-
-
Zgadzam się z EliminatorT'em te tarcze są brzydkie i podchodzą trochę pod takie fantasy :P
-
Tarcza jak tarcza, nie rozumiem co Wam się w niej nie podoba, IMO pasuje.
-
Może Wam się nie podobać, ale co to ma wspólnego z fantastyką? :D Normalna tarcza migdałowata ze skośnymi wzmocnieniami, niepomalowana.
-
Ale niestety, na silniku medka wygląda to koślawo. Walnąć im na skrawkach tarczy, metalowe obicie i bedzie ok ;)
-
Mi osobiście ta tekstura kojarzy się z taką bajkową, kiedyś podobną bodajże w Simsach widziałem i tak... nie pasuje :D Oczywiście to tylko moje zdanie ;)
-
Być może znajdę lub zrobię jakieś lepsze tarcze pasujące do rycerstwa małopolskiego, żebyście mi tu nie marudzili ;) Co do dalszych zmian w polskim rosterze, do podstawowych jednostek planuję dodać pocztowych (jako lekką jazdę z lancami ) i strzelców. Nie będę już robił odrębnych jednostek dla każdego księstwa, takim sposobem zapełniłbym limit jednostek w try miga, zamiast tego myślałem o podziale na "wschodnich" i "zachodnich", oba warianty tej samej jednostki miałyby tą samą nazwę, ale różniłyby się modelami i teksturami, pierwszych można by było rekrutować na Mazowszu i części Małopolski, drugich na pozostałych ziemiach polskich. Panosze, Włodycy czy chorągwie wójtowskie zgodnie z realiami historycznymi pojawiliby się ładnych "kilka" tur później, więc na początku każde księstwo dysponowałoby tylko trzema jednostkami jazdy, z wyjątkiem księstwa śląskiego, które ze względu na panowanie zarówno nad Śląskiem, jak i Małopolską, mogłoby przynajmniej na początku rekrutować rycerzy z obu tych ziem. Co o tym myślicie?
-
Cześć ;) w Eras zauważyłem taką rzecz że jak podbiłem Rosją Polski Kijów(kampania 1547) to zamiast mieć dostęp do swoich jednostek w oknie rekrutacji mogłem zwerbować jednostki polskie, nie do końca wiem jak i czy to dobry pomysł ani nie mam pojęcia jak to działa ale w ten sposób gracz podbijając wrogie państwo dostaje możliwość rekrutowania jego wojsk - założenie z grubsza mi się podoba. W mojej opinii Śląsk powinien mieć dostęp do swoich macierzystych jednostek ale decyzja należy do Ciebie :hmm: pomyśl o tym co napisałem na początku bo w tedy rekrutacja wojsk byłaby zależna od posiadanych prowincji i Śląsk miałby swoje wojska a w Małopolsce mógłby werbować wojska małopolskie, tylko że w takiej sytuacji może się zdarzyć że Mongołowie(o ile występują w modzie) po jakimś czasie uzyskają dostęp do żołdaków z HRE.
-
Planuję coś w ten deseń, ale nie będzie to polegało na tym, że podbijemy prowincję inne frakcji i już będziemy mogli rekrutować jej jednostki, będzie to trochę bardzie skomplikowane, szczególnie, jeśli chodzi rycerstwo. Będzie można również działać odwrotnie - poprzez konstrukcję odpowiednich budynków niejako symulować osadnictwo jednej frakcji na terenach drugiej i w ten sposób uzyskać możliwość np. rekrutowania polskich rycerzy w Niemczech, będzie to miło jednak swoją cenę, macierzyste jednostki na obcych terenach będą dostępne w mniejszej ilości, dłużej trzeba będzie czekać na ich uzupełnianie w oknie rekrutacji, będzie to również powodowało niepokoje społeczne w podbitych prowincjach.
-
Rycerstwo opolsko-raciborskie, jak Wam się podoba? :)