A w Rally Poincie po prostu podsumują te 8 frakcji :D
Wersja do druku
A w Rally Poincie po prostu podsumują te 8 frakcji :D
Gdyby było tak jak mówisz nie było by "kółeczka" takiego jak do frakcji :D
Może po tej sekretnej frakcji będą kolejne frakcje grywalne :3 Ahh, marzenia :D
Według mnie bardzo dziwne było by, gdyby frakcje grywalne w jedynce nie były grywalnymi w dwójce. Brakuje już tylko Seleucydów. Choć patrząc jak okroili Egipt, nasuwa się od razu pytanie jakie tereny zabiorą owej monarchii.
Kto wie? Baktrię? Azję Mniejszą? Syrię? Tereny ob. Pakistanu - te terytoria Seleukidów, które bezpośrednio graniczyły z Indiami? A może Oman? Na pewno tereny pograniczne. Oj, koledzy powtórka balansu Rome się kłania :?
Seleucydzi muszą być następni, niedorzeczne byłoby zostawiać taki obszar pustym w wersji podstawowej.
Widzisz, przyjacielu, w R2 istnieje pewne ograniczenie, zwane 8 frakcji, i jest problem, bo MS się nie załapała.
Reznow, nadzieja umiera ostatnia.
Też tak uważam, ale... obyś miał rację - bo jeśli wrzucą nam zamiast tego np. Pont, Armenię czy któreś z państw indyjskich - znając ich możliwości - to się nie zdziwię.Cytat:
Seleucydzi muszą być następni, niedorzeczne byłoby zostawiać taki obszar pustym w wersji podstawowej.
A wracając jeszcze do Partów - przyjrzyjcie się: czy mi się wydaje, czy niektórzy z ich żołnierzy noszą przyłbice i kapaliny?
To nic nie będzie, pasuje? Wielki placek kilkunastu prowincji. Aż mi się wierzyć nie chce. Wyjdzie na to, że dadzą w to miejsce jedno miasto np Babilon, a reszta prowincji i sami Seleucydzi w DLC.Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
Wiem, wciąż ją mam :D choć znając CA i ich gafy to mogą ich wyciąć a Lusted to usprawiedliwi balansem i innym bełkotem.
Jest jeszcze inna opcja - DLC (może oni akurat będą podpakowani?)
Edit: MS będą w podstawce, tylko że niegrywalni
Powtarzam - niech ktoś oceni hełmy niektórych spośród kawalerzystów partyjskich z poprzedniego previev'a. Bo ja się zaczynam bać...
http://img831.imageshack.us/img831/9...oyalcataph.jpg
KLA gdzieś dokładnie się rozpisał na ten temat, nie mogę teraz znaleźć,ale pamiętam,że są niedokładnie zrobione i w dodatku tylko 2-3 modele.
Fakt, ale kapaliny i przyłbice to hełmy ze średniowiecza - co więc tutaj robią? A KLA wspominał o kolczugach, co da się jeszcze uznać - te podobno właśnie z antycznej Persji pochodzą - ale kapaliny i przyłbice? Jak ktoś poczyta kod URL tego obrazka z Partami, to się okaże, że to Królewscy Katafrakci - czyli może być tylko gorzej.
Na pewno nie! Przecież mamy już Icenów z Wysp Brytyjskich. Nie będzie kolejnej frakcji barbarzyńskiej i to jeszcze prawie, że koło siebie
A moze to koleczko to poprostu miejsce na frakcje z DLC :?: ...Jestem pewny ze DLC bedzie cala masa-latwa kasa dla CA...
Prędzej frakcja z pre-orderu.
i ja tak czytałem mając tą nadzieję.Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
pozostaje teraz czekać na grę bo i tak tutaj będzie gdybanie
Chyba jesteście skrajnie naiwni, jeśli sądzicie, że po zapowiedzianych 8 frakcjach grywalnych dostaniecie jeszcze jakieś bonusy. Limit wyczerpany, czas zejść na ziemię, reszta będzie w DLC przynosząc dodatkowe zyski CA.
Co do wyglądu jednostek, liczę, że już w rok po wydaniu gry, pojawią się stosowne mody.
Po prostu CA powie nam już teraz jakie frakcje będą w pre-order.
Ostatnie miejsce to DLC bądź pre-order, są niewielkie szanse że po krytyce Egiptu może jednak zmienią zdanie? Tak czy siak obstawiam te 2 pierwsze.
