Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
nie kłam odnośnie twoich poglądów, nie trzeba być twoim fanem by zauważyć, że nie poważnie traktujesz innych. Nie podobają mi się twoje wycieczki osobiste i gloryfikacja pewnych poglądów i zachowań. Dlatego nie wypisuj że ktoś zmyśla, bo nie przypominam sobie od momentu jak się zarejestrowałem na forum, byś kogoś poważnie potraktował w dyskusji, przy okazji nie obrażając go. Fakt jesteś już długo na forum, ale nie zwalnia ciebie z tego, czym nie mogą poszczycić się młodsi userzy którzy muszą przestrzegać netykiety, tylko nie odpisuj mi jak kiedyś na PW przed krachem forum, nie zajrzę nawet. I tyle w temacie.
Cytat:
Arindal von den Heiden
Zacznij pisać po polsku, bo ci zacznę edytować teksty, i hamuj z oceną ogólną Polaków, obrażasz ludzi którzy gnili w więzieniach by ktoś taki jak ty, mógł teraz wypisywać takie teksty.
A jakich wartości chcesz nauczyś swoich dzieci? Faszyzm jest zły, komunizm jest zły, nawet demokracja nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo wtedy anarchiści czują się za swobodnie i wprowadzają jakieś bzdurne zasady.
Tych wartości które rozwijają człowieka i powodują że idzie o krok dalej w ewolucji a nie stoi w miejscu i się konserwuje - czyli cofa. Bo natura nie zna zamarcia w miejscu, coś idzie albo do przodu albo do tyłu. NA pewno nie chce się cofać i nie chce tego dla tych co są mi najbliżsi :)
Te wartości to przede wszystkim szacunek do drugiego człowieka, tolerancja dla wszystkiego co jest tolerancyjne w myśl zasady - żyj i pozwól żyć innym. Jeśli ktoś na to nie pozwala, no to działa aspołecznie i powinien zostać zresocjalizowany. :-)
Wartość to wiedza i zdolności - płynne poruszanie się po świecie kultury, znajomość historii, filozofii. Ale tej niezideologizowanej, mającej na celu poprawianie sobie ego - tylko prawdziwej. Bo sens nauki historii jest wtedy - kiedy uczy ona o świecie, a nie o tym jakim to się jest poszkodowanym bo ... . Ona ma uczyć tego co kiedy i dla czego powstało, dla czego upadło lub się zmieniło i jak - efektem czego jest taki a nie inny obraz świata. Takie a nie inne poglądy ogółu społeczeństw et c. Historia jest dużą wartością mogącą przerobić poglądy. Znałem lata temu pewnego neonazistę, strasznie bojowo nastawionego do wszystkiego dookoła - zachwycał się historią...problem w tym że znał ją słabo, ale wydawało mu się że ją znał. Przeczytał jedną dwie książki na jakiś temat i uznał że już wszystko o tym wie. Nie patrzył, czy przypadkiem są to dzieła ideologiczne, czy naukowe itd. To co mu się tam podobało zapamiętywał i urabiał sobie filozofię życia. Problem w tym...że po paru latach życia w ten sposób, stwierdził że jest samotny. Najlepsze jest to że stwierdził też iż jednak woli facetów, o wcześniej do głowy by mu nie przyszło. Po prostu nagle coś mu trykło w głowie i zdał sobie z tego sprawę. Teraz... jest zupełnie innym człowiekiem. Czytał te same książki ale z innej perspektywy, dyskutował z ludźmi słuchając co miał do powiedzenia - w końcu odważył się na dyskusję ze mną i byłem zaskoczony jaką posiadł wiedzę, gadaliśmy akurat o Bizancjum - i byłem w szoku nad poziomem jego spojrzenia. Człowieka niewykształconego w tej dziedzinie do tego. Co więcej, znalazł świetnego faceta, lekarza ^^ i się przy okazji ustawił życiowo heh. Wracając do nurtu głównego, historia jako wartość. W innych kwestiach wartości które opierają się na uczciwości. Zero bajek itp. pomysłów które mydlą ludziom oczy. Najbardziej uczciwi ludzie jakich poznałem to byli ateiści. Religijni kłamali niesamowicie, prosto w oczy. Tak więc najlepsze jest wychowanie bez religii jakiejkolwiek, bo ona uczy że ktoś ma racje bardziej, nie podając dla czego - po za tym że bo to nasze bo nam narzucono. Uczciwe podejście do spraw związanych z miłością. Nie blokowanie emocji dorastającego człowieka. Nie zamierzam mówić swojemu dziecku jaka partia jest dobra i jaki system - bo nie ma takiego. Dobrzy są tylko konkretni ludzie i takich należy się trzymać, a nie ideologii. W pewnym sensie jest to anarchizujące. Ale dużo lepsze niż uczenie podporządkowania się pod kolektyw, tak robią ci co nie potrafią myśleć. W rozwoju umysłu młodego człowieka wg mnie - to są właśnie wartości, którymi należy wychowywać.
