Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
czy tylko w Polsce rodzice nie znajdą czasu dla swej pociechy.
Nie miec czasu dla wlasnego dziecka a nie moc dysponowac wolnym czasem dla niego to jest zasadnicza roznica ;)
Jeżeli pragniemy lub chcemy mieć potomstwo to nie zależnie od pracy czy innych czynników należy znajdować dla niego czas.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Natrafiłem na wywiad ze znanym seksuologiem Lwem-Starowiczem, oraz na wywiad z posłem PiS-u prywatnie ginekologiem Piechą. Warto poczytać zdanie zwłaszcza tego pierwszego, może rozjaśni on cienie rzucane na ten pomysł:
http://www.rmf24.pl/news-piecha-kontra- ... nId,959130
Lew Starowicz to zyjaca legenda.Wlasnie tacy ludzie powinni sie zabierac za przygotowywanie projektow programow edukacji seksualnej.Niestety,dla spoleczenstwa,i na szczescie dla niego samego,jest to osoba za inteligentna zeby babrac sie w politycznym lajnie serwowanym nam przez osobnikow pokroju Biedronia i Grodzkiej ;)
Generalizujesz trochę z politycznym bagnem, bo jak by nie patrzeć cała nasza scena polityczna to mokradła ze straszydłami wyskakującymi spod wody.
Bardzo ciekawe artykuły, w Polsce przydało by się centrum podobne do szwedzkiego. Spodobał mi się też niemiecki sposób edukacji, który został ułożony mądrze i w sposób rozsądny. Ale zapewne nic z tego nie przejdzie, jesteśmy krajem konserwatystów postrzegającym wiele rzeczy przez pryzmat religii, więc rozszerzenie wiedzy o seksie w naszym kraju pozostanie w kwestii "ekspertów" od WDŻR.
Jak zapłacić by nie sięgnąć do własnej kiesy :D :
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
Cytat:
Mam nadzieję, że przez najbliższe kilka lat nadal będą potrzebni prawnicy do wyjaśniania katastrofy smoleńskiej. Może wpadnie trochę grosza. :P
Zabawny tekst puentujący polityczne przemiany III RP :) A swoją drogą: politycy i prawda... cóż by to było za spustoszenie :lol:
fragment:
Jaruzelski : Od 1943 roku byłem członkiem Smierszy i GRU , całe swoje Zycie służyłem idei Lenina i Moskwie .Zdobyliśmy Polskę zbrodnią i gwałtem a tych którzy się sprzeciwiali zabijaliśmy strzałem w tył głowy . Byłem namiestnikiem Rosji w Polsce i z całego serca broniłem interesów Moskwy w kraju zwanym Polską . Zabiliśmy ponad...
Kiszczak : Jestem odpowiedzialny za wiele zbrodni w tym zbrodnie stanu wojennego .Razem z towarzyszami z Moskwy zabiliśmy ks.Popiełusze , Przemyka i setki innych walczących z naszą władzą. Z tego powodu nie mam żadnych wyrzutów a wprost przeciwnie...
Walęsa : jestem Bolkiem i sprzedawałem stoczniowców bezpiece za pieniądze , wódkę i prezenty .W stoczni na czele strajku postawiła mnie partia .W Arłamowie miałem super wypoczynek i nieżle ubawiliśmy się z towarzyszem...
Michnik : Zawsze mnie wkurwiała ta wasza polskość , honor i godność .Dlatego od ponad 20 lat robię z was ideologiczne śmieci .Zatruwam waszą polskość i czynię z was europejczyków . Nikt nie będzie obrażał moich braci z Izraela a szczególnie...
reszta na http://naszeblogi.pl/38243-slowa-ktoryc ... aign=blogi
Co do multikulturowości, to można przytoczyć rzecz, o której chyba mało który Europejczyk wie - że wielokrotnie więcej imigrantów jest w krajach arabskich niż w Europie.
Imigranci w Europie: 6%
Imigranci w Polsce: ok. 2%
Imigranci w Niemczech: ok. 12%
Imigranci w Holandii: ok. 16%
Imigranci w Zjednoczonych Emiratach Arabskich: 84% (sic! Tylko 16% mieszkańców Emiratów to obywatele, a ponad połowa ludności nie jest arabskiego pochodzenia)
Imigranci w Jordanii: co najmniej 50%
Imigranci w Omanie: 29%
To w tych krajach są najmniejsze bariery dla imigrantów. A czy te kraje są multikulturowe?
