Re: Pytania początkujących moderów
Witajcie. Mam delikatnie mówiąc dziwny kłopot. Dodałem sobie gorący olej do kampanii ameryk w kingdoms, w "waniliowej" wersji go nie ma oraz nie ma również modów które by dodawały tylko i wyłącznie ten składnik, chyba nawet expanded americas tego nie dodało. Olej działa dobrze, wrogowie atakujący przez bramę, palą się jak powinni, jednakże kłopot w tym że nie wyświetla mi się animacja wylewającego się z rur, nad wejściem do osady, płynu. Da się z tym grać, gdyż końcowy efekt jest osiągany, jednakże czegoś brakuje. Tekstury i grafika, nie są moim ulubionym działem gdy mieszam w plikach tej gry, więc liczył bym na jakąś mała poradę od jakiegoś przyjaznego użytkownika tego forum. Tekstury i część kodu pliku descr_area_efect jak również descr_walls i descr_boiling_oil zapożyczyłem z modu "stainless steel" dlatego kłopot jest dziwny.
Mam pytanko- da się ustawić, by w grze panowała jedna pora roku tj. zima?
Z góry dzięki za odpowiedź. ;)
Witam,
Mam dość duży problem otóż potrzebuje rozpakować pliki .pack z Medievala II, poczytałem trochę na innych forach i znalazłem tutoral jak rozpakować te pliki ( http://www.twcenter.net/forums/showthre ... king+.pack ). Niestety jak próbuje uruchomić plik .bat okienko pojawia mi się i znika, a później nic się nie dzieje. Dodam, że mam Vistę, UAC jest wyłączony, czysty M2TW wersja tusz po premierze. Treść błędu jest mniej więcej taka: nazwa unpacker nie jest rozpoznawana jako polecenie...
Pomóżcie :)
Treść .bat
[spoiler:n8amenot]unpacker --source=C:\Program Files\Medieval II Total War\packs\*.pack --destination=c:\packs\ --filter=*.dds[/spoiler:n8amenot]
Z góry dzięki.
Hej, czy pomiędzy warunkami "PreFactionTurnStart" a "FactionTurnStart" można postawić znak równości ? Co dokładnie oznacza w tym "pre" ?
Oraz Jaka jest konkretnie różnica pomiędzy warunkami "and IsFactionAIControlled" oraz "and not FactionIsLocal" ? Wydaje mi się że na poziomie gry dla tylko jednego gracza, żadna. Ale nie mam 100% pewności.
Czy naprawdę nie ma prostszego sposobu na satelitowanie mapy niż tylko przerabianie za pomocą windowsowego painta każdego piksela na mapie na odpowiedni kolorek z tabelki rgb ?
mam problem.
Aby dodać prowincję, muszę zmienić plik (data/text)
Kod:
imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt
Niestety nie posiadam takiego pliku, zamiast niego, w tym samym folderze, mam:
Kod:
imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt.strings
Pliku, który mam, nie da się otworzyć notatnikiem, bo jest to plik BIN.
Wiecie, jak zrobić, bym mógł zmienić ten plik lub wkleić za niego ten pierwszy (którego nie mam)?
Hmmm... może to: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=120313
To jest bla bla bla, ale typ tam podał link do ściągnięcia edytora plików bin.
Choć na dzień dzisiejszy nie mam zielonego pojęcia, dlaczego ten edytor otwiera każdy plik, oprócz "strat.txt.strings" .