Książka jest w języku polskim.Jeśli chodzi o dlc to dostajesz unikalny ród Ninja Hattori.
Wersja do druku
Książka jest w języku polskim.Jeśli chodzi o dlc to dostajesz unikalny ród Ninja Hattori.
Według mnie Hattori jest najlepszym rodem.Jako Hattori zostałem shogunem.Niestety wszyscy mnie zdradzili no i tyle miałem shoguna :mrgreen:
Ja nim grałem, wziąłem sojusz z Odą i Shogunatem przez co od razu miałem wojnę z kilkoma rodami, dałem jakoś radę miałem 3 wasali, ale potem przyszły jeszcze 2 rody w sojuszu i mnie rozwaliły 8-)
Ten ród ma trudną pozycję, ale ma klimat.
Niedługo kupię dlc Ikko ikki.Wtedy będzie trudniej bo będzie trzeba wszystkich nawracać na ikko :D Ale dzięki temu rozgrywka będzie fajna(i pewnie będe werbował mnóstwo mnichów ikko ;) ) i trochę trudniejsza.
Zaczynając grę Ikko-Ikki myślałem że będzie bardzo trudno a okazało się że jest dosyć łatwo. Jedyny problem mogą stanowić sąsiednie prowincje które nawracając się na wiarę ikko przyłączają się do Ciebie co źle wpływa na stosunki z danym rodem(rozpad sojuszu itp.).
Nie wiem czy było, ale dla zainteresowanych:
Wywiad TWC z Lustedem
a tu wywiad w pigułce:
Cytat:
Lusted drinks local beer, he plays Team Fortress 2 and Civ 5. Daily Drinks "Arse" a local beer and Leo drinks Guinness. Ca are working on new content for Shogun 2 which we will know about when its done. There is some stuff about modding but the stuff i mentioned is what interested me .
Witam
Gram w Shoguna 2 od ponad tygodnia i tak się zastanawiam, na razie nie ruszyłem kampanii. Gram w multi i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ubogość jednostek, nie bardzo wiem o co chodzi dlatego zwracam się z zapytaniem do ogranych graczy. Czy ta ubogość oznacza że aby zdobywać kolejne jednostki trzeba awansować w multi na wyższe poziomy, czy też trzeba także grać w multi i kampanie w multi jednocześnie ????
Może trochę zawile to tłumaczę ale w Empire i Napoleonie (jak też innych grach serii) każda nacja miała dostatek jednostek od samego początku (oczywiście mówię o multi) a tu skromne zasoby i niezbyt wiele tego, na razie mam 3 gwiazdki dowodzenia dlatego nie wychylam się za nadto ale nurtuje mnie to dlaczego nie oddano nam pełnej palety jednostek.
Jeśli ktoś zechciał by mi odpowiedzieć był bym strasznie wdzięczny.
Jak wchodzisz w multi masz mapę podbić avatara czy coś i tam masz Japonię. Najedź na jakieś terytorium to będzie pisać co dostaniesz jak je zdobędziesz-aby je zdobyć musisz na nim postawic swojego avatara i wygrać bitwę
Książka jest po polsku jak wszystkie dodatki, ja kupiłem za niecałe 80zł, na allegro poszukaj więc dobrze.Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Już od jakiś 2 tyg jestem posiadaczem tej gry, wydalem chyba 130 z wysylką i tak taniocha
Jak tam w shogunie 2?Ja pograłem każdym rodem w kampanii(ale żadnym jeszcze nie wygrałem) i w multi mam piąty poziom.Na razie w S2 nie gram bo w czwartek kupiłem sobie grę Fallout New Vegas i chcę ją przejść ale niedługo wrócę do Shoguna :D
Ja ostatnio wróciłem do Empire sobie, ale rzadko gram. W multi na sh2 czasem
Dawid odpisz na pw.
kicha totalna, z tymi rodami, chciałem pograć Ashikaga, żeby spowrotem scalić Japonię i...cztery litery przeszukałem pliki .pack i esf wzdłuż i wszerz, i nic, jedynie to można frakcje odblokować do własnej bitwy a jeśli chodzi o kampanię to musi być gdzieś głębiej zakopane i mi się wydaje, że obecne narzędzie pt, esf editor i pack file manager nie podołają zadaniu.
czemu nie zrobią wszystkich frakcji grywalnych, do odblokowania po podbiciu? Byłby wtedy sens grać długo i byłaby większa różnorodność :?
