-
Haha Widzę, że tyle masz armii, że nawet nie wiesz skąd przybywa ci 5 porządnych jednostek. Rekrutację ustawiłeś na automatyczną czy co? Nie udawaj Greka, mleczko się wylało. A dodaję ten fakt dla uwagi MG by miał na to oko.
Właściwie to bardzo miło by było gdybyś Blackhandzie sam zrobił początek tury Sycylii. ;)
-
No przecież już wyjaśniałem dlaczego nie byłem pewien skąd miałem te jednostki. :P Swoją drogą, rekrutację mam faktycznie czasami ustawioną na automatyczną, tzn. mam ustawioną kolejkę rekrutacji i oddziały same wskakują na zielono kiedy jest kasa.
Przy okazji, sprzedaję Egiptowi parę osad:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post372999
Swoją drogą te 250 florenów za oddział to surowa kara jak za takie drobne przeoczenie bo przecież okazuje się, że za utrzymanie niepotrzebnie płaciłem (jakbym wykasował od razu to bym zaoszczędził), a jeszcze mam dodatkowo coś wpłacać?! Chore. :confused:
-
Wydaje mi się, że wymiana z Egiptem nikomu nie powinna przeszkadzać, chociaż w tej części świata takie rzeczy się dzieją, że nie zdziwiłbym się, gdyby Litwini zgłaszali pretensje do tych ziem. :D Jest zgoda, chyba, że ktoś zgłosi jakieś pretensje.
Kara nie jest tak wysoka, bo w sumie zapłacisz może 2000, więc mniej, niż ile kosztuje 4 jednostki piechoty andaluzyjskiej, o ile mnie pamięć nie myli. Pomijając już fakt, że Sycylia raczej nie ma za dobrej bazy rekrutacyjnej i wyszkolić 4 porządne oddziały też jest nie jest łatwo. Swoją drogą, podejrzewam, że sporo osób zapomina lub "zapomina" usuwać te jednostki po wymianie, tylko trudno to zauważyć, więc jak już jest jakaś okazja to przynajmniej trzeba dać jakąś karę odstraszającą.
-
Kara jest za robienie nas w wała i udawanie Greka. ;) Jeszcze świeże jest powyższe utyskiwanie na moje czepialstwo, a jednak miałem rację. Zaufać wam nie można.
-
Apropos udawania Greka... chciałbym odkupić od Cesarstwa Peloponez lub Kretę. :cool: Gdy Cesarzowa się zgodzi to proszę MG o zatwierdzenie.
-
Może od razu Tblisi? To odstąpienie Neapolu lub Cagilari Bizancjum iście zabawne. Szkoda, że napisane serio. Zgadnij po co została do regulaminu wprowadzona zgoda MG.
-
Bizancjum jest tuż za mną w kolejce więc jeśli zbuntuję Neapol (a w tej turze mogę) to i tak Froya pierwsza zdobędzie. A do zdobycia Cagliari to też jeszcze masz też kilka tur. :P W każdym razie co do Neapolu to najwyżej zbuntuję jeśli MG się nie zgodzi.
Cytat:
Może od razu Tblisi?
Fajnie by było mieć imperium od Sewilii po Gruzję, ale bez przesady - nie w jeden dzień Rzym zbudowano. :P Małymi skokami z wyspy na wyspę trzeba iść, i tak nie miałbym czym bronić Tblisi a Korynt mam czym obronić bo mam niedaleko pełną flagę.
-
To sobie zbuntuj, wolna rzecz. Ale o oddaniu nie ma mowy.
-
To może ktoś szerzej opisze mi, jak to wygląda? Z tego co rozumiem, Sycylia nie jest w najlepszym stanie, ale martwa chyba zupełnie nie jest (skoro ma jeszcze przynajmniej 1 pełną flagę). Jakie są stosunki między Bizancjum, Francją a Sycylią, bo to w sumie będzie najważniejsze? Notabene widzę, że są też już propozycje handlu z Egiptem, to też możecie mi to wyjaśnić.
-
Nie propozycje, ale już dokonana transakcja z Egiptem. Niemniej nie mam z nim żadnego paktu, więc voila. Palermo też i turę temu nie było koniecznie zaraz w moim zasięgu. Neapol natomiast zaraz zdobędę. Sycylia z Niemcami zostały rozwalone pod Ankoną. Z Bizancjum mam PoN. Sycylia też ma z nim PoN. Cwaniacka próba pozbycia się prowincji, którą i tak się straci - na rzecz frakcji, której nie będę mógł zaatakować.