No bez dodatku Kingdoms to ciężko będzie o jakiegoś moda o Rzymie ale zapytaj w kuźni Invasio Barbarorum II jest pod Kingdoms innych nie znam.Cytat:
Zamieszczone przez kapsel146
Wersja do druku
No bez dodatku Kingdoms to ciężko będzie o jakiegoś moda o Rzymie ale zapytaj w kuźni Invasio Barbarorum II jest pod Kingdoms innych nie znam.Cytat:
Zamieszczone przez kapsel146
Szukam moda który nie ma tak szeroko rozciągniętej mapy że miasta, zamki są oddalone od siebie hend hend daleko... żeby te odległości były mniejsze, oczywiście żeby były też fajne jednostki w frakcjach, no i może jakieś fajne eventy. Ostatnio gram w SS ale to nie to, za bardzo takie wszystko wydłużone, ta długość budowy budynków oraz samo zrobienie tur przez inne państwa zajmuje dużo czasu że się czasami odechciewa :(
Niedoceniany na tym forum :), dobra niemiecka :) robota
viewtopic.php?f=30&t=536
-------------------------------------------------------------
zapomniany na tym forum, łączy podstawę z dodatkami, zachowuje język gry oryginału, czyli po instalacji jest gra po polsku to i mod... :D
viewtopic.php?f=30&t=1177
Jest jakiś mod dot. środkowej europy z około X wieku?
Np. ten
viewtopic.php?f=30&t=1152
albo ten
viewtopic.php?f=30&t=231
Dzięki, ale miałem na myśli mod, w którym byłyby dobrze przedstawione polskie plemiona, choćby wiślanie i pomorzanie, oraz silne wtedy czechy + księstwa ruskie oraz chyba połabianie? czyli słowianie za Odrą, gdyby coś takiego było... :P
Wcześniej, przy innej okazji go podawałem, masz np. w tym modzie Konfederację Obodrycką, czy jakoś tak....Czechy itp...Niemiecka robota, bardzo solidna, mod jest po angielsku, ci co grali byli zadowoleni
viewtopic.php?f=30&t=536
:D
Dzięki, zawsze coś, choć jak to zwykle bywa malutko frakcji na wschodzie, ale wypróbuje, wielkie dzięki ;]
Witam,
Jestem wielkim fanem Medka, mam doświadczenie z kilkoma modami i dotychczas nie udało mi się znaleźć modyfikacji, która najbardziej mnie interesuje.
Mianowicie praktycznie wszystkie bitwy (nie potyczki) w dziejach Europy i okolic (a może i ludzkości) miały miejsce pomiędzy większą ilością frakcji niż dwóch. Dyplomacja była o wiele istotniejsza, sojusz nie ograniczał się do zasady 'staramy się nie atakować siebie nawzajem', ale miał swoje silne potwierdzenie we wzajemnej pomocy militarnej. Na polu bitwy nierzadko spotykały się armie trzech, czterech stron konfliktu, czasem też całych bloków sojuszniczych.
Tego brakuje mi w Medku. Prawdę mówiąc długo szalałem za jedynką i nie mogłem się przekonać do dwójki - właśnie z tego powodu. Oczywiście powód jest jasny - ograniczone pole manewru jest wymuszone poprzez turowy system rozgrywki z ograniczoną ilością 'punktów ruchu'.
Stąd pytanie - w Medieval2 jest zaimplementowana możliwość dobrowolnego dołączania do bitew, jeśli jest się w określonej odległości od bitwy (nie pamiętam szczegółów, dawno nie grałem), a jeśli nasza armia stoi przy sojuszniczej i oddziały przeciwnika atakują 'nas' w taki sposób, że obie alianckie armie są w 'polu rażenia', to automatycznie bierzemy udział w bitwie. Czy istnieje mod, który pod tym kątem poprawia rozgrywkę? Nie powiem, lubię wspólne bitwy, lubię nieprzewidywalność sojusznika i fakt, że czasem wszystko zmienia się w sekundzie utracenia generała zaprzyjaźnionej armii. A strasznie mnie denerwuje to, że czasem przyjmuję bitwę na wyprawie wojennej, wróg ma przewagę liczebną, a sojusznik z całą flagą w swojej turze się nie ruszy, bo nie. Poszukuję zatem moda, który jest w stanie to zmienić, albo porady, gdzie w kodzie gry jest współczynnik odległości, dla jakiej jestem pytany, czy chcę wspomóc sojusznika. Prawdę mówiąc w sytuacji, gdy w jednym miejscu są 4 armie różnych frakcji (a ja jestem w stosunku do nich neutralny), również chciałbym być zapytany, czy nie chcę dołączyć do którejś ze stron.
Myślę, że takie proste usprawnienie bardzo by zwiększyło realizm gry pod kątem historycznym i samej grywalności - bardziej niż niektóre czarodziejskie rozwiązania ze Stainless Steel vh/vh na przykład...
Pozdrawiam serdecznie,
kyrielejson
Kyrielejson poczytaj o tym modzie viewforum.php?f=367 Bellum Crucis i najlepiej zagraj w 6.2