Co do edukacji seksualnej: obecnie mamy niestety ciągnący się od lat problem, że szkoła zrzuca odpowiedzialność na dom rodzinny, a dom rodzinny zrzuca odpowiedzialność na szkołę. Skutki są takie, że nastolatki nie wiedzą, czy ich ciała są normalne i czy prawidłowo się rozwijają, chłopcy myślą, że ich penisy są za małe i nie wiedzą, że nie można ich powiększyć, dziewczyny nie wiedzą, czy to dobrze, że rosną im włosy pod pachami i na wzgórku łonowym, i nie wiedzą, jakie są skuteczne i bezpieczne metody antykoncepcji i jakie zachowania seksualne są ryzykowne, a jakie nie. I niektóre dziewczyny wlewają sobie do pochwy domestos jako środek plemnikobójczy :shock: . Inne myślą, że stosunek przerywany jest skuteczną metodą antykoncepcyjną lub że podczas pierwszego stosunku nie można zajść w ciążę. A na wsi niektóre dziewczyny nie wiedzą, że podczas miesiączki trzeba się podmywać, tylko myślą np., że podtarcie się papierem toaletowym wystarczy. Dlatego dobre są takie oddolne inicjatywy społeczne, jak "objazdowa" edukacja seksualna przez np. Grupę Ponton złożoną z wolontariuszy (głównie wolontariuszek).
Cytat:
politycy i prawda... cóż by to było za spustoszenie :lol:
fragment:
Jaruzelski : Od 1943 roku byłem członkiem Smierszy i GRU , całe swoje Zycie służyłem idei Lenina i Moskwie .Zdobyliśmy Polskę zbrodnią i gwałtem a tych którzy się sprzeciwiali zabijaliśmy strzałem w tył głowy . Byłem namiestnikiem Rosji w Polsce i z całego serca broniłem interesów Moskwy w kraju zwanym Polską . Zabiliśmy ponad
Brednie. Jaruzelski nie był funkcjonariuszem Smierszu ani GRU, nie ma żadnych dowodów na to, by brał udział w egzekucjach przeciwników politycznych. Co najmniej do 1943 roku nie miał żadnych związków z ideologią sowiecką/komunistyczną. Był żołnierzem Armii Polskiej w ZSRR, jak wielu sybiraków. Jeśli mówić o władzy namiestniczej w Polsce (i namiestniku nie Rosji, tylko ZSRR - to jednak nie to samo), to można to odnieść do Bieruta, który faktycznie był uległy i służalczy wobec Kremla, ale nie do późniejszych władz, które były bardziej niezależne. Jaruzelski to nie Bierut ani Berman ani Minc ani pułkownik Różański ani Dmitrij Wozniesienski ani Antoni Skulbaszewski ani Kazimierz Witaszewski ani Franciszek Jóźwiak ani Piotr Śmietański ani Eugeniusz Chimczak ani Jerzy Kędziora ani Adam Humer ani Józef Kratko ani Benjamin Wajsblech ani Helena Wolińska. Ani thug Behram, który sam zawyżył liczbę swoich ofiar.
Cytat:
strzegąc by żaden polski rząd nie rządził Polską
To jakiej narodowości byli Józef Cyrankiewicz, Piotr Jaroszewicz, Edward Babiuch, Zbigniew Messner, Mieczysław Rakowski, Tadeusz Mazowiecki?
Cytat:
Kiszczak : Jestem odpowiedzialny za wiele zbrodni w tym zbrodnie stanu wojennego .Razem z towarzyszami z Moskwy zabiliśmy ks.Popiełusze
Myślałem, że Popiełuszkę zabił kpt. Grzegorz Piotrowski przy współudziale Leszka Pękali i Waldemara Chmielewskiego z podjudzenia płk Adama Pietruszki. A Kiszczak poinformował o ich schwytaniu.
Cytat:
Walęsa : jestem Bolkiem i sprzedawałem stoczniowców bezpiece za pieniądze , wódkę i prezenty .W stoczni na czele strajku postawiła mnie partia .
Czy autor tego tekstu wysłał już do komitetu noblowskiego w Sztokholmie oficjalny wniosek o odebranie Wałęsie Pokojowej Nagrody Nobla jako niesłusznie przyznanej?
Cytat:
Zamieszczone przez Celt
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
strzegąc by żaden polski rząd nie rządził Polską
To jakiej narodowości byli Józef Cyrankiewicz, Piotr Jaroszewicz, Edward Babiuch, Zbigniew Messner, Mieczysław Rakowski,
Jemu chyba nie chodziło o to, że te rządy nie były polskie, tylko o to, że nie rządziły Polską a jedynie wykonywały rozkazy Kremla. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Ja nie mówię tutaj o jakichś farmazonach, jak RAŚ, tylko o konkretnych sytuacjach, jak była Jugosławia, jak Szkocja, Katalonia i kraj Basków, jak Belgia. To nie są operetkowe ruchy i organizacje, tylko konkretne sytuacje, gdy państwa wielonarodowe uległy rozpadowi bądź narody będące ich częściami składowymi mają chętkę na niepodległość największą od dziesiątek lat albo i więcej.
To Belgia i Hiszpania uległy rozpadowi? RAŚ też chce autonomii, ale nic praktycznego z tego nie wynika.
