A DLC z celtami Ci nie starczy? ;) Co do reszty to grałem w mod Radiousa. Mi nie przypadł do gustu i raczej bym odradzał.
Wersja do druku
A DLC z celtami Ci nie starczy? ;) Co do reszty to grałem w mod Radiousa. Mi nie przypadł do gustu i raczej bym odradzał.
Pod tym linkiem znajdziesz kilka ciekawych modów poświęconych Celtom.Przeważnie są to modyfikacje dodające nowe jednostki oraz poprawiające wygląd już istniejacych:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Mody-do-Attyli
Nie, bo chodzi mi zromanizowanych Brytów (czyli Brytonów, chociaż nazewnictwo nie jest tutaj jednolite), a nie "czystych" Celtów. :p
edit: ok, nie wyraziłem się jasno. Tak czy siak, za linki dziękuję. ;)
Zatem odnajdż pod tym samym linkiem mod odblokowujący wszystkie frakcje i wówczas bedziesz mógł zagrać Brytami.
@Grogmir masz farta gdyż w Workshopie jest taki oto mod:
http://steamcommunity.com/sharedfile...21&searchtext=
Nie kocham chyba tej gierki :(
Kurcze, po zakupie grałem trochę, nastukałem 99 godzin, ale od ponad półtora miesiąca nie mogę się zmusić, żeby włączyć.
Romek był troszeczkę zawodem na kilku płaszczyznach, Attila spełnił praktycznie wszystkie niespełnione oczekiwania, ale romkowi poświęciłem 396 godzin, a następcy?
Heh, nie wiem, co o tym myśleć.
I tak naj naj naj najbardziej czekam na medka III...
Również nie czuję miety do TW Attila.To nie jest zła gra jednak brakuje w niej tego "czegoś" co ma Rome lub Medieval2 przez które z zapałkami w oczach szło się do pracy.
Dla mnie natomiast Attila to nie jest zła gra. Co prawda ma sporo plusów jak ot np. balans rozgrywki i armii, ale w trybie multi to wszystko niestety sprowadza się do gry na 1 kopyto. Jazda w tamtym okresie przecież tak silna jak w średniowieczu nie była. Wracając do plusów - ot np. muzyka, grafika i właśnie nacje są dużym plusem. Choć dobija mnie czasami to, jak AI lubi palić regiony, bo to pomaga i w ogóle. Ale punkty ruchu kradnie jak mistrz złodziejstwa. Niemniej jednak wolę bardziej Rome II o dziwo - co prawda ma też trochę minusów i brakuje jej tego czegoś, co miał Shogun 2, FotS, Medieval 2 i Napoleon, ale aż tak złą grą nie jest.
PS. Czekam na DLC do Attyli nowe i na Warhammera.
Ja nie powiedziałem, że gra jest zła, czy coś. Wprost przeciwnie! Uważam, że Attila jest bardziej dopracowany niż drugi Romek, zawiera większość elementów, których mi brakowało. Jako całość jest po prostu świetny, lepszy niż wspomniany Rome.
Tylko, że nie ciągnie do grania... Nie chce się i już. Chyba po prostu nastąpił przesyt tym klimatem, trzeba zgłodnieć i wrócić do tematu.
Albo poczekać na nową część...
Jeśli chodzi o ilość "wygranych" godzin to u mnie zwycięża zdecydowanie Medieval II. Bez konkurencji ;).
Czy ktoś z Was ma problem z uruchomieniem gry? Przez parę godzin robi mi się "Autoryzacja", trwa to szybko - ok. kilka minut zabiera dojście do końca... ale po tym ten proces zaczyna się od nowa i tak bez przerwy. Przez to nie mogę zaktualizować modów w steam workshop.
Sprawdziłem (dawno nie wchodziłem...) i wszystko ok, może wolniej otwiera się wszystko ale mam info o nieaktualnych sterownikach.
No ja też mam info o tych sterownikach, a tak to wszystko dziala.
U mnie nadal nic - gdy autoryzacja się kończy to zaczyna od nowa, w kółko. Przez to nie dam rady moda na workshop wrzucić.
