Normalnie ruch "oburzonych": ^^. OMG nowy ipad co pół roku, nie stać mnie chyba się zabije:D. Kurdę bedzie gta na PC, zróbmy tym burakom z pc na złość, dawać petycję :D.
Wersja do druku
To jest ruch marketingowy. Na pudelku od podstawki pisze że masz tylko 8 (9 Pont nie pewny) nacji. A w Edycji Emperor będzie legalnie pisać 14/17 (8 z podstawki + 4 free-lc + 3 nacje z tej edycji). Zwykła osoba jak zobaczy na półce obie wersje, to na bank wybierze Emperora. A jak sobie pogra i złapie haczyk (tak jak ja) to kupi pozostałe dlc, bo jak to tak bez polis czy nomadów sobie grać.
Martwi mnie kwestia wojny domowej. Fajnie, że robią coś nowego , ale nie tak to powinno wyglądać. Moim zdaniem w każdej prowincji powinna być określona liczba mieszkańców, która by wzrastała albo spadała. W razie zagrożeń ze strony obcego państwa powinno być coś w stylu pospolitego ruszenia wspomagającego gracza. Tak samo jak my zajmujemy obce terytorium bunt mógłby się czasem pojawić ( obce pospolite ruszenie). Oczywiście powinna być określona liczba tego wojska zależna od liczby mieszkańców i szybkości przekształcania zwykłych obywateli w stan pozwalający władać mieczem i mogący stać się armią. Z pospolitym ruszeniem powinno się prowadzić dyplomację i jeśli pokonamy je w bitwię pozostałych wojaków wcielić do naszej armii. Kto nie z nami na szafot. Tak samo nasze regularne armie w razie buntu powinno się z powrotem wcielać do naszej armii jeśli wygramy. A poza tym czemu 2 strony konfliktu? i rody powinny być w każdej frakcji co by dało o wiele większą satysfakcje i gameplay P$#%@ zgodność historyczną w tej kwesti:D. Z braku laku w to gram. Cieszy że 50% bitew to heroiczne zwycięstwa, ale dla mnie pod względem strategicznym to mizerna gierka i powinni w CA w końcu bardzo ją rozbudować pod względem dyplomacji mechaniki i w ogóle. Nie samym polem bitwy człowiek żyje, niech dadzą możliwości. Jak nie potrafią tego zbalansować to im Dresden pomoże haha
czy ktoś instalował toto "macpublicbeta" ?
w RPoincie mówili coś o testowaniu bety , czy to miało by związek z Emperor Ed. ?
Nie chce tego wrzucać, bo jestem w trakcie kampanii , a czytałem na twcenter , że ktoś miał problemy później z odpaleniem modów, po instalce tej bety.
Ktoś to instalował ? Coś może powiedzieć co zmienia ?
Zaraz zasysam i testuje.Dzięki za cynk:P
Joanna Kulig z Londyńczyków. Nie wszystkie jej zdjęcia są fajne, ale to akurat mi się bardzo podoba.
Co do romka to szybki crash po rozpoczęciu kampanii Rzymem. Sprawdzam spójność plików bo niedawno posypał mi się sektor, ale chyba beta do pupy. Frakcji nie dodali nowych.
Pamiętaj, że ta gra jest patchowana przez CA. Nie wiem jak w starszych grach ale w Shogunie 2 każdy patch naprawiał 1 rzecz, a psuł 2 kolejne ;).Cytat:
Zamieszczone przez rzyminian
W ramach przeprosin dostaliśmy za darmo do końca bodajże października DLC z Nomadami (było dostępne przez tydzień za darmo). W ramach rekompensaty dostawaliśmy patche.Cytat:
Zamieszczone przez rzymianin
To źle ci się wydaje. Jeden z modów w temacie oficjalnym w ramach FAQ wyjaśnił te sprawy. Po tym 16 września z sprzedaży elektronicznej zostanie całkowicie wycofana podstawowa wersja gry i dostępna będzie tylko Emperor Edition. Nawet jak kupisz w jakimś sklepie Rome 2 TW pudełkowego nie z tej edycji to przy instalacji od razu się zaktualizuje za darmo do Emperor Edition. Dodatkowo wszyscy posiadacze podstawowej edycji jak i Emperor Edition dostaną mini-kampanię niezależnie od czasu zakupu gry. Źródło to Craig lub Bart teraz nie pamiętam, który z nich.Cytat:
Zamieszczone przez Akarinos
Reszta Europy i Ameryki bardzo poważnie traktuje swoje dolary/euro/funty :D i nie może znieść myśli, że tak łatwo inni mogą dostać to co oni tylko, że taniej :rolleyes:. Swoją drogą przypomina mi się, że po premierze wielu amerykanów odgrażało się pozwami ale temat jakoś ucichł. Z perspektywy producenta gry to chyba wszyscy wiemy jak to wygląda (tak długo jak liczba DLC>nowych edycji gry).Cytat:
Zamieszczone przez Harry-Potter-TW
Pozdrawiam