W Szkocji ma być referendum w przyszłym roku o odłączeniu od WB i to jest faktycznie sytuacja, która może doprowadzić do praktycznych skutków. Co ciekawe ponoć większość Szkotów chce pozostać w UE.
Cytat:
Ogólna tendencja jest taka, że w Europie ruchy narodowe i ruchy separatystyczne przeżywają obecnie renesans i są silniejsze niż kiedykolwiek w nowoczesnej historii naszego kontynentu.
To ciekawe, bo ETA i IRA ostatnio się uspokoiły. Na Bałkanach zawsze był bajzel. Za to w takiej Szwajcarii różne narody żyją obok siebie i jakoś im dobrze razem. ;)
Cytat:
Owszem z drugiej strony Eurokołchoz też powstaje, ale jest to sztuczny proces idący "od góry", a nie naturalny "od dołu"(bo tendencje "dołów" są zupełnie inne, co się zresztą wraz z postępem tylko zaostrzy), jak się go obecnie przedstawia.
No nie do końca, bo poparcie dla integracji jest wciąż spore w Europie. To, że ludziom taka forma jaką mamy obecnie przestaje się podobać to nawet dobrze. Nie ma też znaczenia, czy jest to proces "sztuczny" czy "naturalny" jak sam to nazywasz. Dla mnie oba sposoby oddolny i odgórny są w gruncie rzeczy sztuczne.
Cytat:
Zamieszczone przez Celt
Czy autor tego tekstu wysłał już do komitetu noblowskiego w Sztokholmie oficjalny wniosek o odebranie Wałęsie Pokojowej Nagrody Nobla jako niesłusznie przyznanej?
Odebrać?? :shock: a skądże znowu! Przecież "Pokojowy Nobel", to obecnie lewacka nagroda, przyznawana przez jednych lewaków innym lewakom za lewactwo :lol: Tak więc taki Nobel pasuje do Lecha jak najbardziej ;)
A tymczasem Barroso ostrzega
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
Ciekawe określenie: "eurofob" :) nie ma ja lewica-zawsze wymyśli jakąś nowe fajne określenie dla swoich wrogów :P
Cytat:
tylko o to, że nie rządziły Polską a jedynie wykonywały rozkazy Kremla.
Bierut i jego rząd niewątpliwie wykonywał rozkazy Kremla. Ale że inne rządy też tak robiły, to już trudno się zgodzić. W grudniu 1970 Cyrankiewicz i Brandt podpisali umowę o normalizacji stosunków PRL i RFN i uznaniu przez RFN zachodniej granicy Polski - nie zrobiono tego z polecenia ani inicjatywy Kremla, tylko z inicjatywy samych władz Polski. Gomułka koniecznie chciał mieć osobną umowę z RFN i zrealizował to, trochę wbrew Moskwie. Minister obrony PRL 1956-1968 Marian Spychalski unikał serwilizmu i dążył do partnerskich stosunków WP z Armią Radziecką. W 1956 ustalono status prawny wojsk ZSRR stacjonujących w Polsce, co było odmianą po latach stalinowskiego bezprawia. W 1980, gdy Kozakiewicz pokazał w Moskwie słynny gest, a ambasador ZSRR w Polsce Borys Aristow domagał się jego dożywotniej dyskwalifikacji i odebrania mu medalu, polskie władze nie spełniły tych żądań, tłumacząc Kozakiewicza. I Kozakiewiczowi nic nie zrobiono. Przez 15 miesięcy tolerowano "Solidarność", mimo gróźb Breżniewa i domagania się zaprzestania "kampanii antyradzieckiej" w Polsce. A 1981/1982 Kremlowi niekoniecznie podobało się internowanie Edwarda Gierka, Zdzisława Grudnia, Piotra Jaroszewicza, Jana Szydlaka, Jerzego Łukaszewicza i innych 'zasłużonych' działaczy komunistycznych przez ekipę Jaruzelskiego (Grudzień nie przeżył tego internowania).
Cytat:
Przecież "Pokojowy Nobel", to obecnie lewacka nagroda, przyznawana przez jednych lewaków innym lewakom za lewactwo
W 1983 roku też?
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Cytat:
Zamieszczone przez Celt
Odebrać?? :shock: a skądże znowu! Przecież "
Pokojowy Nobel", to obecnie lewacka nagroda, przyznawana przez jednych lewaków innym lewakom za lewactwo :lol: Tak więc taki Nobel pasuje do Lecha jak najbardziej ;)
To prawiczki muszą chyba ustanowić swoją własną nagrodę w takim razie :)
Nie tylko w Polsce agenci i przefarbowani komuniści siedzą na najwyższych stołkach:
http://fakty.interia.pl/swiat/news-komu ... nId,966183
I kto mi powie, że europą nie rządzą komuchy?