-
Może to być problemem, bo niestety ta karta (kiedyś miałem kompa z nią) ledwo starczyła na Shoguna 2, natomiast DeI ma znacznie wyższe wymagania niż podstawka Rome 2. Jeżeli o mnie chodzi, nie widzę sensu ruszania DeI bez przynajmniej karty z serii GT560 lub odpowiednika od AMD, a i na takim sprzęcie będzie ciężko. Do przyjemnej rozrywki z tym modem (czy nawet graniem w TW od Attyli w górę) nie polecam niczego poniżej serii GT760. Sam gram na GT970.
-
Mam problem z sabotażami w DEI, dokładnie chodzi o to że po udanym zatruciu studni,ilość jednostek się nie zmienia.
Posiadam najnowszą wersję DEI ze steama.
Upomnienie za post pod postem w krótkim odstępie czasu. Na przyszłość radzę używać opcji ,,edytuj", gdy ma się coś do dopisania, a nikt jeszcze nie odpowiedział na posta.
-
Musisz mieć bardzo dobrego agenta do tego. Szpiedzy służą głównie do szpiegowania, to samo tyczy się AI, nie ma spamu agentów.
-
Raczej jeszcze jest... Grając Rzymem natrafiłęm w Azji Mniejszej koło Pergamonu 23 zgromadzonych w jednym obszarze. Zrobili sobie sabat na Łysej Górze, tłukłem ich moimi z kilkanaście tur. Definitywnie przestali powracać jak podbiłem ten rejon. Niestety ale są takie momenty w grze, żę komputer broni się i atakuje wyłącznie agentami. Jego armie i floty dryfują sobie wtedy przeważnie w zupełnie bezsensownych miejscach mapki na morzu. Za to co zrobiuliście z tej niedoróbki jaką jest Rome Total War 2 Wielki Szacun, ale z szopy pałacu nie będzie, niestety stare bolączki ciągle jeszcze napotykam w grze.
Moim marzeniem co do DeI było pozbawienie agentów możliwośći oddziaływania na armie i miasta:
- szpieg - rozpoznanie i zwalczanie obcych agentów
- dyplomata - krzewienie kultury, ekonomia i bonusy do dyplomacji
- champion - szkolenie wojska i zwalczanie obcych agentów.
Przez to co producent dodał agentom z pierwszej ver. Rome 2 zrobił się RPG.
Zastanawiam się czy będziecie jeszcze pisać kolejne patche do DeI? Przedwczoraj kupłem Hannibal u Bram - aż piszczeć mi się chce z zachwytu z Dei jest to mistrzostwo świata. Zasubskrybowałęm jeszcze submoda na frakcje i ... Znowu będę wstawał niewyspany.
-
Tak, jeszcze mamy parę rzeczy do zrobienia, np przerobienie Kartaginy i pomniejsze zmiany w innych frakcjach chociaż raczej bym się nie spodziewał aż tak wielkich zmian w innych aspektach. Dziś wyszedł nowy patch ze sporymi zmianami bitewnymi, z tym że póki co jest to otwarta faza testów na twc, więc wersja na steam bez zmian.
http://www.twcenter.net/forums/showt...e-help-us-test!
-
To jest dobra informacja, Kartagina jako frakcja komputera wreszcie nie pada jak mucha i jest liczącą się potęgą. Założyłęm kampanię Kartaginą i przez ponad 50 tur nikt mnie zaatakował, wszyscy chętnie podpisują umowy, moje miasta rozkwitają i nawet armii nie rozbudowywałem. Jest za łatwo i za przyjemnie, dobrze, żę ja przerabiacie, nie wiem, czy macie taką możliwość ale spróbujcie zachować jej historyczny charakter pod kontem potęgi handlowej i morskiej w sposób który nie przekoksi tej frakcj. Możę jeszcze bardziej wyodrębnicie w modzie słynny port kartagiński który jako pierwszy w historii posiadał łańcuch zabezpieczający wejście do niego. Obciąłbym też ilość dostęnych do rekrutacji jednostek lądowych na rzecz najemników. Hannibal najemnikami Rzym terroryzował, w Alpach stracił jakieś 40% stanu armii, uzupełnił ją szybko włąśnie najemnikami.
Czy możecie dołożyć do moda więcej eventów związanych z historią? Wiem, że to trudne ale bez podpuszczanie Was - wyspecjalizowaliście się w niemożliwym, Wersja podstawowa R2 to gniot, na dDeI rozegrałęm z tysiąc godzin i ciągle wracam do gry.
Edit;
Ciekawie pokazana historia Hannibala, jego trudne relacje z władzami Kartaginy i ich przegniłość, nie mogłęm pod koniec filmu oprzeć się wrażeniu, że Kartagina przed swoim upadkiem osiągnęła taki stopień skundlenia jak Rzym przed swoim:
https://www.youtube.com/watch?v=pTMUQh491j8
-
Witam
Mam takie pytanie. Zainstalowałem DeI wersje 2 częściową. Wszystko super, poza opisami budynków i jednostek. Wszystkie nowe(dodane w DeI) budynki i jednostki nie posiadają opisów. Czyli mam część opisów po polsku, a reszty w ogóle nie ma. Chyba to nie jest normalne ?
-
Musisz zmienić język gry na angielski - w innym przypadku gra po prostu nie wyświetla tekstów z moda ;)
-
Dzięki za odpowiedź, w sumie gdy zadawałem pytanie to już mi to chodziło po głowie. I włączyłem na steam wersje angielską, już jest :) Zaczynamy !
-
Mam jakiś problem, mod nie działa tj. gra wiesza się na początkowym screenie, co jest jeszcze przed menu. Gra sama działa, inne mody też działają. DEI w sumie też działa, ale jak odznaczę pierwszy part. O co biega?