Co do tych katafraktów to wydaje mi się, że ten "średniowieczny" hełm jest ok:
[spoiler:sivfuhr1]http://john844.org/sites/default/fil...5D.preview.jpg[/spoiler:sivfuhr1]
Poza tym mogli by dać im jeszcze takie spiczaste jak ma ten katafrakt z lewej:
[spoiler:sivfuhr1]http://britishbattles.homestead.com/...ataphracts.jpg[/spoiler:sivfuhr1]
Gdy tak czytam, że CA chce uczynić swoją nową gre bardzo historyczną, po czym oglądam posty szanownego KLA... wydaje mi się, że niektórzy goście z CA to jajcarze, albo zwykłe chamy, okłamujące klientów i nic sobie nie robiące z krytyki i rad.
No bo jak można pomylić się i dać Egiptowi jednostkę z przed 100 lat :D.
Pozdrawiam
I nawet to nie jest do końca prawdą...Cytat:
Zamieszczone przez JanHetman
CA po prostu robi historyczną grę na podstawie podręcznika do historii napisanego przez CA.
Nie wiem po co w ogóle robią gry, jak wszystkie opinie są tak katastroficzne o nich. Ich gry są tak beznadziejne, że nikt ich nie kupi, więc nie wiem po co serwują nam tyle nerwów, a sami wydają kasę nic nie zarabiając i pchając się do bankructwa :/. Dla mnie to wszystko nie ma kompletnie sensu.... Mogliby otworzyć jakąś sieć hoteli czy cokolwiek innego.....
Na podstawie podręczników zachodnich, w których historia jest niesamowicie okrojona i powierzchowna.Cytat:
Zamieszczone przez cyborgowiec97
Być możne, ale te na screen'ie wyglądają raczej jak kapaliny niż jak to. A poza tym właśnie takich hełmów jak na tych obrazkach się spodziewałem.Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
Nie masz racji. CA wyrobiło sobie niezłą markę i każdy szanujący się fan Total Warów kupi Rome II, chociażby było nie wiadomo jak beznadziejne. Aż chce się powiedzieć za Metallicą ''Sad but true''...Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Są jeszcze klakierzy którzy patrzą tylko na grafikę.
To wejdź sobie na TWC i zobacz wszystkie te "katastroficzne opinie", które są z reguły powtarzane w kółko przez raptem kilku userów... zdecydowana większość wyraża pochlebne dla CA opinie ;) Swoją drogą, z tym Egiptem to niektórzy chyba jednak przesadzają - ci machimoi nie są aż tak tragiczni (wyłączając ten makijaż, to w wielu modach wyglądają podobnie, nawet w EB), a wyciągania wniosków odnośnie całej armii na podstawie jednego screena to już w ogóle nie rozumiem...Cytat:
Jak można po prezentacji jednej jednostki skazywać całą grę i twierdzić, że będzie beznadziejna? Napoleon i Shogun 2 to były bardzo dobre gry, co potwierdzają zarówno oceny recenzentów, jak i zwykłych użytkowników. Naprawdę nie sądzę, by Rome 2 miał nas jakoś bardzo zawieść, a ci machimoi poza makijażem i nakryciem głowy wyglądają ok. Mapa kampanii w porównaniu do tego, co było w 1, wygląda znakomicie, poza niehistorycznym odebraniem niektórych prowincji nacjom, ale to na pewno poprawi pierwszy mod.
Czekałem na taką wypowiedź, popieram. ;) :)
Empire też nie jest zły.A skoro empire nie jest zły to i rome 2 będzie "co najmniej" dobry.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Oczywiście, gra pewne będzie conajmniej dobra.
Praktycznie wszystkie (prócz moim zdaniem miedievala II) części posiadają genialną mechanikę rozgrywki (dowodzenie całymi armiami na otwartych polach, system morale, zmęczenia itd.), piękną grafikę (Shogun II, może Napoleon?), grywalne multi (szczególnie Shogun II, chociaż są niedoskonałości - brak balansu, DLC, spamerzy) - i to w całości pokona pod względem jakość (:D) dla mnie wszystkie już zauważone przez obserwatorów (graczy?) inne braki, co jednak nie zmienia tego, że są i kłują w oczy. :)
Pozdrawiam
Generalnie dla ludzi mających w nosie poprawność historyczną oraz rzetelne wykonanie, gra będzie wyśmienita.
Jakby ktoś nie widziałem (chyba nikt nie wie z tego co widzę), mój poprzedni post był ironią odnoszącą się do krytycznych opinii na tym forum których jest multum. Bo jak dla mnie cała seria jest totalnie bez konkurencyjna w tego typu grach, jest wręcz idealna i doskonała, a ta część DODATKOWO po dotychczasowych materiałach, zapowiada się na zdecydowanie najlepszą i najbardziej historyczną ze wszystkich części TW.
A mnie cholera bierze jak widzę te wszystkie niedoróbki. O ile przyznam, że sam bym większości nie zauważył, (chociaż przy Ptolemeuszach nawet Ja widziałem, że prawie wszystko jest źle) to gdy czytam o tym, jak wiele jest tych błędów to zastanawiam się dlaczego. Dlaczego się nie starają? Dlaczego mają swoich fanów za idiotów?
To jest strasznie irytujące, gdy obiecują historyczność, a dają takie coś.
Zagraj przez neta w Europa Barbarorum. Goście praktycznie bez zaplecza finansowego wycisnęli z tej gry więcej niż CA w podstawce i dodatkach razem wziętych. Do tego niesamowicie grywalne multi gdzie nie ma sytuacji że jest parę frakcji dominujących tylko jest wszystko zbilansowane. Nie ma porównania.Cytat:
Mimo, że czytałem wszystkie błędy przez was opisywane, to dla mnie one są strasznie śmieszne i strasznymi drobiazgami.
"Dlaczego się nie starają? "
Jest to zdecydowanie najlepsza graficznie strategia, w której widać najmniejsze szczególiki dziesiątek tysięcy żołnierzy na polu bitwy. Wolę to z jakimiś waszymi małymi błędami, niż zrobienie tak by się nie dało żadnego szczegółu żołnierza zobaczyć (np. nie da się tak zbliżyć kamery), to by dopiero było pójście na łatwiznę, a ta gra pewnie ma tyle błędów, bo jest jedyną jaką znam, w której takie szczegóły można dojrzeć. (oczywiście mówimy o strategii na dziesiątki tysięcy żołnierzy). Do tego nienawidzę narzekania na coś co jest najlepsze, bo widocznie musi jakiś powód być, jak się znajdzie coś lepszego, no to można uznać, że tutaj jest źle.
"Dlaczego mają swoich fanów za idiotów?"
Bo nimi niestety jesteśmy, sam pisałeś, że tych błędów byś nie widział. Jedynie prawdziwi i dobrzy historycy by je zauważyli (czyli nie hobbiści i nie historycy z przymusu/odwalający fuszerkę/ wcale się historią tak naprawdę nie interesujący)
Edit do UP. "Goście praktycznie bez zaplecza finansowego wycisnęli z tej gry więcej niż CA w podstawce i dodatkach razem wziętych. Do tego niesamowicie grywalne multi gdzie nie ma sytuacji że jest parę frakcji dominujących tylko jest wszystko zbilansowane. Nie ma porównania."
Nie musieli mieć zaplecza finansowego, bo grę mają już zrobioną, tylko zmieniają statystyki,modele jednostek,map itd, itp w gotowych plikach, na gotowym silniku itd, itp. Dla mnie to jest definicją modera - modyfikuje dany aspekt gry dla czystego hobby, najczęściej (bo wiele modów jest słabych, zapamiętujemy zazwyczaj kilka do jakiejś gry) daną grę pod jakimiś aspektami zdecydowanie ulepszając np. pod względem historycznym gdy to jest hobby modera (nie dotyczy modów np. fantasy, które mogą przyciągać samą możliwością pogrania w TW w tym świecie).
"gdzie nie ma sytuacji że jest parę frakcji dominujących tylko jest wszystko zbilansowane"
Tutaj wielu własnie narzeka, że na siłę chcą zbalansować frakcji i nie będzie mocarstw, więc się zdecydujcie co jest plusem :P.
Wiadomym było iż CA "bedzie się starało" zrobić grę zgodną historycznie.Po prostu trzeba założyć iż nie umieją zrobić gry zgodnej z historią w 90%.Trzeba na Rome 2 patrzeć bardziej przez pryzmat Rome 1.