Witam wszystkich foumowiczy! :)
Właśnie powróciłem po bardzo długiej nieobecności (mam nadzieję że nikogo nam tu nie ubyło), i od razu chciałbym prosić Was o pomoc.
Mianowicie zamierzam zakupić najnowszą grę Total War: Attila, i zastanawiam się czy powinienem wybrać wersję przyszykowaną przez SEGĘ, czy może przez Creative Assembly?
Ja widzę jedynie różnicę cenową (109,99 zł SEGI wobec 149,99 zł CA (Empik)), dlatego też chciałbym prosić o radę Was. Czy opłaca się przepłacać? Czy widać jakieś wyraźne różnice?
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję. Pozdrawiam.;)
Krzyżak2
CA jest twórcą, SEGA odpowiada za dystrybucję. Temat nie na miejscu. Przeniesiony.
Witam.
Czy ktoś może powiedzieć mi, którą wersję Attili wybrać?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a6481c645.html
Czy pomiędzy tymi odsłonami są jakieś różnice (poza ceną)?
z góry dzięki. Pozdrawiam.
Według mnie masz tu wersję z płytą (DVD) oraz tylko kod (wersja cyfrowa). Jeżeli chodzi o zawartość to powinna być taka sama. Dziwne że cena wyższa dotyczy wersji digital.... Myślę że warto wstrzymać się i zaoszczedzić kilka groszy bo niebawem będzie latobranie na MUVE.
Niebawem - raczej początkiem września :-D
(Ale mogę się mylić - tak było w przeszłości)
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Zacząłem wreszcie grać (nowy komputer) i jest naprawdę przyjemnie, dużo fajniej niż w vanillę Rome. Bitwy może trochę za szybkie, ale sama kampania i stopień jej trudności jak najbardziej na plus. Gram Cesarstwem Wschodniorzymskim na Hard i udało mi się rozbić Wizygotów nie tracąc żadnej prowincji, ale w trakcie przygotowań do wyprawy na Persję zaatakowały mnie ludy pustynne z jednej strony, a Wandalowie zaczęli z morza łupić wyspy Morza Śródziemnego. Zachodni Rzym nawet się trzyma, na razie stracili tylko kilka miast w Brytanii (jest koło 20 tury) i nawet wojują legionami gdzieś na ziemiach Markomanów.
Są już jakieś mody, które dodają fajnie przemyślane rzeczy (jednostki, mechanika kampanii i bitwy), nie psując tym balansu i nie powodując nowych bugów?
Ja gram na modzie 24 tury na rok, maksymalna korupcja 50 %, wszystkie opcje po podbiciu osady dla każdej nacji.
Ale polecam moda Better aggressive Ai. Wgrałem w około 100 turze i od razu wojna Sansanidów z wschodnim cesarstwem i o wiele wiecej wojen wybucha. Gram wizygotami, zacząłem podboje w Hiszpanii. BA AI mam na normal. Easy bez cheatów kompa więc dałem na normal ^^, ale pewnie trudniej na hard, poczytaj o różnicach ^^.
Gram na razie bez modów i muszę przyznać, że... cieszę się, że grę kupiłem w mega promocji z paroma DLC. Mapa prawie ta sama, tylko ciemniej, parę nowych opcji. Wygląda bardziej na dodatek do RII niż kolejna część. Wszystkie prowincje trzymiastowe, zdaje się, że w każdej jakiś specjalny towar, to zdecydowanie umniejsza wartość poszczególnych regionów. Niby trudniej, ale wystarczy przestać przywiązywać się na siłę do każdej prowincji i elastycznie wałkować hordy. Taka fifa 2015 - ładniej, prościej, ale znowu to samo.
Na plus optymalizacja - Attyla chodzi lepiej niż RII, przynajmniej u mnie. Przy większych bitwach czasem spadną klatki, ale "czas" mija normalnie.
Dzięki bogom moderzy nie śpią.