Robić tak by było i sobie i innym dobrze i nikomu nie zawadzać.
ale ten temat nie jest o mnie i moim sposobie wypowiadania się.
btw nie wiem dlaczego mnie oceniasz i dlaczego wypowiadasz się z pozycji autorytety, którym wybacz nie jesteś dla mnie :)
jeżeli kogoś obrażam, łamię regulamin to niech mnie oceniają moderatorzy.
i jak mam traktować ludzi, którzy piszą mi, że anarchiści dzięki demokracji wprowadzają 'durne zasady' :lol:
no sorry, ale to aż boli żeby nie wyśmiać.
Co dobrego przyniósł anarchizm? Komune paryską? Rzezie podczas rewolucji w całej historii? (pzedstwiciele rządów zresztą też lepsi nie byli) Religia też tu nie jest tematem dyskusji ale zastanówmy się kto chciał na przestrzeni dziejów niszczyć religię... Cesarz Neron, podpalacz, morderca, pod koniec życia nawet homoseksualista jak nie jeden z cesarzy. Zwalił winę na chrześcijan za tragedię, którą wywołał. Kto jeszcze? Hitler on podczas spotkań ze współpracownikami powtarzał że nie nawidzi religii i w tym celu mordował między innymi żydów ale wobec chrześcijaństwa nie miał ciepłych uczuć, chociaż nie mógł już tak bardzo otwarcie ich potępiać. Najgorszy jednak był Stalin. On był zwycięzcą i mógł mówić o reżimie papistów itd.
Cytat:
Co dobrego przyniósł anarchizm? Komune paryską? Rzezie podczas rewolucji w całej historii? (pzedstwiciele rządów zresztą też lepsi nie byli) Religia też tu nie jest tematem dyskusji ale zastanówmy się kto chciał na przestrzeni dziejów niszczyć religię... Cesarz Neron, podpalacz, morderca, pod koniec życia nawet homoseksualista jak nie jeden z cesarzy. Zwalił winę na chrześcijan za tragedię, którą wywołał. Kto jeszcze? Hitler on podczas spotkań ze współpracownikami powtarzał że nie nawidzi religii i w tym celu mordował między innymi żydów ale wobec chrześcijaństwa nie miał ciepłych uczuć, chociaż nie mógł już tak bardzo otwarcie ich potępiać. Najgorszy jednak był Stalin. On był zwycięzcą i mógł mówić o reżimie papistów itd.
A co to ma do tematu homoseksualistów kolego ? Umiesz jakoś racjonalnie powiązać dwie sprawy ? Nie wiem, każdy homoś to anarchista ?
Cytat:
Moje pytanie brzmi od kiedy to wogóle głosowanie decyduje o tym czy coś jest chorobą czy nie. ;)
Nie głosowanie, tylko opinia naukowców i lekarzy. Chyba nie powiesz mi, że uznajesz homoseksualizm za chorobę, wbrew powszechnym opiniom środowisk psychologicznych ?
Cytat:
A jako rodzic chciałbyś żeby Twoje dzieci oglądały paradę gejów :?:
A jakie to ma znaczenie ? Jakie znaczenie ma czyjeś prywatne 'chce', 'nie chce', w kwestii umożliwienia ludziom wyrażania swojego zdania ? Uważasz, że parada gejów jest zła, a pielgrzymka na jasną górę już nie ?
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
hehe. Niemcy najechali Polskę i się obściskują! :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Arindal von den Heiden
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić.
Cytat:
Nie uznaję więc tego kontrargumentu, że coś przyszło z zachodu.
Chłopaki uzgodnijcie wersje bo na razie jeden drugiemu robicie dywersję ideologiczną. :mrgreen:
Cytat:
Z tego co wiem, wbrew propagandzie PRLu, polacy neiwiele się zmienili wbrew pozorom i ten sam procent społeczeńśtwa co był rozwiązły 20 lat temu to jest też i dzisiaj.
Masz jakieś dowody na poparcie tej tezy?
Cytat:
Uważasz, że parada gejów jest zła, a pielgrzymka na jasną górę już nie ?
Czy uczestnicy pielgrzymki na Jasną Górę idą półnago i walczą o jakieś przywileje? A może robią to dlatego że chcą się innym pokazać i zaszokować? Kiedyś byłem na takiej pielgrzymce i jakoś nie widziałem :mrgreen:
Cytat:
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić.
