem gdy włączam moda pojawia się obrazek z Aragornem i nic tak już zostaje.
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
dawno w niego nie grałem, więc nie pamiętam jaka była pierwsza ikonka. Niektóre mody ładują się po po prostu dość długo, musisz poczekać kilka minut. Podobna sytuacja jest w EB, też trzeba było poczekać kilka minut nim się załaduje wszystko.
Jakby co, to pomyślimy dalej :cry:
Rada z poczekaniem kilka minut jest cenna. Szczególnie z procesorem podobnym do mojego. Za chwilę wypróbuję i pójdę coś zjeść : ).
Udało się! Trochę się naczekałem, ale mam parę zastrzeżeń/pytań:
- filmiki odtwarzane w menu głównym są w BARDZO małej rozdzielczości (muszę się domyślać, co widzę na ekranie). Próbowałem grzebać w opcjach, ale nie pomogło.
- Podobno istnieje jakiś bug związany z kampanią. Nie wczytuję się po kilku zapisach. Jak temu zapobiec?
Nie grałem jeszcze ani bitwy, ani kampanii, ale zasmucił mnie ten obraz z menu głównym i pognałem tutaj : ).
Cytat:
Zamieszczone przez Ringil
Rada z poczekaniem kilka minut jest cenna. Szczególnie z procesorem podobnym do mojego. Za chwilę wypróbuję i pójdę coś zjeść : ).
Udało się! Trochę się naczekałem, ale mam parę zastrzeżeń/pytań:
- filmiki odtwarzane w menu głównym są w BARDZO małej rozdzielczości (muszę się domyślać, co widzę na ekranie). Próbowałem grzebać w opcjach, ale nie pomogło.
- Podobno istnieje jakiś bug związany z kampanią. Nie wczytuję się po kilku zapisach. Jak temu zapobiec?
Nie grałem jeszcze ani bitwy, ani kampanii, ale zasmucił mnie ten obraz z menu głównym i pognałem tutaj : ).
Cosik nie tak jest, zrób według tego, to czasy gdy miałem czcigodnego mocarnego athlonka bartonka ;) , co nikomu się nie kłaniał i xp-ek, powinno pomóc, jak by zaszkodziło całkiem :mrgreen: , to można to spokojnie odinstalować...
to na początek
link do programu
http://www.dobreprogramy.pl/ACE-Mega-Co ... 11856.html
viewtopic.php?p=124764#p124764
-----------------------------
teraz druga sprawa, spróbuj najpierw skasować sławetny map. rwm, on się potem znowu zregeneruje
Potem
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Cytat:
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
O ile się nie mylę to musisz mieć włączonego doradcę i w pierwszej rundzie będziesz miał jego poradę(zaraz po rozpoczęciu nowej gry)o włączeniu skryptu,dajesz wtedy show me how i gotowe.
Ja uciekam, powodzenia może ktoś inny z grających ci pomoże jakby to nie pomogło. 8-)
pozdrawiam
Jeszcze jest kwestia niskiego wzrostu populacji/kasy. W MOSie do Third Age`a był skrypt, który zmieniał "któryśtam" współczynnik w plikach. Da się to zrobić ręcznie? Podobno jest to kwestia dopisania cyfry w notatniku.
Cytat:
Zamieszczone przez Ringil
Jeszcze jest kwestia niskiego wzrostu populacji/kasy. W MOSie do Third Age`a był skrypt, który zmieniał "któryśtam" współczynnik w plikach. Da się to zrobić ręcznie? Podobno jest to kwestia dopisania cyfry w notatniku.
Zerknij tutaj, sam lepiej bym tego nie wytłumaczył jak to zrobić, pozdrawiam :D
viewtopic.php?f=248&t=5535
Cytat:
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
Mi się wydaje, że to dlatego że wczytałeś kampanię po innej grze, tzn. nie można na raz odpalonym LOTR: TW wczytać dwóch gier.
Po jednej rozgrywce trzeba wyłączyć grę i odpalić od nowa żeby się znowu skrypty załadowały.
Miałem ten sam problem i to pomogło ;)
Właśnie zainstalowałem sobie tego moda i jedna rzecz mnie zaciekawiła, o co chodzi z tym Frodem na mapie kampani? Można zdobyć jego pierścień? daje to jakieś mega bonusy ? :D
Widzę że nie doczekałeś się odpowiedzi ;) , proszę tu masz linka ze wszystkimi skryptami w tym i z sytuacją jaka ci się przytrafiła.
http://lotr-tw.net/viewtopic.php?f=1&t=3996