Ashikaga byłoby za łatwo. A to hołd sobie każesz, armię od początku masz potężną, zamek rozbudowany...
Hej czy mi się wydaje, czy Shogun 2 jest najszybciej zdychającą grą z serii ?
Hę? W sieci nadal można pograć.
Z ciekawości zobaczyłem statystyki steama to się ździwiłem :)
W pierwszej kolumnie ilość grających obecnie, w drugiej ile łącznie dzisiaj.
3,138 ----- 6,729 Total War SHOGUN 2
3,126 ----- 6,817 Empire: Total War
1,530 ----- 3,086 Napoleon: Total War
btw. te statystyki gier stema to jakaś kpina :D średnio po 3mln osob korzysta z steama tylko o.O chyba że to statystyki krajowe :)
Witam. Sporo wody w rzece upłynęło nim ostatni raz byłem na forum ;) stąd moje pytanie. Czy jest możliwość odblokowania wszystkich klanów w single player? Gram już 4 klanem a reszta jakoś taka niezbyt ciekawa :)
żeby nie było szukałem...lecz nic nie znalazłem.
Niestety nic nie da się odblokować za pomocą modyfikacji, jedyne możliwe do odblokowania klany to Hattori (wymagana edycja specjalna S2TW) i klan Ikko-Ikki (DLC za 3,5 euro jeśli się nie mylę)
No niestety bez sensu kupować specjalną edycję tylko dla jednej frakcji. Z kolei czytałem, że klan Ikko nie specjalnie ciekawy...a może się mylę i warto zainwestować te 12zł? :)Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Jeszcze pytanie odnośnie modyfikacji na jakich gracie. Ja mam zainstalowany mod wydłużający kampanię do 1640 roku wydłużający kampanię do 1640 roku oraz Download Realm Divide Mod v1.0. Zastanawiam się nad jakimiś poważniejszymi zmianami w grze, ale powiem szczerze, że nie znam na tyle angielskiego, aby zaczaić jakie są zmiany w poszczególnych modach globalnych. Po kilku wielomiesięcznych bojach myślę, że moglibyście mi coś doradzić? :)
Gram na bardzo wysokim poziomie i radzę sobie dość dobrze.
No cóż ja gram ciągle na "czystym" S2TW a odnośnie modów to najlepiej zajrzeć do działu modów pod S2TW na twcenter
Ruszano w ostatnich patchach kawalerię? Rzuciłem na kawalerię wroga całą piechotę i pomimo że była w centrum kotła, nie zaczepiła się, tylko swobodnie wyjechała. WTF?!
Shogun 2 za 19,99 euro na steam.
http://store.steampowered.com/app/34330/?snr=1_6_4__13
Ponadto Total War Mega Pack za 17 euro
http://store.steampowered.com/sub/11657/
Planuje teraz kupić Shoguna 2 edycję kolekcjonerską, wiadomo może czy nie planowane jest wydane złotej kolekcji ? Żeby nie wyszło ja teraz kupie a za miesiąc wychodzi taki pakiet :) I jak wygląda na multi ? Dużo jest doświadczonych graczy na najwyższych lv itp ?
Jeśli jest w trybie guard mode wtedy nie łamie szyku i jedzie do celu mimo wejścia w kontakt z wrogiem, wtedy oddział będzie go mijał. W ten sposób łatwiej i przy mniejszych stratach można oderwać się od wroga, chociaż straty zawsze jakieś będą.Cytat:
Zamieszczone przez gombrowitch
Aro, co do multi to doświadczonych graczy jest mnóstwo, jak to w grze ponad pół roku po premierze, ale jednak nowicjuszy jest jeszcze sporo i doświadczenie można łatwo nabić.
Słyszałem do podobno jednostki można ulepszać czy coś w tym stylu, które są za mocne ;p
Jest system weteranów, można ulepszać jednostki za punkty doświadczenia.
