Mi się podoba stary, akurat lubię historię z tego okresu tak więc oby tak dalej:) btw mam nadzieję że ten materiał posłuży do skonstruowania polskojęzycznej wersji kiedy ten mod wreszcie wyjdzie.
Wersja do druku
Mi się podoba stary, akurat lubię historię z tego okresu tak więc oby tak dalej:) btw mam nadzieję że ten materiał posłuży do skonstruowania polskojęzycznej wersji kiedy ten mod wreszcie wyjdzie.
Mnie też sie podoba. Profesjonalna robota. Ale osobiście wolalbym byś ew. zechciał pomóc Filippowi69 w spolszczaniu EB 1.2. Aczkolwiek to pewnie nierealne... Tak czy tak gratuluję Ci zapału i pozdrawiam. Strasznie dużo sił i energii poświęcasz na moda, który sie jeszcze nie ukazał, ale to Twój czas. Pozdrawiam. :DCytat:
Zamieszczone przez nazgool
@Araven
Przyznaje pomoc nazgoola byłaby bardzo pomocna ale wiem że nie ma on czasu a znalazłem już 2 pomocników więc powinno pojść o wiele szybciej niż do tej pory ;)
Hehe, bierzesz mnie pod włos:) Powiem Ci jak to było. Ot, temat leżał odłogiem to sobie go uzupełniałem o to co się pojawiło na sieci. Po jakimś czasie, tak dla siebie postanowiłem przetłumaczyć preveiw frakcji Pritanoi. Dużo było tam ciekawych rzeczy, a żeby to wszystko ogarnąć musiałem siedzieć ze słownikiem. A jak już stworzyłem trochę tekstu, to stwierdziłem czemu nie wrzucić tego na forum. I tak to się zaczęło ;). Myślałem nawet o EB1, ale samem nie chciałem się tego podejmować, bo trochę za dużo materiału jest do przerobienia, a za mało miałem i mam czasu na takie zabawy. I tak sobie dłubałem te EB2 i dłubię dalej i mam nadzieję, że jeszcze coś wydłubię.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Moda może i nie ma, ale jak się pojawi to już masz gotowe tłumaczenia dla 8 ze 199 prowincji, kilkunastu budynków, ok 20 jednostek i kilku opisów urzędów, które można objąć oraz wstępne opisy frakcji dla menu wyboru frakcji w kampanii. A to co opublikowałem to jeszcze nie wszystko co udało nam sie z Baalem stworzyć ;). W samej modyfikacji większość różnorakich opisów ulegnie gruntownemu przerobieniu w stosunku do poprzedniej wersji. Poza tym EB1 wszyscy już znają, a EB2 niesie powiew świeżości. Warto o tym pisać i to przybliżać :). Reasumując to pociąga mnie ta świeżość EB2, bo EB1 już znam i jakoś na mnie już nie działa tak abym mógł temu poświęcić te kilka godzin dziennie. A jak się nie czuje tego co się robi po godzinach za darmochę, to się człowiek męczy i zazwyczaj dupa z tego wychodzi :) Przydługi ten wywód, ale mam nadzieję, że zrozumiesz moje motywy, dla których działam w tym konkretnym temacie. Zresztą Ty jesteś taki sam :) czytam temat o BC i widzę jak tam działasz.
EBI przetłumaczy młoda gwardia, ma więcej czasu i zapału niż taki stary leśny dziadek ;).
BTW. Dzięki Panowie za miłe słowa ;), ale jakaś konstruktywna krytyka też by się przydała 8-)
No może nie taki stary. Co do tłumaczenia to mam dużo czasu bo ostatnio co chce wyjsc na dwór to burza i ma tak być do połowy czerwca :/ W sumie to w twoim wypadku to może być syzyfowa praca bo nigdy nie wiadomo co się stanie a jak rzuca projekt ?? Tyle godzin twojej pracy na marne a co do krytyki to przecierz kilka postów wcześniej krytykowałem silnik Medievala więc nie narzekaj
A tam zaraz syzyfowa. Raz, ze podszkoliłem język, nauczyłem się kupy nowych słówek, do tego dzięki tym tłumaczeniom i współpracy z Baalem poznałem trochę historii. Poza tym nie siej defetyzmu, nikt nie zarzuci pracy nad modem. Za dużo osób jest w to zaangażowanych i za daleko są posunięte prace;). Coś na pewno wyjdzie. Zresztą ja na tego moda czekam od 2007 roku :) jak tylko powiły się zapowiedzi i wierzę, że moja cierpliwość zostanie w końcu nagrodzona :). Od tamtej pory tematów na twc i org o tym czy wyjdzie, kiedy wyjdzie, a może już zarzucili widziałem kilka tuzinów. Spójrz na ostatni preview i powiedz mi, że taki materiał przygotowują goście, którzy mają zamiar zarzucić temat 8-)Cytat:
Zamieszczone przez filippp69
Fakt Nazgool ja sie podobnie zachowuję w przypadku Bellum Crucis 6.1, ale on jest i można w niego grać. I dzięki spolszceniu Ludzie pomału zaczynają grać. Ale mi na tym przestało jakoś zależeć, nic na siłę. Ok jak Ci sie to podoba to tłumaczcie na co tam z Baalem macie wenę :mrgreen: , jak wyjdzie EB II to będzie jak znalazł. Ale trochę osób wraca i do EB 1.2 i do Rome, dlatego spolszcenie EB 1.2 ma sens ale w tym temacię prężnie działa Filip69 i Inni. Pozdrawiam.
Chyba że tak. Ja czekam od 2009 na Czas Zapłaty do Gothic I więc wiem co to cierpliwość. :/
Nadeszła niestety wakacyjna przerwa i jak doświadczenie pokazuje, to do jesieni nie będzie się w temacie zbyt dużo działo. Wspominają coś o kolejnej zapowiedzi w bliskiej przyszłości i jak na razie tyle :)
Poniżej nowy screen przedstawiający "barbarzyńskie: UI
[spoiler:mv93do9j]http://img638.imageshack.us/img638/121/unled2mv.jpg[/spoiler:mv93do9j]
Rozumiem wakacyjną przerwe ja też teraz w moim spolszczeniu do EB 1.2 nic nie robie i wróce do tego prawdopodobnie dopiero we wrześniu :P
313 p.n.e. widze że wkońcu rozgrywka będzie w innym okresie ;d