steam - rome 2 total war - właściwości - patche, wybierasz bete 2.0 i Ci się pobiera
Wersja do druku
steam - rome 2 total war - właściwości - patche, wybierasz bete 2.0 i Ci się pobiera
Fajnie i ładnie, tylko problem jest tego typu że nie ma takiej zakładki we właściwościach ;)Cytat:
Zamieszczone przez edmundo
P.S. Wchodzi się we właściwości i zakłatka BETA - w "wybierz bete w której chcesz brać udział" zaznaczasz "patch2beta" i tyle.
Oficjalny patch 2 wychodzi dzisiaj czy jutro ?
Brak jakichkolwiek informacji, równie dobrze może wyjść w piątek...
http://www.pcgamer.com/2013/09/16/total ... 0&ns_fee=0
Nie wiadomo kiedy,ale wiadomo co bedzie,wyglada dobrze...
Tylko że nie ma nic o poprawie optymalizacji podczas bitwy.
jest:
-Increased the frame rate and reduced frame stuttering in battles on certain GPUs.
Ten patch beta 2.0 jest świetny. Nareszcie nie usypiam podczas zmiany tur! Resztę naprawia najnowszy Radius :)
To jest ta ironia co nam o niej w szkole opowiadają ? Bo ja raczej taki średnio inteligentny jestem .Cytat:
Zamieszczone przez Nalcor
@up
Dla tych którym chwycił - nie jest.
Zainstalowałem dzisiaj tego patcha i odpaliłem nową kampanię po czym rozegrałem ponad 50 tur. Oto co zauważyłem:
- 1-1.5 FPS'a więcej podczas bitew,
- 3-4 FPS'y więcej na mapie kampanii, masy wody przestały lagować jak lagowały, ale za to pojawiły się małe problemy z masami lądu - centrując mapę na Alpach mam 2 FPS mniej. Momentami też gra nie nadąża z doczytaniem tekstur, przez co widać rozmazane tekstury. Dziwne góry mam także :x
- FPS nie spadają mi dramatycznie po przewinięciu pierwszej tury na mapie kampanii. Ciągle mam dropy spowodowane przybliżaniem delikatnym kamery na ruszające się armie/floty AI, ponowne szybkie oddalenie pomaga :)
- Mniejsze dropy przy kliknięciu po raz pierwszy w turze na agenta/armię/flotę, ciągle jednak dropy (jak wcześniej spadały mi klatki z 18 do 4, tak teraz spadają mi z 18-19 do 10),
- duże przyśpieszenie tur kompa - początkowe 10-15 tur trwa mniej niż 30s u mnie (a nie mam komputera z NASA) za to potem (do tej 50 tury) z widocznością tylko na sąsiadów potrafi trwać dłużej ale to głównie przez duże frakcje,
- Ogólnie mój piec zaczął grzać lampką od ciężkiej pracy ale cały czas tyko 50-60% zużycia procesora, wydaje mi się, że teraz więcej RAMU jest w użyciu,
- CAI jest bardziej aktywne, widziałem jak kilka frakcji zostało zniszczonych bez mojej ingerencji (Rzym, Macedonia, Icenowie +3-4 których nie znam),
- CAI potrafi zaatakować drogą lądową moje wojska (co za pierwszym razem oznaczało bardzo miłą zasadzkę dla mnie :) ), nie wiem jak z desantowaniem się i atakiem samą flotą bo nie pamiętam jaki charakter miały frakcje wyspiarskie, które biłem Atenami,
- CAI dalej robi duże ilości Procarzy i Oszczepników ale z tego co zauważyłem to nie więcej niż połowę głównego stacka. Jeżeli doliczyć małe wspierające stacki to strzelcy stanowili maks 70% armii wroga,
- CAI przystaje na propozycje handlu jeżeli zapłacimy mu złotem - nie więcej jednak niż 2000 talentów/denari/złota/czegokolwiek będącego walutą w tej grze,
- CAI najmuje oddziały najemnicze - niestety nie rozwiązuje ich od razu po bitwie,
- CAI nie podejmuje bitwy gdy jest oblegane przed końcem jedzenia w osadzie, nawet jeżeli oblega go 1 oddział (Libia oblegała w ten sposób Rzym przez 4-5 tur, ja sam stolicę Macedonii),
- BAI radzi sobie w bitwach lądowych czy też obronie osad (nie posiadających murów) trochę lepiej. Zdarzyły się przypadki udawanego szarżowania i wracania się ale w 80-90% przypadków szarże kompa wpadały na moje falangi (wcześniej odmawiało rozpoczęcia walki w której by przegrało, po zgonieniu harcowników),
- Zredukowano prędkość ciężkiej piechoty - zarówno biegu jak i marszu,
- Zredukowano chyba też trochę staminę jednostek - dzisiaj dość regularnie widziałem znaczek zmęczenia,
- Jednostki trzymają formację, nie wiem ile to zasługa patcha a ile nauki jak poruszać się falangami (klikanie rozkazu ruchu za przeciwnikami) + hard groupowania,
- Falanga Hoplitów działa jakoś lepiej, mocno spadają straty moich ludzi :)
- Zredukowano kary do Morale za straty jak i szybkość zabijania w zwarciu, w połączeniu z spowolnieniem prędkości ciężkiej piechoty bitwy trwają minimum 2x dłużej (przed patchem moje bitwy średnio trwały 3-5min, obecnie 7-12min. Najdłuższa przed patchem - 10min, po patchu 23min,
- Grając na wysokim poziomie trudności zacząłem przegrywać początkowo bitwy gdy przeciwnik miał dużą przewagę liczebną (>1,5x), staram się mikrować jednostki i AI bardzo często mnie skutecznie kontruje, poza tym ładnie flankuje gdy już uda mu się przedrzeć moimi skrzydłami i uderza na moich pikinierów,
Co do bugów to:
- czasami bugują się okienka interfejsu (znikają i trzeba przełączyć na inne okienko by móc z powrotem włączyć docelowe. Zdarzyło się 3-4x przez 6h,
- niektóre przyciski na interfejsie (Dyplomacja) potrafiły się zbugować - zmieniły kolor na szary i nie można było ich wywołać inaczej jak przez skrót klawiszowy, Zdarzyło się 1-2x przez 6h,
- Czasami bugują się przejścia między mapami kampanii (normalna, TAB, dyplomacja) - zdarzyło się 1-2x przez 6h, trzeba naprawić tak samo jak z okienkami interfejsu,
- Nie wiem czy to wina patcha czy też nie ale jako Ateny nie dostaję bonusu do flot - sprawdzałem i werbowane statki nie dostają doświadczenia ani nie dostałem poziomu tradycji :D Ktoś kto nie ma beta patcha może sprawdzić czy u niego działa bonus do flot :oops: ?
Pozdrawiam