-
Witam, jestem tu nowy, ale postaram się wszystko jak należy. Mój system operacyjny to windows.
Mam problem z modem bellum 6.3 - wcześniej zainstalowąłem podstawkę oraz dodatek kingdoms.
Ściągnąlem part 1, part 2, bugfixer; zainstalowałem według instrukcji (odpowiedni folder mods w mediewalu).
Wszystko pięknie ładnie, ale nie mam w folderze bellum pliku .bat. Cóż mam zrobić? Pomóżcie proszę i pozdrawiam.
-
Jeśli zainstalowałeś prawidłowo to musisz mieć w katalogu BellumCrucis6 6 katalogów i 10 plików, w tym BellumCrucis6.bat
Jeśli tak nie masz, to znaczy, że źle zainstalowałeś.
-
No fakt, mam w folderze BellumCrucis6 tylko trzy foldery i 10 plików (bez bat)
Pytanie co zrobiłem nie tak?
-
Przeczytaj post nr 1 uważnie i ze zrozumieniem.
Większość źle instalujących twierdzi, że tak instalowali wg instrukcji, tylko, że 99 na 100 z nich tylko tak uważa, bo instalowali wg. tego jak im się wydaje, że jest w Instrukcji - nie zaś ściśle wg. podanej instrukcji.
Może w którejś części albo bugfixerze nie podałeś właściwej ścieżki instalacji, to zainstalowało domyślnie.
-
Ok Araven, ale powiedz kiedy ten plik bat powinien się ukazać? Czy po instalacji part1, 2 czy bugfixer go tworzy?
-
BellumCrucis6 plik wsadowy 1KB to jest plik bat. Sprawdź w katalogu moda, czy na pewno go nie masz.
Po instalacji II partu musi być, może i po I, ja instalowałem wg Instrukcji dośc dawno dopiero po instalacji Bugfixera odpaliłem moda.
Bellum 6.3 po instalacji z bugfixerem ma: 9.19 Gb na dysku i rozmiar 9.27 Gb u mnie. Ile masz?
-
No to coś musi być z systemem, bo mój bellum tyle nie zajmuje, a "otrzymałem" go z dwóch miejsc. Co mam w takim razie zrobić? Mam Windows 7 ale wyłączyłem wszelki zapory, antywirusy, blokady i UAC (czy jakoś tak) a party odpalałem jako administrator. Poradzi ktoś? pozdro
-
Pobierz moda ponownie. Wiele razy pisałem jaki rozmiar ma part I i Part II i bugfixer, sprawdź czy masz tyle.
Instalując kolejno podajesz ścieżkę przy part I, part II i bugfixerze. Czyli 3 razy masz podać swoją ścieżkę jak w opisie instalacji. Ja mam taką: D:\Gry2\SEGA\Medieval II Total War\mods
Poczytaj nieco, jest masa podpowiedzi w tym temacie.
A w ogóle to najlepiej zainstaluj Bellum Crucis 7.0.
-
A ja mam pytanie jak poprawnie odinstalować 6.3. ;)
Najpierw bugfixer, potem po kolei party?
-
Araven chyba powyżej napisał - part I, part II i bugfixer, w tej kolejności. Ścieżkę też masz powyżej dobrze opisaną.