Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Prawdę mówiąc nie chcę zmieniać środowiska gry. Potrzebna mi drobna modyfikacja dotycząca pomagania sobie sojusznikom podczas bitew.
Jako że gra jest turowa, technicznie jest to wykonalne poprzez dwa rozwiązania: zwiększenie 'obszaru' bitwy (standardowo kwadrat mieszczący do 9 armii) albo wprowadzenie zapytania w trakcie tury przeciwnika 'pomóż stronie A/pomóż stronie B/nie pomagaj' jak i poczas swojej tury 'poproś sojusznika o pomoc'. Kwestia dodatkowych punktów ruchu to szczegół techniczny pozbawiony znaczenia.
Generalnie chciałbym zachować mapę standardowego Medka albo SS.
Nie da sie zrobić tego co chcesz, to ułomność silnika gry i niedopracowanej sztucznej inteligencji w wielu elementach, których nie da się zmodyfikować, a to o czym piszesz to jeden z wielu przykładów złej roboty ludzi z segi.
Cóż, miałem nadzieję, że ludziom zajmującym się modami udało się problem ominąć/rozwiązać. Stąd pytałem, czy ktoś z Was spotkał się z rozwiązaniem tej niedogodności w jakichś modach.
Prawdę mówiąc czuję się zachęcony do sprawdzenia Bellum Crucis... Wygląda ciekawie, trochę martwi włoski, ale widzę - Araven i tawariasze ostro jadą z tłumaczeniem - dzięki wielkie, polecę moda znajomym fascynatom Medka.
Pytanie do Bellum'owców - zauważyliście zwiększowną aktywność komputera w angażowanie się w konflikty zbrojne? Skoro generalnie AI jest poprawione, a bitwy wielu nacji są już zaimplementowane, to może coś się poprawia.
-----edit-----
Sprawdzał ktoś?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=465246
UWIELBIAM Mongołów ;) Kwestia zmiany skali wielkości tego najazdu. Zamiast 10 flag tylko jedna i prowincja Bolgar, jak w Mongolphobia.
Pytania co do Bellum zadaj w temacie o nim :P . Spolszcenie jest na 90%, konflikty w Bellum są brutalne często. a AI niezłe, nawet bardzo dobre. Dyplomacja też ma duże znaczenie.
Komp w bellum ma przedewszystkim duże bonusy i duże armie, to Ai jest słabe jak we wszystkich modach i oryginale, ale w porównaniu do tych innych słabych, to jest dobre ;) Szczególnie jak się gra bez toggle_fow i wczytywania to może sporo problemów czasem narobić, no a jak się wczytuje, to najlepsze AI nie pomoże ;P
Czy jest jakiś mod do wersji 1.1 (niekoniecznie po polsku) dodający nowe jednostki,mapy cokolwiek?
Cytat:
Zamieszczone przez SoyerDawid
Czy jest jakiś mod do wersji 1.1 (niekoniecznie po polsku) dodający nowe jednostki,mapy cokolwiek?
http://www.twcenter.net/forums/download ... =cat&id=26 poszukaj pod tym linkiem zwłaszcza na ostatnich stronach sa najstarsze mody, może któryś jest pod 1.1.
Co do patchy to próbowałes pewnie nie raz instalowac na 1.1 od razu patch 1.3 z pominięciem 1.2?
Kojarzycie miasta z rusici total war, albo z call of warhammer total war, a właściwie ich modele i tekstury z mapy strategicznej? dodaje je jakiś mod uzupełniający, czy to jest praca autorska autorów tych modów?
był kiedyś mod pozwalający zagrać Francja i Anglią w kampanii Ameryk, wie ktoś może gdzie go znaleźć??
O ile pamiętam był taki pozwalający grać Francją był na strategyinformer. Jednak musiałbyś go sam trochę poszukać.
Dobra teraz moje pytanie- czy jest jakiś mod do kampanii Teutonic rozszeżający mapę na wschód, tak aby moglibyśmy dojść do Moskwy czy Razania?