Ok, postaram się coś zmontować.
Wersja do druku
Ok, postaram się coś zmontować.
Zapraszam do obejrzenia - uwaga, tylko dla widzów o mocnych nerwach!
https://www.youtube.com/watch?v=qPEy...ature=youtu.be
Zajebiste to jest, nieźle się uśmiałem. A zawartość nowego submoda bardzo obiecująca.
Hah Dobre Wino. Przypomniało mi to cos http://www.youtube.com/watch?v=aCR8xV7fb5w
Generalnie submod jest skończony, ale obczajam jeszcze czemu gra potrafi mieć 50 kawałków danego rodzaju, a gra w kółko 10 z nich, z tego jeden po 3 razy. Wkurwia mnie to strasznie, nie wiem jaki twórcy medka zastosowali algorytm, ale jest totalnie do bani. Niektóre kawałki lecą po 5 razy, a inne wcale. Być może jest to kwestia tego, że w ilości kawałków jest jakieś ograniczenie i nawet jak dam 50 utworów to gra i tak będzie grać np. 10. Nie wiem czy to obczaję, raczej wątpię. Przez to nie jestem w pełni zadowolony z mego dzieła, bo nie rozwija ono w pełni skrzydeł.
Druga sprawa to nie jestem do końca zadowolony z muzy arabskiej. Mają chyba najwięcej utworów, ale niemal wszystkie na jedno kopyto. Muszę tam zrobić jakiś przesiew.
Dobra, nic nie wykombinuję więcej. Opis zmian w stosunku do poprzedniej wersji:
- wywalonych 30 najgorszych i najbardziej denerwujących kawałków;
- dodanych 39, m. in. Two Steps From Hell, z filmu Ogniem i Mieczem, utwór tytułowy z Gry o Tron, z gry Gothic 3;
- Gruzja dzieli teraz muzykę z Bizancjum (wcześniej Bizancjum było same), zaś Połowcy połączyli się z Mongołami oraz Bułgarami;
- nowa muza w menu (były 4 kawałki są 3, inne niż poprzednio);
- kilka innych drobnych zmian (dorzuciłem utwór na zakończenie gry - wygranie lub przegranie kampanii i pojawiający się po bitwie, ale już na mapie kampanii; dodałem głos księżniczce w akcencie mongolskim, bo milczała jak zaklęta; z loading screenów usunąłem jeden z kawałków, który pochodził z podstawki medka a dodałem fajny kawałek Vangelisa (który wcześniej był w kampanii); jako że teraz Polish Retainers to Polscy rycerze feudalni, to mówią w bitwie "Polish knights!" zamiast "heavy cavalry!", a ich spieszona wersja oraz spieszeni polscy rycerze "heavy infantry!" (tak jak ich odpowiednicy z innych części świata) zamiast "swordsmen!")
Muszę także ostudzić trochę Wasze rozbudzone nadzieje. Koła drugi raz się nie wymyśli :) Pomimo tego, że zmian jest sporo, to jednak poprzednio było ponad 170 kawałków, więc jakby nie patrzeć, to znakomita większość kawałków w nowej odsłonie moda się po prostu powtarza. Mimo to z kampanii poznikały najbardziej męczące kawałki (oczywiście każdy ma inny gust, no i to co wywaliłem dla innych mogło być dobre), zaś doszło kilka nowych. I o ile w kampanii jest lepiej, o tyle w bitwach jest może nie rewolucja, ale wielkie przemeblowanie. Usunięte zostały kawałki z podstawki medka (a to było od 30% do 50% utworów bitewnych) a są tylko nowe i te najlepsze z poprzednich edycji submoda muzycznego. Dla Europy Wschodniej, Polski i Węgier mamy niemal całkowicie nowe doznania słuchowe w trakcie walki. Jedynie u Arabów muza bitewna pozostała bez zmian.
Krótko mówiąc - powinno być lepiej, szczególnie podczas walki, lecz cudów nie ma :) Wszystko oczywiście starym zwyczajem przepuszczone przez MP3Gaina, który bezstratnie wyrównuje głośność wszystkich utworów do jednego poziomu. Link poniżej, instrukcja instalacji w pierwszym poście.
http://przeklej.org/file/zx8r23/muzyczny.ver.6.7z
Dobra robota z tym nowym submodem muzycznym, działa na savy. A zmiany słychać od razu.
Moja kampania się rozkreca mam blisko 1240 rok, Bizancjum na mnie uderzyły, Norwegia też. Nowogród i Moskwa mnie atakują od zawsze. No ale ctd miałem muszę wczytać ostatni save.
Wino, a na Megasubmodzie V do 6.3 zahulał by ten submod muzyczny?
Poza plikiem unit i plik zamiast z Ufficiale by trzeba dać do Full i Light.
Edit. Porobiłem kopie podmienianych plików w world pokopiowałem ręcznie i zobaczę czy wybuchnie na Megasubmodzie V w 6.3.
Działa raczej wszystko jak nalezy z tego co widzę na Gruzji. Jak będą chętni zrobię pliki umożliwiające grę na najnowszym submodzie wino do BC 7.0 w Megasubmoda V na BC 6.3.
No zapewne zadziała, daj znać czy udało Ci się przerobić, jak coś to przerobię.
Tak zadziałało.
Użyłem Twego sounds.
Plików tekstowych z submoda muzycznego 6.0 (do BC 7.0) z data poza unit oczywiście.
Plik z world descr_sounds_music_types wrzuciłem ręcznie do katalogu World do base, imperial_campaign, Custom i tu Full i Light.
Odpaliłem Gruzję z tym wszystkim i hula jak złoto. Głosy jednostek w bitwie są. Bo sią bałem o nie. Wszystkich jednostek co do głosów nie sprawdzałem.