4GB patch ściagnąłem już przy grze w Third age'a za bardzo nie wiedziałem na którym pliku w tym modzie go użyć. Użyłem na tym pliku .bat. Co do wyboru frakcji które są najlepsze? Napisze, że stawiam u siebie najwyżej kawalerię
Wersja do druku
4GB patch ściagnąłem już przy grze w Third age'a za bardzo nie wiedziałem na którym pliku w tym modzie go użyć. Użyłem na tym pliku .bat. Co do wyboru frakcji które są najlepsze? Napisze, że stawiam u siebie najwyżej kawalerię
Persja|Partia ta frakcja ma najlepszą kawalerie.
Ajj myślałem, że podeślecie jakąś frakcje z europy bo persów ze względów historycznych niezbyt lubię ale cóż spróbuje :D
Edit. Nie znalazłem frakcji Persja/Partia z tego co wiem jak grałem macedończykami to oni byli oznaczeni jako persowi rebielianci
Mają różową chorągiew , chyba jako jedyni.
Ewentualnie Sarmaci bądź chunowie.
EliminatorT faktycznie znalazłem persję pon nazwą parthians,sarmaci mnie nie przekonują a hunowie mają kijowe położenie obecnie gram Seleucydami tyle, że nie wiem czy są dobrym wyborem bo poza początkowym problemem ze społeczeństwem to jakoś za bardzo nie przekonałem się do ich zalet :P Ale zagram persją bo przyjemniej będzie zrobić za małego państewka potęgę. Jeszcze jakbyś mógł powiedz kto jest najbardziej wszechstronną frakcją bo mi się wydaje, że Rzym ale pewności nie mam jak jest w tym modzie i czy da się grać w okienku bo na twcenter ktoś o to spytał ale nikt mu nie odpowiedział
Moim zdaniem najbardziej O-P jest grecja i Rzym, ewentualnie Hunowie, Grecy są w stanie wytrzymać każdy napór gdy postawią falangę jedyna rada na nich to oskrzydlenie bądź okrążenie, w innym wypadku nawet Legioniści dostaną po dupie(przegrają).
Raster 123
Patchem 4GB przerabiasz plik kingoms.exe i wstawiasz w miejsce oryginału (kopię oryginału zachowaj). Wszystkie mody korzystajace z kingdoms będą używały wersji po patch 4GB i powinno być sporo lepiej.
Przerabianie pliku bat z danego moda nic nie daje.
Ok araven dzięki spróbuje. EliminatorT bo wiesz ja chcę w miarę łatwą i silną frakcję i żeby się ciekawie grało bo póki co dzisiaj cały dzień grałem persami Przejąłem cały obszar morza kaspijskiego i tereny od pówyspu indyjskiego aż po obecną turcję mimo to jednostki perskie poza elitarną jazdą i konnymi łucznikami to lamią i brzydko wyglądają :P Rzymem chciałem grać ale co to za rzym bez rzymu gdy senat ma kontrolę nad owym miastem. Mówisz, że grecja różni się czymkolwiek od macedoni ?
O wiele lepsi falangici. Moim zdaniem lepsza pozycja.
Tak na marginesie porównałem sobie 2 poziomy trudności easy i hard po 10 turach na easy miałem... 100k golda+20 przychodu miesiecznego a na hardzie prawie z 3k ledwo ;p