Oznacza, że jego lojalność jest na krytycznym poziomie i należy interweniować, gdyż może spaść do zera i zbuntować się przeciw Twojej władzy.
Wersja do druku
Oznacza, że jego lojalność jest na krytycznym poziomie i należy interweniować, gdyż może spaść do zera i zbuntować się przeciw Twojej władzy.
Dwa pytania:
1: czy Hunów w ogóle da się zniszczyć? Gram Longobardami i tak sobie odbijam co turę ze 2-3 armie Hunów. Zabiłem Attylę i oczywiście informacja, że się rozpraszają bla bla, a tu patrzę na porównanie sił nacji i Hunowie podskoczyli z 3 miejsca na 1. No i odbijam dalej. Czy w końcu opadną z sił, czy jedyna możliwość do udanie się do ich respa i zniszczenie wszystkich armii?
2: od czego zależy liczba zarządców? Odniosłem wrażenie, że podbija się ona przez liczbę prowincji/władzy/armii/itd ale dopiero przy podsumowaniach poziomu imperium.
1. Da się, mają duzo armii... wręcz spam, ale da się. WRE się udało.
Liczba zarządców zależy od poziomu Imperium chyba 8 to maks w podstawce bez modów. Są mody jakie dają nieograniczoną liczbę zarządców. Przy rozwoju Imperium na wyższy poziom masz zawsze info i tam będzie ilość armii, zarządców (gubernatorów) i flot jaką masz obecnie w stosunku do maksimum w grze.
Tyle to sam wiem :P Ale od czego to zależy? Dokładne przeliczenia czy liczby potrzebne do przekroczenia kolejnej bariery.
Ilość opracowanych technologii wpływa na to najbardziej chyba, ale jakie są konkretne wartości i przeliczniki by osiągnąć kolejny poziom Imperium to nie widziałem takich danych. Często przy malejącym państwie a dużym wzroście dobrobytu i liczby technologii mam info o rozwoju Imperium na wyższy poziom, ale teraz gram w Radiousa z kilkoma submodami. :geek:
Jaki jest końcowy rok w Attila Total War?
Rozgrywka rozpoczyna się w roku 395 a kończy się we wczesnej fazie Dark Ages(Wieki ciemne).Konkretnej daty końcowej chyba nie ma.Najdalej zaszedłem do roku 491 chociaż z pewnością są gracze którzy przekroczyli i tą datę.
Odbiłem całe imperium w 535 roku, gra się wtedy skończła i wyskoczyły mi filmiki końcowe.
Aaa to spoko, czyli mam jeszcze dużo czasu :D