Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Przesadnie psy wieszacie. :)
Gra ma potencjał. Bugi i mechanikę poprawią. Widać, że nad tym ciągle siedzą. Na pewno gorzej niż Empire nie będzie. :)
Mi tam się dobrze gra i przede wszystkim czuję klimat Rome 1, a to się liczy. W dodatku gra jest rozbudowana, różnorodna...
Kompletnie nie podobają mi się oblężenia od mechaniki, bugi, po same miasta. Oblężenia to dla mnie katorga. Tutaj patch + dobry mod na pewno zaradzi.
Ja się zaczynam zastanawiać - czy jest jakiś aspekt, którego nie sp.... Rozegrałem pierwszą bitwę MP z graczem, który kampił Rzymianami na wzgórzu. O dziwo wygrałem. Oglądam powtórkę, a tu przebieg bitwy zupełnie inny. Mówię sobie no dobra, zobaczę jak to w rankingach wygląda. A w rankingach mnie nie ma - ogólnie wyświetla mi tylko jedną stronę graczy rankingowych. To ja już naprawdę wolę drugiego Shoguna i avatara ://
Najlepsze sa posty tych co się zawiedli ale gry nie kupili :lol: , kuroi przeciez pisałeś że nie kupiłeś gry, jak możesz byc nią zawiedziony???
Gra jest świetna i myślę, że tych którym sie podoba jest dużo więcej. Ma także olbrzymi potencjał.
Również jestem z serią od początku i długo grałem w każdą z części, także z wieloma modami.
Po tygodniu bardzo intensywnej gry w singlu i multi mogę napisać od siebie:
Gra ma swoje wady, różne dla każdego ale to jeszcze nie jest powód żeby tak ją krytykować :) bo zalet jest zdecydowanie więcej.
Jeśli o optymalizację chodzi to u każdego działa inaczej i jest równie dużo osób, które sa zadowolone z wydajności nawet teraz po premierze jak i tych narzekających na słabą wydajność ( z czego gro stanowi sporo osób grających na sprzętowych średniakach i trupach). Dla przykładu u mnie śmiga aż miło, zarówno w temacie zwykłej wydajności fpsów w bitwach i na mapie kampanii, jak również jesli chodzi o czasy wczytywania bitew (single/multi), sejwów, czy przelatywania tur na końcu (i to po 150 turze ) ani razu nie zaliczyłem crasha czy zwiechy .
Jeżeli o narzekania na AI chodzi to ja nie mam nic do zarzucenia, jest o niebo lepiej niż w shogunie2 zarówno w bitwach jak i kampanii (dyplomacja jest rewelacyjna),
może grajcie na vh i wyżej.
90% zachowań AI to duży postęp w stosunku do poprzednich odsłon.
A że AI nie zachowuje się jak dobry żywy gracz to chyba naturalne bo to nie jest żywy człowiek i dopóki ogólnie technologia sie znacznie nie rozwinie nie będzie to możliwe.
Co do bugów to po to są patche. Ja nie doświadczyłem żadnego , który uniemożliwia bądź psuje rozgrywkę i wiele innych osób też.
Jedyna moja uwaga to że starcia wręcz niekiedy toczą się za szybko, ale nie zawsze i tez od wielu rzeczy to zależy.
Zdecydowanie polecam skrajnie niezadowolonym podejść do tej gry w szerszej perspektywie i poznać opinie tych zadowolonych, a także obiektywnie ocenić skalę gry.
@Lee kliknij sobie " My position" to zobaczysz swoje miejsce w rankingu, pierwsza strona wyświetla dopiero od pewnej ilości zwycięstw.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Przesadnie psy wieszacie. :)
Gra ma potencjał. Bugi i mechanikę poprawią. Widać, że nad tym ciągle siedzą. Na pewno gorzej niż Empire nie będzie. :)
Mi tam się dobrze gra i przede wszystkim czuję klimat Rome 1, a to się liczy. W dodatku gra jest rozbudowana, różnorodna...
Wydaję mi się, że nie. Potencjał to miało Empire. Parę bugów w rezultacie poprawionych plus Napoleon i śmiga. Natomiast ukochany, wyczekiwany i celebrowany RomeII został do cna zbeszczeszczony. Jest ponury, przygnębiający, źledziałający * bez koncepcji, zmierzający (dryfujący) w złym kierunku. I Q..WA kosztował140 zeta !
* imiesłów czasownikowy ?
I i tak ma najwiekszy potencjał z calej serii. Gdzie ETW miało potencjał? Tutaj naprawdę w dużej mierze potrzebne są tylko mody na staty i balans, a będzie git. Optymalizacja z czasem się porawi, ETW mi też kiedys nie chcialo bez patchy prawie chodzić, a potem bez problemów większych.
Z obecną liczbą statów dla jednostek śmiem jako modder twierdzić, że staty do Rome dadzą nam najbardziej realistyczne bitwy z całej serii, teraz wiele apektów, które były nie do przeskoczenia są już nieistotne, bo wreszcie jest na to wpływ w statach.
tak w ramach ostrzezenia wpomne ze kampania potrafi sie tak zbugowac, ze wiesza mi sie za kazdym razem podczas tury jednego z przeciwnikow:)
jak to dbze ze dostalismy patch ( to ze popsul wiecej niz naprawil to niewazne, liczy sie ze cos roia no nie???:P )
No pewnie że tak bo to znaczy, że w końcu naprawią. W medieval 2 też były jakieś błędy typu napotka na oryginałach, K A M 2150 pisze że mu prawie Empire nie działał, a teraz chyba wszystko działa cacy? Widać CA za mało testerów zatrudnia,a Sega ich za bardzo pogania, nie musieliście od razu kupować gry, to jest zawsze ryzyko.
U mnie ostatni patch nic nie popsuł.
Seria TW zawsze miała ten bug z turą przeciwnika lub konkretnym miastem. To już taki znak rozpoznawczy :D
pytanie mam
wyszly mody - zwolnienie biegania itd
czy jak je zainstaluje bede mogl grac multi z kims? tzn czy roznice skryptow pozwola i jesli tak to na kogo ustawieniach?
Na multi obie osoby muszą mieć te same pliki, inaczej wyskoczy błąd z kompatybilnością. W każdym bądź razie tak było w poprzednich częściach.