Włącz w mod menager, bo pewnie niejest zaznaczonyCytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Wersja do druku
Włącz w mod menager, bo pewnie niejest zaznaczonyCytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Nie śmiej się ze mnie ale nigdy nie miałem do czynienia z mod-menager... Możesz napisać krótką instrukcję z poradą czy trzeba go instalować czy znaleźć?
Już znalazłem - jest na Steam...
Teraz tylko nie wiem jaką wersję zaznaczyć jest kilka m/i: graphical i inne
Odpalasz Rome, wyskakuje Ci menu od odpalania, na lewo od przycisku graj, a pod znajomymi masz mod manager :) Klikasz na to, pokazuje Ci się lista modów, tam trzeba zaznaczyć z jakim chcesz grać i odpalasz Rome :)
Pewnie kliknąłeś upload, a to nie to, w rogu ikonki od moda zaznaczasz że grasz z tym i odpalasz normalnie Rome :)
Cha - było dokładnie tak...
W końcu mam tego moda.....
Ojejej, cacuszko - dzięki Panowie
Ilość jednostek jest... - zaskakująca i balans lepszy niż w podstawce, nowe budynki z uwzględnieniem surowców i wiele innych rzeczy...
Jedynie co mnie martwi to fakt, że zamiast opisó po angielsku mam puste pola w oknach opisowych i boję się, żę zwłaszcza pzry budynkach i cechach rozwojowych postaci nie widzę minusowych efektów. Czasami brak tekstu jest ewidentny bo ten który się pojawia jest na środku okna. Nic jakoś sprubuję pograć choć nie mam też nazw nowych jednostek w opisach więć wznoszenie budynkó pod rekrutację będzie raczej losowe.
Znaczne szybciej przewijają się też tury - przynajmniej dwukrotnie, srubuję zwiększyć ustawienia grafiki i napiszę czy pracuje wszystko płynnie.
Dziękuję za pomoc, możę znacie jeszcze sposób na pozyskanie brakujących opisów choćby w j. angielskim ale chyba gryzą się z polskim tekstem i jest albo full ang albo to co mam obecnie.
Wg mnie jak grałeś trochę na wersji spolszczonej to śmiało możesz przejść na angielską, większość rzeczy będziesz robić odruchowo, a ogólnie wszystko w miarę jest proste i zrozumiałe nawet w języku angielskim, przynajmniej ja tak mam, a angielski nie jest moją super mocną stroną :)
Zastanawiam się czy twórcy tego moda wpadną na pomysł żeby jednostki generalskie takie jak np Legatus, zamiast włóczni miały miecz, dziwnie wygląda generał machający włócznią :D
Czekam tylko na wersję na steam :)
Mod ogólnie bardzo fajny, ale schrzanili cele poboczne rozdziałów. Rzym ma cele rozdziałów Egiptu, często są niemożliwe do wykonania zadania. Rzymem mam mieć handel z Rzymem... Albo wznieść Szkołę perypetyczną (czy jakoś tak)... Może to u mnie jest taki problem, a normalnie działa bez zarzutu.
Mi nie podoba się powolne odzyskiwanie stanu liczbowego żołnierzy. Jak komp zaspamuje to kaput. Odpaliłem kampanie Rzymem i po paru turach wypowiada mi wojnę Epir, Ateny i państwo z doliny Padu. No mam nadzieję, że komp będzie walczył sam ze sobą, bo jak na poziomie normal ma mnie nawalać spam wojujących głównie ze mną państewek to lecę na vanillę :D.
Powolny replenishment jest po to, żeby nie walczyć cały czas z tymi samymi armiami od nowa, bo przynajmniej w poprzedniej wersji ciężko było zadać przeciwnikowi więcej, niż 60-70% strat po wygranej bitwie.
Będzie to poprawione. Dresden coś pomieszał jak ponownie przerzucał pliki ;)Cytat:
Zamieszczone przez robercik8211
Witami w realnym świecie, gdzie nie można wrócić do stanu 100% w ciągu jednej tury. Teraz wreszcie jest dobrze, a moim zdaniem i tak jeszcze za szybko się odnawiają.Cytat:
Zamieszczone przez Harry-Potter-TW
Niestety usunięto changelog na forum DeI, więc nie wiem jakie zmiany były w ostatnich łatkach, ale obecnie jest ta wersja:
0.6e:
Added seasonal effects (not graphics) to main campaign
Fixed minor faction political systems
Fixed Galatian faction traits
Added differentiation to second tier attack traditions
Increased slightly Formation Attack bonuses
Tweaked some Roman unit stats
Tweaked strength of Fulcum
Tweaked some Barbarian unit stats