Jedyna opcja to uszkodzony campaign_script tam jest zapisany Potocki i Radziwiłł lub descr_strat tam są parametry np. Lanckorońskiego. Poproś to może ktoś Ci wstawi i podmienisz albo sprawdź czy masz w tych plikach te nazwiska.
Wersja do druku
Jedyna opcja to uszkodzony campaign_script tam jest zapisany Potocki i Radziwiłł lub descr_strat tam są parametry np. Lanckorońskiego. Poproś to może ktoś Ci wstawi i podmienisz albo sprawdź czy masz w tych plikach te nazwiska.
Usuń map.rwm.
a ja mam takie pytanie do Twórców:
czy istnieje szansa na możliwość ustawienia dział na murach miasta w przypadku oblężenia, tak jak w modzie 1648 ?
z góry dzięki za odpowiedź ;)
W obecnej wersji nie.
Czy byłaby możliwość by móc zawiązać z jakimś krajem unie realną?
Jakby mieć w Medku taki panel dyplomacji jak np. w Europa Universalis było by strasznie fajnie :D :DCytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
ale to jest raczej nierealne do wykonania, a na pewno bardzo trudne :|
Witam, po pierwsze chciałbym wyrazić wdzięczność że powstaje mod XVII wieczny obejmujący całość Europy, jednak w Dominium Maris Baltici i OIM2 czułem pewien niedosyt :)
Cieszy mnie również plan dodania przez twórców możliwości zajęcia terenów na obszarze Ameryki, moim zdaniem dobrym wyjściem byłoby dodanie kilku miast na Karaibach (Francja - Gwadelupa, Port-au-Prince, Anglia - Antigua, Jamajka Holandia - Curacao), w Ameryce północnej zaś mapa mogłąby obejmować obszar zbliżony do tego z Empire, może nie sięgający aż tak daleko na zachód (Quebec, 13 Kolonii przede wszystkim). Najlepiej jakby tamte obszary były w posiadaniu "buntowniczych" Indian aby nie odbierać slotów krajom europejskim (na duży plus rozbicie HRE na więcej niż 2,3 państwa, nie chciałbym aby tego zabrakło w przyszłych wersjach :) ) To tyle ode mnie ;)
Równie dobrze można wstawić dwie kolonie kurlandzkie. :)
Czemu by nie ;) Mam nadzieje że twórcy nie zarzucą idei dodania Ameryki wbrew niektórym postom, takie rozszerzenie byłoby czymś nowym a skupianie się po raz trzeci (po DMB i OIM2) na konfliktach w Europie Środkowej byłoby nieco wtórne ;)
Drogo Zenku :) Trzeba przede wszystkim zacząć od tego, że oba wymienione mody nie są dokończone oficjalnie i długo już bardzo nie są rozwijane co jest trochę irytujące :mrgreen: Jestem ciekawy czemu tak jest. Mam nadzieję, ze Potop nie podzieli ich losu. :)