Nie pamiętam dokładnie w megasubmodzie jest chyba 10 tur nieagresji. A masz zainstalowanego megasubmoda? W jakiej kolejności instalowałeś?
Wersja do druku
Nie pamiętam dokładnie w megasubmodzie jest chyba 10 tur nieagresji. A masz zainstalowanego megasubmoda? W jakiej kolejności instalowałeś?
Buubmok
Nic nie masz zryte, w Megasubmodzie, jest ai Pitera, i dyplomacja działa zupełnie inaczej, niż na czystym Bellum, a piszecie o Megasubmodzie w temacie o czystym Bellum. :rolleyes:
Nieagresja trwa zaś maksymalnie 10 tur jak Sadam86 podał.
Link, dyskusja o Megasubmodzie: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...raven-Kam2150)
Zazwyczaj przy 9/10 i 10/10 komp nie powinien zdradzać ale na vh czasem coś się zbuguje i tak nie jest.
Siemka :) Jak walczyć z taborami ? Artylerią i płonącymi strzałami ?
Ja liczyłem, że za pomocą taborów obronię się przed konnymi łucznikami, efekt? Szybko mi "rozstrzelali" te wozy, więc możesz próbować strzelcami :)
Zabić wóz... bezcenne :D.
No niestety, mechanika Medka nie pozwala na wybicie załogi wozu, trzeba zabić i jedno i drugie ;D
Gram w Bellum dość długo i stwierdzam że jedna z najbardziej denerwujących rzeczy to zwiększone punkty życia dla Rycerstwa krzyżowców, tudzież specjalnych jednostek muzułmanów np: Joanici, Templariusze, Bożogrobcy, Lazaryci, Kawalerowie mieczowi, Asasyni itd. Z jakiej racji te jednostki są dużo silniejsze? Moim zdaniem lepiej byłoby podnieść im statystki o 1 bądź 2. Wiem że są to jednostki unikatowe, ale dla mnie za bardzo nieśmiertelne w stosunku do pozostałych.
Grasz na czystym Bellum czy Megasubmodzie?
Cóż możesz sobie zrobić kopię pliku expor_descr_unit i zedytować wybrane jednostki i ich statystyki.
Potem usuwasz map.rwm i nowa kampania i działa. Ale nie polecam, te jednostki są nieliczne i wolno się je rekrutuje.
Zakłócisz balans raczej.
Gram na Megasubmodzie, rzeczywiście są dość ciężko dostępne. Póki co moja kampania jest fascynująca i nie zamierzam rozpoczynać nowej. Natomiast kolejną chętnie rozpocznę już po zmianach w pliku. Nie wydaje się wam że kwestia Hord Mongolskich nieco przesadzona? trochę ich za dużo:P Wiem że wielu graczy wymaga by gra była dużo trudniejsza, jednak chyba wielu graczy zgodzi się że trochę psuje to równowagę sił. Oczywiście najazdy mongolskie spowodowały że praktycznie żaden lud nie mógł się im przeciwstawić, jednak w grze oznacza to likwidacje danego państwa na amen. Grając Polską widziałem często że Nowogród lub Księstwo Włodzimiersko- Kijowskie są praktycznie bez szans i znikają z mapy, historycznie były wasalami i musiały płacić mongołom itd. Natomiast z mapy nie znikały. A Mongołowie mają taka armię i tyle kasy że....głowa boli i przyjemność z grania maleje. Więc tutaj chyba lepiej gdyby Mongołowie poważnie szkodzili a nie likwidowały poszczególne kraje, potem w grze lecą Węgry, Polska, Gruzja...
Mam także pytanie natury technicznej:
Mianowicie jakim programem wykonujecie Screeny? (posiadam windows 8) najlepiej by program mógł wykonywać wiele zrzutów podczas rozgrywki jeden po drugim. Pamiętam że był taki program Catcher, był prosty i rewelacyjny natomiast teraz już nie da się go pobrać.
Chciałbym się także poradzić o program do nagrywania video, zawsze chciałem spróbować nagrać let's playa z Bellum lub innego mod pod Medievall'a. Oraz czy potrzebny jest koniecznie mikrofon ? czy też taki wbudowany w laptop też przejdzie. Gdyby ktoś wiedział więcej na ten temat proszę o porady.