Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
Zastanawiam się na ile ten benchmark jest wiarygodny. Chwilę temu robiłem test sprawdzając jak filtrowanie anizotropowe wpłynie na płynność. I na tych samych ustawieniach z anizotropami x4 wyszło 35,9 a z anizotropami x16 36,8. Wzsystkie inne aplikacje w tle wyłączone.
Dzięki Bogom ten hotfix zadziałał i już nie toczę bitew na marsie z czerwonym niebiem:)
U mnie działa bez zająknięcia na ultra:
system: Windows 7 64 Bit
procesor: intel Core i5 3570K 3,8 GHz (4 rdzenie)
pamięci: 8 GB RAM 2,4 GHz
grafika: Radeon HD 7950 2 GB (PCI 3.0)
dysk: HDD Western Digital 1TB SATA 3 (6Gbit/s, 600 MB/s)
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz (4 CPUs),@ 3.41
6144MB RAM
Asus P5K
Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)
NVIDIA GeForce GTX 460 GB Windforce 2 sterowniki beta 326,80
Rozdzielczość 1280x1024
Ustawienia:[spoiler:149pki2m]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...DAB5C6D851972/[/spoiler:149pki2m]
Benchamark
[spoiler:149pki2m]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...689B8D1C4E8E5/[/spoiler:149pki2m]
Przy ustawieniu na wysokie.
[spoiler:149pki2m]http://cloud.steampowered.com/ugc/63...544B22DC9DF55/[/spoiler:149pki2m]
Witam,
ma taki pytanie a mianowicie czy gra ruszy na Nivada gts 450, 2 giga ram, procek intel core 2 duo cpu e8200 2.66 GHz win 7 ? Zastanawiam się nad kupnem tej gry i nie wiem czy mi pójdzie. ;D
Jamro ram musisz dokupić, co do grafiki to niby spełnia te minimalne wymagania ale jak to będzie ci działało tego nie wiem reszta też spełnia te minimalne ale optymalizacja leży i nawet na najlepszych kompach są problemy z Rome II -.-
Procesor: E5200 @3.0GHz
RAM: 4GB
Grafika: GF 9800GT 512MB
System: Win7 64-bit SP1
Według benchmarka na średnio-wysokich mam przeciętnie 27fps, ale benchmark KŁAMIE. Przynajmniej na moim sprzęcie. W momencie, gdy pokazuje 30 klatek, na ekranie jest max 2-3, cyfry nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistej wydajności. W rezutlacie - nie da się grać. Co bym nie wyczyniał z grafiką i detalami, gra straszliwie ścina (na mapie kampanii ledwo da się nawigować, bitew nie da się rozgrywać inaczej, niż automatem), a tekstury i modele wyglądają gorzej, niż w pierwszym Rome.
Mógłbym ścierpieć i minimalne detale i marne modele, ale co z tego, skoro nawet wtedy mam max 10 klatek. Na tym samym sprzęcie Shogun 2 śmigał bardzo ładnie w średnio-wysokich detalach, przy dużym rozmiarze armii.
Pozostaje czekać na patche i poprawę optymalizacji. Gra w takim stanie nie powinna w ogóle trafić na rynek.
optymalizacja bedzie w DLC patch, 5 fpsow za 10 euro :-) oczywiscie exclusive
Ehh shane jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to milcz -.- uwzięliście się na CA a mimo to nadal gracie w Rome II o.O wymień mi jedną grę która wyszła bez najmniejszych błędów, od samego początku była to cudowna gra . . . nie ma takiej Wot, Bf3, i inne gry pomimo tego że są na rynku już od jakiegoś czasu nadal mają bugi i błędy.