Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
a ja na wh na mapie kampanii dostrzegam plusy, wcale nie jest tak źle.
1. jak wspomniano - silniejsza armia, a nie jakieś katapulty.
2. słucham papy, dwie krucjaty zrobiłem, mój papieżem został i o dziwo, Dania za atak na mnie została ekskomunikowana, także z całą szczerością jadę na podbój Duńczykom. Póki co, walczę z Niemcami dodatkowo i udało mi się wywołać wojnę między Węgrami a Rusią ( o Kijów), także trochę im to zajmie. Mam dobre stosunki z Rusią, a nią nie lubię się bić, ale Budapeszt chętnie bym zajął. Zobaczymy na ile sojusz wytrzyma, mam nadzieję, że do czasu stłamszenia Danii, przeciwko której uwielbiam walczyć :)
Co sądzicie o "Szkockiej gwardii"? Ponieważ, dziesiątkowała mi włóczników bez względu na dystans.(mimo że wszystkie moje oddziały miały "Srebną tarczkę")
Niewiem czy też tak mieliście ale jak se grałem spojrzałem na drzewo genealogiczne i zauwarzyłem ze mój krul miał 57 lat a jego syn 58 Troche dziwne co nie?
Ja przestałem grac w medievala bo niemoge brać bitw ręcznych a bez tego gra traci sens jesli ktos wie jak moge je naprawic prosiłbym zeby mi odpisał na wątku "problemy z bitwami ręcznymi"
Cytat:
Zamieszczone przez rasta
Niewiem czy też tak mieliście ale jak se grałem spojrzałem na drzewo genealogiczne i zauwarzyłem ze mój krul miał 57 lat a jego syn 58 Troche dziwne co nie?
A kto to jest "krul"? :roll: I co to znaczy "zauwarzyłem"?
Pomijając te żenujące błędy, to chyba oczywiste, że ten jego "syn" został adoptowany.
Cytat:
Zamieszczone przez Witold
Co sądzicie o "Szkockiej gwardii"? Ponieważ, dziesiątkowała mi włóczników bez względu na dystans.(mimo że wszystkie moje oddziały miały "Srebną tarczkę")
To wyślij na nich kawalerię, tzn uderz z dwóch stron lewej i prawej ;) Wtedy trudniej jest im trafić, jeśli chcesz możesz wysłać w tym samym czasie piechotę, lub dopiero gdy tamci zajęci będą walką wręcz :P Albo najzwyczajniej zasypać gnojków pociskami z katapulty :D
Musze przyznać, że Szkocka Gwardia też dawała mi się mocno w bitwach we znaki. Jak dla mnie bardzo dobra jednostka łucznicza, a do tego opancerzona.
"Opancerzona" a co za tym idzie również dobra w walce wręcz :P
W tym problem że nie mam kawalerii.