Kurde, gram tym Cesarstwem Wschodnim na H/M i wcale nie jest łatwo.. mam wrażenie, że bitwy są całkiem wymagające i na razie nie wgrywam żadnych modów na ich zmianę (10-20 min to optymalna długość jak dla mnie), bez ataku na flankę oddzialy potrafią walczyć od czoła po parę minut. Teraz męczę się z Sasanidami, którzy cały czas wypuszczają kolejne pełne armie, a wszędzie choroby, bunty, głód i brak złota w skarbcu - jest fajnie. :D
Spróbuj zachodem bez żadnych modów na kasę. To jest dopiero hardcore, a przynajmniej był przed wszystkimi patchami. ^^
https://www.change.org/p/total-war-a...ign-map-editor Petycja o wprowadzenie edytora mapy kampanii do gry.
Pomysł b. dobry , cel szlachetny, lecz CA ma to tam gdzie kończą się plecy, wszak na pewno mają w zanadrzu jeszcze kilka DLC którymi na pewno Was uraczą.
Prawda,ale podpisać się nie szkodzi ;)
Jak Waszym zdaniem wypada Attila w porównaniu do Rome 2 w kwestii takiej jak bitwy morskie (głównie mechanika). Jest lepiej gorzej? Zmieniono coś, dopracowano?
-
Nie mam zbyt dużego doświadczenia w bitwach morskich w Attili ale z tego co zauważyłem to okręty abordażowe zyskały na znaczeniu, łucznicy są bezużyteczni (albo to ja nie potrafię znaleźć dla nich zastosowania), okręty artyleryjskie są słabsze niż w romku, ale coś tam robią. Taranować mogą jedynie statki z kategorii "okręty taranujące", pozostałe okręty nie mają takiej opcji.
Troszkę na plus jak widzę :)
A jak jest np. Z abordazami? Nadal skok w dal? Jakieś nowe graficzne opcje? Np. Liny ?
Mam pytanko: gdzie się podział wątek związany z rosterem jednostek do Attil?- był tam adres do encyklopedii
http://www.honga.net/totalwar/attila/ tu masz wszystko czego potrzebujesz wiedzieć o jednostkach,technologiach itp.
Dzięki. Co prawda w wątku był adres do encyklopedii, ale jeszcze raz dzięki za link
Jeśli chodzi Ci o rostery frakcji z nowego DLC to jeszcze są niezaktualizowane tylko dla wszystkich pustynnych/wschodnich poza Sasanidami takie same (kopiuj/wklej). Pozostałe są OK. Na nowe trzeba poczekać.
Też o to, ale głównie o link do encyklopedii attili
Witam, po nowy patchu mam problem, który wcześniej nie występował, przed rozpoczęciem nowej tury za każdym razem mam laga, ekran pokrywa się mgłą i odcina dopiero po 3-4 sekundach. Spotkał się ktoś z czymś podobnym ?
Słaba ta Attyla, wyszło nowe dlc i flc a tylko dwóch moich znajomych wczoraj ja odpaliło. Ja chwilę się zastanawiałem bo ta darmowa to coś na co czekałem a i tak nie chciało mi się jej włączyć.
Dobra, problem rozwiązany, okazało się, że to wina nie aktualnych sterowników do karty graficznej ;)
Jeśli komuś znudzili się liderzy to dziś wydałem moda. Zawiera także liderów z nowego DLC. :)
FLM 2 do Attyli: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...726#post365726
Panowie mógłby mi ktoś ogarnąć jedną rzecz?
Niech ktoś odpali nową Kampanię Główną i zsumuje ilość wszystkich punktów wpływów we własnym rodzie. Następnie sprawdzi czy wynik zgadza się z tym co jest podane w rozwijanym oknie z pomocą po najechaniu kursorem na pasek Wpływów. Poproszę o wyniki z początkowej tury np. dla Danów i WRE.
Z góry dzięki.
Inaczej:
zgadza Wam się suma wpływów wszystkich członków Waszego rodu z liczbą wpływów podaną w oknie szczegółów w nawiasie po najechaniu kursorem na pasek Władzy?