hej pomóżcie gdy próbuje uruchomić moda ba jedną z kampanii pisze mi:unable to authenticate orginal disc within time limit a mimo to mam orginalną i podstawkę i kingdmos
Wersja do druku
hej pomóżcie gdy próbuje uruchomić moda ba jedną z kampanii pisze mi:unable to authenticate orginal disc within time limit a mimo to mam orginalną i podstawkę i kingdmos
Może płytka jest zarysowana, albo przybrudzona? Ja mam porysowaną płytkę Kingdoms i mogę grać np. w Bellum Crucis, ale w Call of Warhammer już nie, wyświetla mi komunikat z poleceniem włożenia oryginalnego dysku.
Dzięki wielkie płytka była przybrudzona na szczęście ślina działa cuda :) .
Hej co z podstawką brakuje mi bitew na pustyni a teutonic nie ma map pustynnych :D
Jeśli chodzi o wersję na podstawkę, to wrzucę ją już dziś, aczkolwiek tak jak w przypadku Teutonica będzie to początkowo wersja beta. Oczywiście jeśli chodzi o rozgrywanie kampanii czy bitew to nie ma żadnego problemu, bo mod jest właściwie w 100% sprawny. Będzie on jednak prawdopodobnie wymagał poprawy jakiś niedociągnięć czy błędów jakich jeszcze nie znalazłem.
Owszem Husaria używała pistoletów, ale jako broń dodatkową. Niestety jednostki mogą mieć tylko dwa rodzaje broni, więc musiałbym robić oddzielną jednostkę o wyglądzie husarii, ale wyposażoną w pistolety. Byłoby to już jednak małe "przegięcie" biorąc pod uwagę i tak dużą siłę i różnorodność jednostek Polski.Cytat:
Zamieszczone przez HellVard
Z tego co wiem, to Węgrowie często i gęsto wspomagali zakon. Szczególnie w czasach wielkiej wojny z zakonem krzyżackim. A że Krzyżakom brakowało takiej jednostki (lekkiej konnicy strzeleckiej), to zdecydowałem się ją dodać im do rooster'u, zamiast tworzyć jakąś zupełnie nową. Zdecydowanie nie jest to do końca historycznie poprawne, ale w tym wypadku bardziej stawiałem na urozmaicenie jednostek zakonu, aniżeli na realizm ich posiadania.Cytat:
Nazwy jednostek można zmienić w pliku "export_units.txt" w "...\Medieval II Total War\mods\teutonic\data\text" ;) .Cytat:
Niestety ze względu na nawał obowiązków nie jestem już w stanie pracować nad modem :/ . Coraz mniej czasu spędzam przy komputerze i prawie w ogóle nie gram w Medievala, dlatego coraz ciężej jest mi znaleźć nawet chwilę na to, by go dalej zmieniać. Postaram się dopilnować, by wersja na podstawkę była w miarę kompletna i wykończona, jednak wprowadzenie nowych jednostek, prowincji, muzyki, Ai czy czegokolwiek innego jest na razie ponad moje siły :( .
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie, słowa uznania, pochwały i tak duże zainteresowanie moją skromną pracą :) . Nie spodziewałem się niemal dwa lata temu, gdy wydałem pierwszą wersję, że ten mały mod zostanie tak miło przyjęty, a temat mu poświęcony urośnie do prawie 250 postów :o ! Patrząc na prace innych modderów czuję, że tak naprawdę zrobiłem bardzo mało, w bardzo długim czasie i czuję przez to pewien niedosyt, jednak najważniejsze jest, że mod spodobał się Wam, za co raz jeszcze serdecznie dziękuję :D . Jest mi naprawdę niezmiernie miło, że choć się tego nie spodziewałem, to zostałem dostrzeżony wśród znacznie bardziej doświadczonych i utalentowanych kolegów :) .
Jeśli ktoś ma takie życzenie, to może bez żadnego problemu korzystać z mojego moda, dowolnie go przerabiać, użytkować, wykorzystywać do tworzenia własnych modyfikacji, dodawać nowe rzeczy, czy łączyć go z innymi modami. Będzie mi bardzo miło, jeśli mój projekt zainteresuje też innych modderów i zdecydują się użyć go we własnych dziełach :roll: . Oczywiście nie żegnam się z Wami ;) , ale chciałem po prostu powiedzieć jak bardzo cieszą mnie Wasze reakcje i jak przykro mi jest z powodu zaprzestania dalszych, większych prac nad modem. Na dzień dzisiejszy skupię się tylko na wykonaniu niezbędnych poprawek.
Mam takie pytanie: mam starą wersje moda na podstawkę, czy gdy nową wersje wydasz, to będę musiał moda przeinstalować czy co zrobić?
po prostu wszystkie pliki podmieniasz
Nowa wersja instaluje się w nowym, oddzielnym katalogu (tak dla bezpieczeństwa), dlatego nie ma potrzeby nic usuwać, ani przeinstalowywać. Jednakże możesz spróbować przenieść zapisy stanu gry ze starej wersji na nową, ale wątpię czy to zadziała, bo nowa wersja uwzględnia trochę zmian w kampanii i może uniemożliwić wczytywanie gry.
Aramegilu drogi, Twój mod nie jest rzeczywiście jakimś ogromnym projektem, ale jedno trzeba mu przyznać: Gra się w niego naprawdę przyjemnie, a to jest najważniejsze :) Dzięki Tobie gra w dodatek Teutonic naszą biało czerwoną frakcją nie jest już nudnym zdobywaniem mapki armią klonów, można teraz rekrutować naprawdę zróżnicowane i atrakcyjne wizualnie armie, uzależnienie szkolenia wojsk od warsztatów płatnerskich i kowalskich nieco utrudniające rozgrywkę było bardzo dobrym pomysłem, a i dodanie nowej frakcji w postaci Szwecji mocno urozmaica kampanię. Nawet, jeśli nie wprowadzisz w Twoim modzie żadnych poważniejszych zmian, to serdecznie ci za niego dziękuję i cieszę się, ze są jeszcze ludzie skłonni modyfikować starego, dorego Medka ;)
Hej co to ta wersja teutonic 1.06?
Jak już wcześniej napisałem bardzo mi się spodobały Twoje jednostki Aramegilu, ale wczoraj pobrałem sobie dopiero tego moda i bardzo fajnie mi się grało Polakami, a miło że i inne nacje mają dodatkowe jednostki. Szkoda że zaprzestajesz większych prac nad modem,
Pozdrawiam.