A później przerwę na rozpoczęcie roku. I na sesję.
Wersja do druku
A później przerwę na rozpoczęcie roku. I na sesję.
Po konsultacji z Amrodem i Joopiterem, doszliśmy do wniosku, że kampanie będą szły przez wakacje tak jak dotychczas. Natomiast jeżeli w mniejszych kampaniach gracze dogadają się między sobą ( kingdomsy, mko ) to mogą zastopować daną KO. W wolnym czasie postaram się stworzyć listę wakacyjnych zastępstw.
A może zrobimy głosowanko wszystkich graczy, co? W końcu stanowimy wspólnotę, a nie magnatów i poddanych... ;)
Ale w czym problem? Można pogadać z ludźmi w małej KO i ją zastopować.
Mefisto, to że Ty masz opłacone wakacje na 1,5 miesiąca, nie znaczy że każdy ma, może ktoś nie ma co robić, i ko jakoś mu zapełnią te czas? To że Tobie nie, nie znaczy że wszystkim , następnym razem jak się zbierzesz na jakąś inicjatywe, to znajdź najpierw czyjeś poparcie,a nie wyskakujesz bez przemyślenia sprawy.
W wakacje zawsze jakoś wszyscy dawali rade znajdować zastępców , i nie było problemów, i nie zabardzo mnie rusza to ile ko kto na ile będzie "musiał" oddawać w zastępstwo, wystarczy znaleźć zaufanego zastępce i mu dać wytyczne, miesiąc w wko to średnio 4 tury, więc nie ma co dramatyzować, mniejsze ko rzeczywiście można by stopować, ale nie kosztem np 4-5 osób, bo ktoś tam sobie jedzie, to stopujemy! Więc stopy do przedyskutowania ewentualnego na subforach małych kampanii, mko i kingdomsówek, jak powiedział marat.
No luz, przecież nie mówię tylko za siebie, a zresztą nie powiedziałem, że "ZATRZYMUJEMY DO CHOLERY", tylko zaproponowałem głosowanie. To chyba jest sprawiedliwe i wszyscy się wypowiedzą.
A jesli ja na ten przyklad mam wakacje w listopadzie to tez zatrzymamy kampanie :?
No nie wiem co to za wejście, Kapsul. Nijak ma się to do tego co powiedziałem... Czy powiedziałem:"Mam wakacje, zatrzymujemy grę!"? bo tak te wasze docinki brzmią, jakbym kierował się tylko swoim interesem. P R O P O N U J Ę G Ł O S O W A N I E . . . A wakacje te - normalne, są rzeczą zwykłą i pewnie wielu graczy obchodzącą.
W ten sposob chcialbym zasugerowac ze wielu graczy nie ma wakacji, nawet jesli wielu wolaloby kontynuowac pomimo tego. Jesli w poszczegolnych kampaniach bedzie taka wola to przeciez mozna to tam zalatwic.
Jeszcze raz powtarzam - głosowanie prosze robić na subforum danych KO ( małych, WKO idą normalnie ).