Nowe AI jak na razie mi się podoba, chociaż potrafi zaskoczyć, grając Polską miałem sojusze z Węgrami i hre, relacje 9/10, Niemcy mieli koło mojej Pragi 30 oddziałów i nic, nie zdradzili mnie, za to Węgry uderzyły na Kraków 10 oddziałami :D
Wersja do druku
Nowe AI jak na razie mi się podoba, chociaż potrafi zaskoczyć, grając Polską miałem sojusze z Węgrami i hre, relacje 9/10, Niemcy mieli koło mojej Pragi 30 oddziałów i nic, nie zdradzili mnie, za to Węgry uderzyły na Kraków 10 oddziałami :D
Fakt, że przymierza są dosyć pewne i nikt nie łamie ich od tak jest spoko. Ale te spacerujące bez celu armie nie mają sensu. Nie dość, że pustoszą skarbiec AI to jeszcze do niczego się nie przydają... Gdy grałem Jerozolimą i miałem praktycznie od początku sojusz z Bizancjum absurdalność tych armii sięgnęła szczytu. Węgry wypowiedziały wojnę Bizancjum i odebrały mu kilka granicznych miast bez oporu podczas gdy w centrum państwa jak i na moich ziemiach spacerowały całe Bizantyjskie hordy, które mogły by się bez problemu do Niemiec jak nie dalej przebić:/. Tylko po co skoro można podziwiać widoki gdy w tle płonie ich państwo;].
Czy ktoś mógł by mnie oświecić o co z tym chodzi? To problem nowego AI czy po prostu silnik gry nie ogarnia tylu armii na mapie? Gdyby dało się rozwiązać ten problem i "obudzić" te oddziały to na mapie od razu by się weselej zrobiło:D.
Nie oświecaj się toggle_fow to od razu gra będzie trudniejsza.Cytat:
Zamieszczone przez michal3588
Nie używam toggle_fow ani żadnych komend bo z nimi już po kilkunastu turach gra robi się nudna. Czasem wyłączam mgłę żeby zobaczyć dlaczego państwa mające w wykresach jedną z najmocniejszych pozycji zamiast rosnąć w siłę co rusz traci włości podczas gdy wojuje tylko z jakimś nieznaczącym sąsiadem..
Czy PiterAI zawiera w sobie jakies zmiany sztucznej inteligencji w bitwie.
W bitwie nie.
Ai Germanicu5 wersja 5.7 z modów uzupełniających polecam, jako ai bitewne.
A będzie Ono działać z AI Pitera ?
Będzie, ai bitewne nic nie ma do ai kampanii.
Ja gram na ai Pitera z Megasubmoda IV i na ai bitewnym Germanicu5 wersja 5.7.
Tzn. jak dawno temu grałem. Bo od ponad miesiąca nie grałem.
AI bitewne ma mały wpływ na AI kampanijne, a AI kampanijne ma mały wpływ na AI bitewne, oba pliki ze sobą współdziałają ale nigdy się nie gryzą, czyli niezależnie od tego jakie masz AI bitewne nigdy nie będą wyskakiwały błędy przez to, że zmieniłeś AI kampanii i na odwrót.
Dodałem nową wersję.