[video]
show_banners = 1
no_background_fmv = 1
movies = 1
windowed = 0
# widescreen = 0
# grass_distance = 9000
Ja mam tak
Edytowane 19:59
przestawiłem show_banners = 0 tak jak Ty masz, i dalej to samo przy odpaleniu bitwy
Wersja do druku
[video]
show_banners = 1
no_background_fmv = 1
movies = 1
windowed = 0
# widescreen = 0
# grass_distance = 9000
Ja mam tak
Edytowane 19:59
przestawiłem show_banners = 0 tak jak Ty masz, i dalej to samo przy odpaleniu bitwy
Nie możesz rozegrać żadnej bitwy, czy tylko jakiejś konkretnej bitwy w polu?
Własną bitwę możesz jakąś? Może coś ustawiłeś w opcjach czego nie obsługuje Twój monitor, albo karta.
Nie wiem czy rozwiązałem tylko tymczasowo problem, ale już działa, po prostu jakoś przebrnąłem przez 180 turę szybkimi bitwami i w następnej już nagle zaczeło działać, ale ten mod jest conajmniej dziwny.. Wcześniej nie mogłem w tamtej turze ani jednej rozegrać bitwy, i wcześniej również jak cofałem się w sejwach, dopiero jak cofnełem o 20 tur to ruszyło coś, a potem jak wróciłem w te same miejsce to tak samo. Nic w opcjach nie przestawiałem oprócz tego ekranu panormicznego.
Odbierz PW, jakie Ci wysłałem i radzę się zastosować do rady.
Przy prawidłowej instalacji, działa dobrze. Ma pewne bugi, ale rzadko są krytyczne, czyli powodujące niemożność ich ominięcia i kontynuowania kampanii na danym savie.
Z Megasubmodem V + Romanoi 3.1 to najlepszy mod w jakiego grałem.
Potwierdzam słowa Aravena - mod nie mający sobie równych w rubryce "średniowiecze" :)
Witam. Mam problem w kampanii pełnej Bellum Crusis 6.3 z megasubmodem. Problem dotyczy zamku Eskisehir (Dorylaion). W kampanii Bizancjum zamek atakowany jest przez Turków i gre wywala do pulpitu. Nie mam jednak ochoty obstawiać każdej drogi do tego zamku obawiając się ataku i grać dalej w strachu. Pełen złości zacząłem kampanie Gruzją (usunąłem map.rwm wcześniej). Od samego początku wiedziałem, że może będę miał problem z tym zamkiem i faktycznie znowu wywalało gdy atakowałem. Postanowiłem grać dalej i próbować kupić ten zamek. Nie mogłem trzymać dobrych stosunków z Turkami gdyż toczyłem wojnę z abbasydami. Turkowie nie chcieli sprzedać ani wymienic zamku. 3 osady za ten zamek dawałem i nie brali! Mimo tego grałem dalej i teraz ten zamek jest stolicą Turków, moich lenników. W środku mojego panstwa. Tak mnie to wkurza... Nie wie ktoś jak to naprawić? Chętnie zagrałbym sobie Bizancjum i Turcją ale ten irytujący bug nie pozwala na to. Co do innych problemów. Nigdy takich nie miałem. Wszystko chodziło gładko. No może jedynie we własnych bitwach. Coś jest problem z ciężką jazdą Mongołów. Gra lubi wywalić do pulpitu lub nie. Tak 50% szans. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Witaj.
To nie żaden bug, dla Turków i Bizancjum to 1 z prowincji jakie muszą posiadać by wygrać grę. To, ze nie chcą się zamienić za kilka innych prowincji, nie oznacza buga, to ważny strategicznie zamek.
U Mongołów nic nie było zmieniane w jednostkach, są jak w oryginale Bellum. Nie klikaj za szybko w bitwach i nie wydaj na raz rozkazów kilku jednostkom. Najnowsze sterowniki grafiki, i ew. obniżenie skali jednostek czy opcji graficznych pomaga często.
A atakujesz go z machinami w 1 turze?
Rozgrywkę z automatu też wywala?
Kiedyś miałem bug na tej prowincji, ale przed Megasubmodem V, ale tylko jak ja ją zdobywałem, jak ai ją zdobywało od innej nacji było ok. Chyba kupiłem czy zamieniłem, w końcu. Albo rozwaliłem Seldżuków i grałem dalej.
Usuwaj ten map.rwm może się uda.
Gruzja i Bizancjum są super zwłaszcza na submodzie Romanoi 3.1 Exara i HellVarda.