https://www.totalwar.com/ritual/ czwarta część zagadki. Nagrodę dodam do tematu po rozwiązaniu.
EDIT: Hasło to:
Spoiler:
Nagrodą jest filmik z domostwami Skavenów.
Wersja do druku
https://www.totalwar.com/ritual/ czwarta część zagadki. Nagrodę dodam do tematu po rozwiązaniu.
EDIT: Hasło to:
Spoiler:
Nagrodą jest filmik z domostwami Skavenów.
Do czego to doszło żebym bronił CA...Ale aż się wierzyć nie chce jakie tu niektórzy bzdury wypisują. Krell jest mocny i nie jest LL tylko LH i to o nieograniczonej możliwości przyzywania(bez kosztu many!) w przeciwieństwie do tak często wymienianego tu GK. Kemmler jest czarodziejem więc logiczne że w walce wręcz ssie,teraz ma przybocznego,który świetnie się w niej spisuje i jak dla mnie powinno się patrzeć na tą parę jako całość więc nie jest to walka 2v1 tylko jak słusznie napisał Asur LL vs LL. Kierując się "logiką" niektórych zacznijmy osobno liczyć mounty dla bohaterów,w takim razie taki Karl na gryfie to przecież zawsze 2v1 się bije z innym lordem bez wierzchowca...
Jedyne co by mogli zrobić lepiej to w kampanii dawać go na stałe do armii Kemmlera po wykonaniu jakiegoś questa bez możliwości przenoszenia do innych lordów. W multi się tego lepiej zrobić nie dało choć nieco dyskusyjne jest to,że życie mu z czasem spada. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Ale niektórzy i tak się zawsze do czegoś doczepią tak jak do już legendarnych na tym forum sandałów z Rome 2 :lol2:
EDIT: Oczywiście wolałbym żeby "Old Friend",to było coś innego,a gdyby to był Kislev to w ogóle był bym wniebowzięty. Ale skoro dodali już tego Krella ZA DARMO, i zrobili to w mojej ocenie nieźle,to nie ma co rozdzierać szat.
A nie wiecie jak to jest w przypadku muve, czy jak zrobię pre order to muszę płacić od razu i tylko wtedy dostanę ten klucz, czy mogę przy premierze? I nie chodzi tu o cebulactwo, żeby zgarnąć DLC a potem wycofać pre order tylko zwyczajnie pieniądze będę miał dopiero przy premierze.
@II Duce
Albo czytaj ze zrozumieniem wszystko albo w ogóle nie komentuj. Wyskakujesz z komentarzem jak filip z konopi. Przybliże Ci o co chodzi ogólnie w temacie z Krellem bo widzę, że się zagubiłeś ;)
Po pierwsze jest to Legendarna postać, zrobiona przez CA jako marna umiejętność, która po upływie czasu się rozpada. Jeżeli jest to imienna postać to powinna być znacznie silniejsza, a nie tak łatwa do skontrowania. Po drugie tutaj wychodzi twoje słabe ogranie ponieważ Lord pieszy, a Lord na wierzchowcu to dwie różne jednostki, jednak co by nie było. Po trzecie jak sugerujesz, że to jest walka 1v1 to Red Diuk jest nie do pokonania w walce 1v1 ;)
BTW temat się tyczy tego, że Krellem jest słaby solo, a każda jednostka z supportem zawsze będzie mocniejsza od solo jednostki.
Tak,zgadzam się tylko z tym że nie powinien się rozpadać. Ale poza tym dla mnie jest ok. Sprawdzałem to tylko pod kątem multi i wygląda to następująco - Za 2 tysiące,dostajemy Kemmlera,ze wszystkimi czarami,umiejętnościami i tym mieczem(nie pamiętam jak się nazywa),za praktycznie tyle samo gracz krasnoludów dostaje Ungrima również ze wszystkim. Koszt ten sam a Ungrim ponosi sromotną klęskę,nawet nie napoczynając Kemmlera. I to była walka LL ze swoimi umiejętnościami vs LL z innymi umiejętnościami. Czego tu nie rozumiesz? Kto normalny pośle Krella przez pół mapy żeby walczył z innym LL bez wsparcia?
@II Duce
Eh nadal jest to walka z supportem ze strony Kemmlera. Robilem testy czystej walki solo i testy walki z supportem. W drugim z tych przypadków Krell wygrywał ale dużo punktów magii szło na to. To powiem Ci tak, spróbuj walki z Lordem Wampirów. Wystarczy Krella przetrzymać w oddziale zombie i nic nie zrobi, czysto się rozpadnie.
BTW nie ma co się kłócić bo 10 sierpnia zostanie on zmieniony. Mam nadzieje, że będzie silniejszy solo i nie będzie się rozpadał.
To prawda,tylko cały spór wynika z tego że inaczej do niego podchodzimy. Dla mnie to jest tylko dodatek do Kemmlera i myślę że spełni swoje zadanie czyli ugrywalni tego LL. Natomiast ty patrzysz na niego jak na osobną postać i tu jest pies pogrzebany ;). Sam Krell wygląda faktycznie średnio,ale jeżeli spojrzysz na niego wyłącznie jak na przybocznego tego nekromanty(który nie zużywa punktów many przy przywołaniu,to też ważne) to myślę że go bardziej docenisz. CA wiele razy mówiła,że to będzie mały dodatek,taki smaczek dla fanów i takim czymś w istocie Krell jest. Gdyby kazali sobie za to płacić to pewnie też bym inaczej do tego podchodził ale jako że jest za darmo to jak już pisałem,naprawdę powinno się wstrzymać od rozdzierania szat,zwłaszcza że buff jest bardzo realny.
Tylko oni z Krella zrobili jakąś maskotkę Kemmlera a on nie jest maskotką Kemmlera. Pierwszy raz ożywił go Nahash i nawet śmierć nekromanty nie zabiła go, trzeba było to zrobić fizycznie. Więc utrata życia po przywołaniu go przez Kemmlera jest niezgodna z Lore i mało sensowna. Chyba że coś się po latach zmieniło.
Krell powinien być jak Zielony Rycerz, dostępny do wybrania w multi tylko z Kemmlerem, lub jeśli to zła opcja powinien być do przyzwania tylko raz na bitwe i nie powinien tracić życia.
W sumie z Krella coś około Pokemona zrobili:D. Jak potrzeba to "trener" go przyzwie (bo w obecnej formie to nie jest wskrzeszenie), Krell zrobi swoje i wraca.