Haha sukces :D nie wiem co zmienia ten wpis ale działa,już nie mam CTD przy oblężeniach :D.Więc jakby ktoś miał problemy z CTD niech śmiało próbuje tego sposobu :)
Wersja do druku
Haha sukces :D nie wiem co zmienia ten wpis ale działa,już nie mam CTD przy oblężeniach :D.Więc jakby ktoś miał problemy z CTD niech śmiało próbuje tego sposobu :)
Tak na marginesie zapytam, czy ktoś próbował dodawać własną muzykę do tego moda? Ja poniosłem porażkę i nie mam już pojęcia jak tego dokonać. Podpierałem się tutorialem Trajana, ale bez rezultatu. Gdy mam własną muzykę, to znikają pozostałe dzwięki (sfx-y i głosy). Nie idzie tak grać :(
Napisz czy coś się zmieniło w wydajności gry np. czas wczytywania bitew czy długość tury przeciwników ?Cytat:
Zamieszczone przez modem
Może coś przy okazji przyśpieszyło (albo wręcz przeciwnie).
Wszystko działa bardzo dobrze,czas przejścia tur nie zmienił się (cały czas dosyć długo :) ),wczytywanie bitew też dobrze działa...wszystko jest ok ;)
wacław olbracht adoptowany no a 37 tur to 37 lat, familia ma duzo córek, więc sie żeni. gram w 6.2 RC/RRCytat:
Zamieszczone przez PioterC
hmmm... teraz zdurniałem... jak jest standardowo w RC/RR? 1 tura = 1 rok, czy 1 tura = 0,5 roku? jakoś nie zwróciłem na to uwagi, ale wydaje mi się, że 1 tura = 0,5 roku, bo ja tez miałem akurat 37 turę i dużo mniej dzieciatków...Cytat:
Zamieszczone przez jepetto1
1 tura = 1 rok w 6.2 rr/rc w kampani Late czyli tej co trwa ponad 400 lat do 1620 ja sobie zmieniłem do 1740 chyba, a w 6.1 nie wiem bo nie gralem
Witam wszystkich!
Mam tylko taki mały problemik, konkretnie po ostatnim beta patchu strasznie wydłużyło mi się oczekiwanie na moją turę. Teraz czas na ruchy AI jest strasznie długi, można iść spać po prostu :( . Przed zainstalowaniem patcha wszystko grało, przejście przez turę AI to ok 20-30 sekund. Wiem, że skrypty w SS są strasznie pamięciożerne, ale czemu taki skok po zainstalowaniu patcha?
Jakieś porady? Może trzeba coś jeszcze dograć?
Komputer to mniej więcej Intel Core2Duo E8500 ~3,2GHz, GeForce GTX260, 4GB RAM, Win7 Ultimate 32-bit.
Pozdrawiam!
a ja mam pytanie z innej beczki... jest dostępny RC4 do SS... gdzie można sprawdzić, który RC ma się zainstalowany i czy ten modpack stąd będzie działać na najnowszym RC?
Abstrahując od problemów z modem to naprawdę masz trzydziestodwubitowy system na takim sprzęcie :shock: Toż to marnotrawstwo ramuCytat:
Zamieszczone przez knight_
A co do moda to ja z kolei odczułem nawet drobne przyspieszenie na najnowszym patchu http://www.megaupload.com/?d=K4OVNSMH
Pozostaje reinstalacja chyba tylko...
@PioterC chodzi ci o patcha do SS (release candidate) czy o wersje Real Combat ?
Tak czy inaczej raczej nie zadziała z RR/RC, a wersja Real Combat używanego w RR/RC jest na pierwszym loading screen`u (1.3).