-
To,że Baktria ma najlepszą jazdę to jeden z największych mitów na tym forum - ich szlachetna jazda do ww,ma statystyki porównywalne do jazdy kapadockiej a jest o 60 droższa,zaś ich jazda szturmowa jest w cenie i na poziomie hetajrów Epiru. Nie wiem,gdzie Wy tu widzicie najlepszą jazdę w grze,niewątpliwie jest dobra ale są dużo lepsze nacje do wyboru zwłaszcza jeśli mowa o decydującym o awansie meczu.
-
Kompletnie się nie zgadzam - jb ma porównywalne staty do jk oraz lepszy pancerz. Piszę to świeżo po pierwszym wygranej bitwie z Tyberiuszem i Bachusem, który wygraliśmy Baktrią właśnie.
Edit: Bitwie nie meczu :D
-
hohoho - Nowa niespodzianka? :)
-
Dokładnie Nikczemnik. Jazda Baktryjska ma nieco mniejszą walkę w zwarciu ale większą obronę w zwarciu i znacznie wyższy pancerz.
Pisząc najlepsza jazda miałem na myśli 1 jednostkę , nie całą kawalerie Baktrii. Z resztą jeżeli chodzi o wybór jednostek kawalerii to ciekawszy jest tylko:
- Pont (Jazda Szlachetnej Krwi,Kapadocka)
- Armenia(Jazda Szlachetnej Krwi, Jazda Perska, Katafrakci, Katafrakci Królewscy,Szlachetni Łucznicy Konni)
- Partia (Jazda Mediańska, Jazda Szlachetnej Krwi, Jazda Perska,Katafrakci, Katafrakci Królewscy, Szlachetni Konni Łucznicy).
Szlachetnych Konnych Łuczników wymieniłem razem z kawalerią do walki w zwarciu i szturmową ze względu na ich statystyki w walce i pancerz ;)
-
No to mamy półfinały. Mnie z Tuffem czeka niesamowicie ciężka przeprawa. Myślę, że starcie z rafjarem i Nieznajomym będzie o tyle interesujące, że niemal idealnie się równoważymy:
- rafjar i Tuff to maniacy piechoty, którzy jednocześnie nie przepadają za jazdą (no, ostatnio rafjar trochę chyba zaczyna się przekonywać),
- ja i Nieznajomy jesteśmy znani z porządnej walki jazdą.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja niestety we wtorek rano wyjeżdżam na tygodniowe wakacje i będę mógł zagrać dopiero w kolejną środę najwcześniej.
-
:eek: ależ ja zawsze uwielbiałem i nadal uwielbiam jazdę.. jak tak można powiedzieć że "rafjar nie przepada za jazdą" oj nie ładnie, nie ładnie ktoś dawno ze mną chyba nie grał ;)
Z pewnością będzie to ciekawy pojedynek, zresztą drugi półfinał również zapowiada się ciekawie. Zatem czekamy z niecierpliwością i oczywiście życzymy udanego wypoczynku.
-
A to wybacz. Po prostu zawsze w parze z Nieznajomym to on idzie w kawalerię, a Ty w piechotę. Ot, człowiek jest nawykły do upraszczania.
-
Co za obraza rafjara xd . Podciagnolem się w walce piechoty ;)
-
I tak doszliśmy do Finału.
W ramach podsumowania:
- drużyna Tyberiusz + Bachus w drodze do finału stoczyła 11 bitew, zanotowała 10 zwycięstw i jedną porażkę,
- drużyna Tuff + Pirx w drodze do finału stoczyła 10 zwycięzkich bitew.
Zarówno w jednej, jak i drugiej drużynie zarysowuje się podział na graczy lubiących grać kawalerią (Pirx, Bachus) i graczy lubiących gracz piechotą (Tuff, Tyberiusz).
Następuje reset nacji, więc na polu bitwy zobaczymy najmocniejsze armie. Gra będzie do 3 zwycięstw, zobaczymy ile to zajmie.
Proponowałbym nie przedłużac rozgrywki i finał zagrać w niedzielę, o 21. Jeżeli byliby chętni do streamowania finału z komentarzem, byłoby pewnie miło.
-
Mi w niedziele pasuje, żeby po raz kolejny zobaczyć bitwy na żywo. :P Półfinał był świetny, a finał wcale gorzej się nie zapowiada.