No generalnie co jakiś czas ludzie czymś spamują, bo zwyczajnie lepiej opłaca się używać tej a nie innej, co patch to się to zmienia ;) Jest dużo tematów na temat taktyk i tego co ludzie wymyślają, tu i w dziale 'pola bitew'.
Ok dzięki, właśnie zamówiłem w poniedziałek pewnie będę miał. Na multi powinienem ogarniać, chciałem się upewnić :P
Na allegro trzeba było klucz kupić. Tanie jak barszcz.
Może i taniej, ale nie mam zbytnio zaufania do kupowania kluczy na allegro :P Tak jeszcze książkę kupiłem ;)
UWAGA ! UWAGA !
Steam przecenia wszystkie gry ze serii Total War m.in.
Shogun 2 TW z 40 do 20 euro
Napoleon TW z 20 do 10 euro
Empire TW z 20 do 10 euro
RTW gold z 10 do 5 euro
M2TW z 10 do 5 euro
Kingdoms z 5 do 2,5 euro
RTW Alexander z 5 do 2,5 euro
Także wszystkie ceny wszystkich DLC obniżono o połowę m.in. ostatnio wydany DLC do S2TW Rise of the Samurai kosztuje teraz 3,5 euro zamiast 7
Jest jakiś soundtrack do shoguna? Bo muzyka w intrze mi się spodobała
Przecena na steam, wszystko związane z TWS2 -67%, sama gra kosztuje teraz 13,33 euro a wszystkie DLC można kupić za niecałe 6 euro
Sprawdziłem cały soundrack do Shoguna 2 ale nie znalazłem muzyki z intra
To jest chyba zaimplementowane, w plikach gry na dysku.Cytat:
Zamieszczone przez DzikiKot
Ja tak mam,przeszukaj komputer.
A ja mam takie pytanie, po pół roku przerwy wróciłem do Szoguna i zmieniło się główne menu. Poprzednio była super mega forteca a teraz mam jakiś paziowy fort :P Czasem jest tam lato, czasem zima.
Można jakoś wpływać na wygląd zamku?
Chyba raczej nie za bardzo. W święta np: Tematem wiodącym była choinka i bałwanki :). Po nowym roku wszystko wróciło do normy.
Ten paziowi fort to konsekwencja patcha z dodatkiem Narodziny Samurajów
Mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.
Zastanawia mnie na jakiej zasadzie zapisywane są powtórki. Wczoraj zagrałem rozgrywkę rankingową i wygrałem ją cudem, przy życiu zostały mi tylko 2 oddziały(mnisi z rusznicami i samuraje z rusznicami) rozstrzelały wroga tak, że ten uciekł do lasu resztkami oddziałów których morale było o krok od załamania. Zająłem świątynie dającą dodatkowe morale a jego jednostki zaczęły uciekać(nigdy się z takim czymś nie spotkałem). Ale prawdziwego mindfucka zaliczyłem oglądając powtórkę z tej rozgrywki. Gdy powtórka doszła do kluczowego momentu w którym wrogi awatar stara się szarżować na moich mnichów z rusznicami, zostaje rozstrzelany a mnisi starają się uciekać przed oddziałem samurajów goniącym go, na powtórce dzieje się coś zupełnie innego, wrogi awatar rozjeżdża moich mnichów którzy nie wiedzieć czemu nie oddają strzału a na dodatek podbiegają kawałek w jego stronę, tracą morale i uciekają. Dzieje się tam jeszcze parę dziwnych rzeczy takich jak zaatakowanie moich samurajów z rusznicami wręcz przez silny oddział wroga, do tej walki podczas gry nie doszło, na dodatek ten oddział wygrał, okazuje się że na powtórce przeżywają moi bohaterowie z kataną i z łukiem, stoją gdzieś daleko i nic nie robią. Powtórka kończy się na niczym, po prostu jest urwana nie przedstawia kto wygrał ani nic w tym stylu. Oglądając drugi raz zauważyłem też, że poziomy moich weteranów są niewłaściwe, trochę zawyżone w stosunku do tego co było w rzeczywistości.
Bardzo często spotykany bug. Chyba żadna powtórka nie jest w pełni poprawna, dzieją się właśnie takie rzeczy jak opiasałeś - pokazuje zupełnie co innego niż było naprawdę, inny jest wynik bitwy, zawyżone staty itp.