Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Wiele Indom nie brakuje czasami.
Gdy jadę sobie na trening z Gdańska do Rzeszowa to trasa przybiera długość od 14 do 23 godzin :D I to planowo :D A pociąg jedzie z grubsza tą samą trasą :D Baa, trasa z większą liczbą km jest nawet krótka do przejechania :D Witamy w dziurze czasowej ;) Rekordowo przez 13 godzin musiałem stać w korytarzu, bo nawet kucnąć się nie dało.
Nie wiem, czy jest tak we wszystkich pociągach, ale przynajmniej we wszystkich połączeniach Kraków-Kielce, z jakich korzystam ostatnio (przez Warszawę albo Lublin, do Kołobrzegu itd.) wprowadzono miejscówki bez dodatkowej opłaty. Jeżeli nie ma już miejsc to zostanie Ci sprzedane miejsce na korytarzu, ale wystarczy kupić z lekkim wyprzedzeniem i już jest ok. ;) I o dziwo ludzie nie pchają się na nieswoje miejsca, wręcz nieraz spotkałem się z sytuacją, że mimo kilku wolnych miejsc w moim przedziale pasażerowie karnie stali na korytarzu, bo taki mieli bilet.
Wlasnie miejscowki sa najlepsza opcja dla podniesienia komfortu podrozujacych polskimi kolejami ;)
Na trasie Gdańsk-Rzeszów są wyłącznie miejscówki, a i tak nie ma gdzie nogi postawić ;P Teraz przynajmniej nie trzeba za nie dopłacać, bo były obowiązkowe.
Nie lepiej Tobie wybrac podroz samolotem?No chyba ze odbywasz ta trase dosc czesto wowczas to nie ma sensu ;)
Samolotem? :D Z przesiadką w Berlinie? :D Dosyć często trasę robię, a przelot to najtaniej LOTem kilkaset złotych, na tej trasie od 200-700 ;P To ja już wolę te 50zł za 18 godzin tułaczki :D
Wybawieniem jest Polski Bus, ale często biletów brakuje, nawet z dużym wyprzedzeniem.
Ups :D :!: To nie ma bezposrednich polaczen na tej trasie :?:
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
pasażerowie karnie stali na korytarzu, bo taki mieli bilet.
Korytarz sluzy do przemieszczania sie pasazerow a w razie niebezpieczenstwa rowniez do ewakuacji lecz w tym kraju tradycyjnie nikt o czyms takim nie mysli :?
No właśnie nie ma :D Są same z przesiadkami w Wawie lub w Niemczech :D Jak się uda to biorę zawsze Polski Bus, bo dają poczęstunek niezły, do tego wszędzie są kontakty i darmowe wifi :D Tak to nawet te 11 godzin można przeboleć :)
Wracajac do uswiadamiania seksualnego przedszkolakow warto zapoznac sie z osoba ktora glosno o nim krzyczy w Parlamencie Europejskim:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/52505-ni ... hn-bendita
"seksualność dziecka jest czymś wspaniałym” i „uczucie rozbierania przez 5-letnią dziewczynkę jest fantastyczne, bo jest to gra o absolutnie erotycznym charakterze"-oto slowa przedstawiciela lewicowych srodowisk :shock: ;)
Ręce opadają, że taki bydlak zasiada w PE...