-
HellVard a może inaczej podejść i dać np. dla gienka bonus do dowodzenia jednostkami z danego rejonu? Lub okrzyk np. +1 do morale dla Chorągwi Krakowskich. W Bellum są podobne myki porobione dla np. cesarza Bizancjum tylko on chyba daje całościowy bonus dla armii, podobne też są w MOS 1.7 np. redukcja zmęczenia dla armii.
-
Nie wiem czy takie coś jest możliwe, popytam na TWC :)
-
Tak jak się spodziewałem, atrybut "legionary_name" służy tylko określeniu regionu pochodzenia jednostki, nie da się dzięki niemu dodać jakichkolwiek bonusów do statystyk czy wykorzystać tego w skryptach.
-
Zreorganizowałem lekko polski roster, zamiast "możnych" i "rycerstwa" wprowadzę 6 jednostek regionalnych, po jednej dla każdej grywalnej polskiej frakcji + 1 dla księstwa krakowskiego, które może pojawić się na mapie przy określonych warunkach. Miałem trochę problemów z tarczami, gdyż I połowa XIII wieku to jeszcze "epoka pre-heraldyczna" i nie bardzo wiedziałem, jak mają być pomalowane, po namyśle zdecydowałem, że będą to po prostu jakieś wzory z barwami najczęściej pojawiającymi się w późniejszej heraldyce każdego księstwa. Ale z tego względu podstawowe poziomy rycerstwa wielkopolskiego, małopolskiego i mazowieckiego raczej nie będą się od siebie różniły, gdyż dominowały u nich czerwień i biel, tak samo śląscy nie będą się różnić od opolsko-raciborskich, ale tylko początkowo ;) Żeby nie być gołosłownym, poniżej zamieszczam małą prezentację:
Rycerstwo mało/wielkopolskie i mazowieckie:
Rycerstwo śląskie i opolsko-raciborskie, pomorskie być może będzie miało inne tarcze. Jak widać, są już nowocześniej wyposażeni od małopolskich, itd, mają ściętą u góry i nieco mniejszą formę pośrednią między tarczą migdałowatą, a późniejszą rycerską tarczą trójkątną, mają na głowach także wczesne formy hełmów garnczkowych:
I coś na deser ;) Nowy model dla Braci Dobrzyńskich:
-
-
Nie widzę tych dobrzynów :(. I jeszcze jedno. Małopolscy Rycerze w samym czepcu kolczym, mają paskudne tarcze, dałoby radę usunąć ten model?
-
Jak to, przecież screen dobrzyńców działa bez zarzutu? Spróbuj wejść tak: http://i59.tinypic.com/10e1mq1.jpg
Co do tej tarczy, to chodzi Ci o tą niepomalowaną, z umbem pośrodku? Co w niej złego? :)
-
Nic poza tym, że jest paskudna ;) Chodzi o tę drewnianą (Jakby inne z drewna nie były o.O) przekrojoną czterema metalowymi okuciami.
-
Nie widzę w niej nic złego, nie będę jej usuwał, chyba, że więcej osób poprze Twój wniosek ;) Działa Ci ten screen dobrzyńców?
-
Już tak, dzięki, wyglądają kozacko ;)