Jak wprowadzano komunę po wojnie to też na początku musieli nam eksportować starszych doświadczeniem towarzyszy radzieckich :mrgreen:
Cytat:
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić. Zresztą teraz te parady (np. w Poznaniu) wyglądają inaczej hehe, wszystko się zmienia na lepsze. NA szczęście świat idzie do przodu. Tylko odpadki pozostają w tyle, skazując się na samozagładę.
Bismarck próbował nas germanizować, Car rusyfikować, Dolfi chciał nas eksterminować, Józek skomunizować. Teraz towarzysze spod gwiazdek na niebieskim tle i miejscowe gamonie chcą nas zlaicyzować i znieczulić na wszelkie idiotyzmy, które firmują. Wszystkie te próby wiązały i wiążą się z walką z Kościołem, Polską tradycją i patriotyzmem.
Czy eurotowarzyszom się uda?- Miało nas nie być na mapie Europy, gwarantowały to 3 mocarstwa- same się rozpadły, potem Rzesza i ZSRR to gwarantowały w 1939 roku i też się rozpadły...
Piszesz że Polacy to tchórze ale to właśnie Polacy są najodważniejszym narodem. Stwierdził to sam Napoleon Bonaparte i (podobno) nawet Hitler. Stalin powiedział zaś, że komunizm pasuje do nas jak siodło do krowy. "Polak potrafi" i nie przerobi go żadna indoktrynacja. Cechy które środowiska za którymi stoisz w Polakach nienawidzą i które chcą za wszelką cenę wyplenić są naszą narodową dumą. Spędzanie na parady bydła z zagranicy, wypowiedzi pseudoautorytetów, nagonka w mediach i próby sztucznych podziałów w społeczeństwie nie pomogą. Prędzej czy później przegracie.
Cytat:
Prędzej czy później przegracie.
Tym bardziej że nie mogą się rozmnażać drogą naturalną, chyba że będą adoptować i indotkrynować dzieci od małego (w sumie ciekawi mnie to jak tacy tatusiowie lub mamusie tłumaczą skąd się taki dzieciak wziął.
Nie wszyscy anarchiści są homo a wszyscyhomo w swoich poglądach (chodźby nawet uważali inaczej) mają jakąś cząskę myśli anarchistycznej, głównie z powodu że występupują przeciw porządkowi. Może to porządek naturalny ale lepiej go zachowywać.
Cytat:
Nie wszyscy anarchiści są homo a wszyscyhomo w swoich poglądach (chodźby nawet uważali inaczej) mają jakąś cząskę myśli anarchistycznej, głównie z powodu że występupują przeciw porządkowi
Przeciwko jakiemu porządkowi facet ? O czym Ty do mnie talking ? Jak ktoś uprawia seks na pieska to też sprzeciwia się porządkowi ? No sory za wydźwięk, ale taki jest właśnie poziom Twoich argumentów. Homoseksualizm jest orientacją. Ciebie nie powinno interesować kto z kim śpi, a inni nie powinni z tym wchodzić do Twojego domu.
Cytat:
Czy uczestnicy pielgrzymki na Jasną Górę idą półnago i walczą o jakieś przywileje? A może robią to dlatego że chcą się innym pokazać i zaszokować? Kiedyś byłem na takiej pielgrzymce i jakoś nie widziałem :mrgreen:
A czy ja chcę to oglądać ? Dlaczego mnie do tego zmuszasz hmm ? Zrozum zakpior że to wszystko jest kwestią poglądów, a akurat prawda jest taka, że żyjemy w kraju ultra-katolickim, w porównaniu do szeroko rozumianego zachodu, i stąd cała gadanina o szkodliwości gejów, zboczeniu, wartościach, itd, bo jak ktoś nie rozumie fundamentalnych zasad życia społecznego, to problemy pojawiają się nie tylko po jednej stronie, ale po drugiej również, chociażby jako reakcja.
Cytat:
Nie przypominam sobie by w dziejach jakiegokolwiek innego narodu były takie wtopy – jak ucieczka rządu przed wojskami wroga – i zostawienie narodu samemu sobie
Szkoda że de Gaulle tudzież inni przywódcy państw tak samo się ewakuowali. Ale oczywiście nagana dotyczy tylko naszych władz. I kto tu żyje komunistyczną propagandą :o
Co do uciekającej władzy- wiesz kto to był Stefan Starzyński? Nie? To poczytaj.
Cytat:
A czy ja chcę to oglądać ?
Puszczają każdą pielgrzymkę w TV tak jak puszczają relację z każdej homoimprezy :?: