-
Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
W temacie o Instalce Megasubmoda, czyli tu: viewtopic.php?f=367&t=12871 dałem patch nr 1 do Megasubmoda III, gdyż jest jakiś błąd albo kilka w najnowszym campaign_script i może na mapie, co powoduje ctd po 121 turze, czasami wcześniej, dlatego przywróciłem pliki z wersji II, one są ok. Zmiany nie są duże, ale to powinno wyeliminować ctd w kampanii w Megasubmodzie III.
-
Czyli trzeba nową kampanię rozpoczynać? :(
Do tej nieszczęsnej tury jeszcze nie dotarłem, ale czy ten błąd zawsze występuje?
-
W pliku descr_projectile również zaszły jakieś zmiany bo widzę że tez dodałeś do patcha ?
-
Marko1805, Tak drobne korekty w descr_projectile Kama2150 związane z balistami bodajże.
Profesor, możesz zaryzykować, ale ja na dwie kampanie, nie doszedłem dalej niż 121 tura, stąd patch. Nikt nic nie meldował, a ja nie bardzo miałem czas na grę, więc wykryłem to niedawno. Sadam86 mi potwierdził na PW podobną sytuację. Jak pisze w opisie instalacji patcha, nowa kampania konieczna.
-
no nie no... czy ja wreszcie dogram coś do końca ? a kiedy Bellum 7.0 będzie?
-
viewtopic.php?f=367&t=9828 zajrzyj tutaj to dostaniesz info o BC 7.0.
-
Według mnie bardzo przesadzone jest z tymi krucjatami. Pierwsza trawa już wyjątkowo długo i jeszcze nikt prócz mnie się do niej nie przyłączył. Niby kiedy ona ma się skończyć? :) Dodatkowo dwie armie przyłączyłem do krucjaty by sobie trochę skarbiec naprawić, ale teraz gdy przyszła lokalna wojna, muszę ich jakoś z tej krucjaty wyciągnąć, jednak wszyscy mi nagle dezerterują :|
-
Na megasubmodzie III krucjata trwa krótko.
-
No nie wiem, bo u mnie się ciągnie i ciągnie :)
Może mam tylko takie wrażenie, bo tury lecą powoli :P
-
A własnie są jakieś programy które przyspiesza trwanie tury? Bo mi się trochę ciągnie a w R:TW szło to szybciej :)
-
Jest ten wspaniały patch ;)
viewtopic.php?f=522&t=12080
-
Czy ktoś może zauważył że u niego w dzielnicy z Płockiem nie da się budować fortów czy tylko ja tak mam??
-
Właśnie zrobiłem test, ja mogę budować forty. Masz w armii generała i kilka jednostek ? Map.rwm pousuwałeś? Masz patch nr 1 do Megasubmoda III ?
-
Umnie takze wszystko normalne
Patchując tym programem co musze spaczowac zeby mi bellum szybciej chodziło?
-
Tak wszystko co potrzebne do budowy miałem coś po prostu komp się zamotał i nie pozwalał na budowanie bo po ponownym odpaleniu gry wszystko wróciło do normy. Dzięki za odpowiedzi:)
-
Yakamura plik Kingdoms.exe musisz spatchować.
-
Zająłem ostatnio Konstantynopol Królestwem Węgier i nazwa miasta zmieniła się na coś w stylu Bysantium.Czy ominąłem jakiś evevt zmieniający nazwę czy ma to związek z moim podbojem ?
-
To ma związek z podbojem. Nazwy niektórych miast zmieniają się wraz z właścicielem. Z tego otóż powodu nazwy kilku z nich nie są spolszczone.
-
ktoś już przejechał 121 turę na nowym patchu do MS III ?
Grałem Polską zanim wyszedł ten patch i dwa razy miałem totalny crash po 121 turze.
-
Właśnie przez ctd w 121 turze zrobiłem patcha nr 1 do Megasubmoda III. Do jakiejś 140 dograłem na patchu, dalej mi się nie chciało.
-
Witam, czy w tym polskim megasubmodzie jest taki sam money script jak w oryginalnym Bellum Crucis ? Chodzi mi konkretnie o kary za ilość prowincji, armię w polu i oblężenia ?
-
Jest całkiem inny money script w Megasubmodzie III, nie ma kar za prowincje. A te tzw. kary za oblężenia to nie żadne kary a koszty i one są w innym skrypcie, nie w money script. Koszty oblężeń i armii w polu są jak w czystym Bellum.
-
Właśnie przegrałem oblężenie , w którym zniszczyłem najemnymi organkami bramę zamku, po zniszczeniu bramy wyskakuje mi informacja o przegranej bitwie : Niewielka porażka.Gdy gra "wraca" do mapy turowej mój generał mówi : breaking siege from your order , czyli ze z mojego rozkazu przerywają oblężenie.O co kaman ?
-
Dlaczego wszystkie rekrutowane księżniczki mają na imię Cecile? Przez to skrypt dający im cechy usuwa je już istniejącym księżniczkom o tym samym imieniu. Nie jestem pewien czy tak jest zawsze bo pierwszy raz zwróciłem na to uwagę.
-
Imiona są różne w różnych krajach, w oryginale też zdaje się rekrutowane księżniczki miały jedno imię dla danej nacji.
-
Grając Polską zauważyłem, iż oblegając Psków i walcząc na terenie tej prowincji z Nowogrodem przy próbie rozegrania bitwy ręcznie wywala mnie do pulpitu. Mam wobec tego pytanie, czy ktoś z grających miał ten sam problem?
Ps. Problem nie dotyczy raczej jednostek, gdyż walcząc z tą samą armią już w innej prowincji nie mam tego problemu.
-
Ciężko mi powiedzieć, w Pskowie na mapie zmian nie było. A próbowałeś kilka razy tą bitwę zagrać? Zmień coś w savie i spróbuj. W Tatw i submodach do niego też tak bywa, czasami wywala z bitwy ale potem można ją rozegrać. Może zmień coś w opcjach grafiki chwilowo?
-
Oczywiście próbowałem tych sposobów, ale efektów brak. Zobaczę co się stanie jak zajmę Psków.
-
-
A gdzie jest umieszczony medku bo nie mogę znaleźć.
-
W katalogu głównym Medka katalog logs, ale Bellum ma swój logs w katalogu głównym moda. Sprawdź obie lokalizacje.
-
Hm... zarówno tu i tu pusto :?: ale odkryłem że wywala tylko przy walce z Nowogrodem, w bitwie z Rusią Włodzimierską wszystko ok. NIc będę dalej testował, zobaczymy co wyjdzie.
-
Czasem tak bywa, specyficzny teren bitwy czy inne takie i konkretnej bitwy nie da rady rozegrać ręcznie. Jak nie ma loga, to raczej nic poważnego.
-
Też mam podobny problem co marko1805, od 7 tur próbuje przeprowadzić bitwę o Tarnovgrad i za każdym razem mnie wywala.
-
-
Katalog logs w medku pusty, podajcie ścieżkę do logs w bellum bo nie mogę znaleźć.
-
Cholera to samo pod Olese , wszystko vs Chanatowi połowców.
-
Jak tak masowo sie dzieje to coś jest popsute, sprawdź czy masz wszystkie patche, na czystym medku nie masz tych problemów?
-
Myślałem, że z krzesła spadnę jak zobaczyłem mojego nowego dowódcę. Przydomek pasuje idealnie :D.
http://imageupload.pl/photos/2013062...0100154635.jpg
Już wiem kto będzie dowodził moimi najpotężniejszymi armiami;].
-
Cytat:
Też mam podobny problem co marko1805, od 7 tur próbuje przeprowadzić bitwę o Tarnovgrad i za każdym razem mnie wywala.
A przy bitwie w automacie nie wywala?
Zresztą zauważyłem ciekawą rzecz, zarówno u Połowców jak i w Novogrodzie jednostki milicji włóczniczej nie posiadają tekstur(srebrne sylwetki) u Połowców na poziomie usprawnień 1 i 2, w Novogrodzie na poziomie 2 . Według mnie nie powinno to jednak mieć wpływu na powyższe problemy.
PS. Problem ten występuje również w wielu miejscach w prowincji z miastem Lyndanisse, powoli zaczyna mnie to irytować.
Niestety loga nie ma w dalszym ciągu.