Adek wypatrzył nowego Rally Pointa:
https://www.youtube.com/watch?v=aukv...ature=youtu.be
Dodatkowa kampania za darmo dla wszystkich posiadaczy gry? ;>
Wersja do druku
Adek wypatrzył nowego Rally Pointa:
https://www.youtube.com/watch?v=aukv...ature=youtu.be
Dodatkowa kampania za darmo dla wszystkich posiadaczy gry? ;>
To oznacza, że trzeba usiąść do poradnika raz jeszcze i pewne jego części napisać od nowa. ;)
Staram się nie wsiadać do wagonika marki Hype ale trudno ukryć, że bardzo się cieszę z dzisiejszego RP. Będziemy mieli wraz z Emperor edition mały re-launch gry. Trochę smutno, że blisko rok przyszło nam na to czekać, w ciągu którego pojawiło się 14 patchy ale CA wychodzi jak dla mnie na prostą wizerunkowo. Jako, że wielkim fanem drzewka rodzinnego nie byłem (wiem - bluźnię pewnie :P) to zmiany zapowiadane dla polityki mi odpowiadają. Co prawda będzie trzeba zmienić nawyki i pomyśleć co zrobić z rotacją generałów (będzie poważny dylemat czy chce się posiadać wysoko poziomowych generałów i duże ryzyko wojny domowej czy też średnich generałów w każdym stronnictwie i małe szanse na wojnę domową). Zastanawiam się też, czy po ukaraniu zdradzieckich armii, będziemy mogli przywrócić ich tradycje. Generalnie dużo więcej myślenia będzie, również uzależnienia od Gravitas (ciekawi mnie czy przerobią balans frakcji pod względem urzędów bo tacy Celtowie mają o wiele prościej niż Germanie pod tym względem), jak i rotowania generałów między armiami. Mam cichą nadzieję, że dylematy będą pojawiały się częściej jak i specjalne postacie w polityce (czyli np. Cyceron w trailerze sprzed premiery).
Samick - co do poradnika to chętnie podzielę się swoimi odkryciami jak tylko czas mi na to pozwoli i nikt mnie nie ubiegnie. Tylko, że na chwilę obecną myślę że premierowo zainteresuje
się mini-kampanią w ramach kanału YT wpierw.
Pozdrawiam
Zmiany w systemie politycznym jak najbardziej na tak. Ostatnimi czasy całkowicie go olewałem, bo wojna na początku rozgrywki nie jest tak denerwująca jak na końcu. Ale dezercji całych moich armii mówię zdecydowane nie.
Nie mam możliwości obejrzenia tego Rally Pointa, więc poratowałby ktoś informacjami? Wiadomo, co będzie obejmować nowa kampania (czas i miejsce)? Poza tym, mówią coś o nowych frakcjach, jednostkach, DLC?
Czy ten Emperor Edition to będzie odpowiednik GOTY zawierający wszystkie DLC i na tym w końcu poprzestaną ?
Ta polityka wydawania kolejnych DLCków doprowadza mnie trochę do szału. Efekt jest odwrotny od zamierzonego przez twórców - zamiast je kupować po kolei, zawsze czekam na pack zbiorczy i dopiero wtedy kupuje na steamowej zniżce.
Nie, nie jest. Na oficjalnym forum jeden z moderatorów zaprzeczył. Nowe DLC jak i FLC będą się jeszcze pokazywać. Z tego co ktoś wypatrzył, na Steamie cały czas powinny być 4-ry nie opublikowane jeszcze DLC do Rome 2. Po prostu sobie CA zrobiło re-launch mały :D'
Pozdrawiam
W filmiki jest podane bardzo mało informacji. W skrócie jest to pakiet zbiorczy dla darmowych dlc i wydanych paczy (Coś jak edycja rozszerzona do Wieśka). Wojny domowe będą wybuchać cały czas, będzie to trochę przypominać model z shoguna (To moja interpretacja). O nowej kampanii jest napisane że będzie, ale nic więcej. Żadnych dodatkowych informacji.
Dzięki.
Czyli, w skrócie, dostaniemy nowy, ładnie opakowany patch. Co do tych wojen domowych, to mam nadzieję, że jakoś umożliwią zapobieganie im, bo na razie jest to prawie niemożliwe.