Witam, czy w Rome TW II jest mozliwe dzielenie oddzialu na kilka czesci? Czy zawsze musi byc general i nie da sie podzielic ?
Wersja do druku
Witam, czy w Rome TW II jest mozliwe dzielenie oddzialu na kilka czesci? Czy zawsze musi byc general i nie da sie podzielic ?
Nie da się, każda armia musi mieć generała.
Gram Selucydami i komunikat mi sie pojawil zebym rozdzielil oddzial i pozostawil kilka w miescie.Lipa ,ze nie mozna rozdzielac na mniejsze
Mam nadzieje ,że Armenia dostanie wybór konnych strzelców przynajmniej porównywalny z Partią .Dopiero w tej części ten rodzaj jednostek stał się jednym z moich ulubionych.
Powiedział bym raczej ,że Ateny i Syrakuzy są w porównaniu do Sparty przesadzone. Choć nie zmienia to faktu słabości Sparty.Cytat:
że nie zostaną tak spaprane jak nieszczęsna Sparta (wybaczcie, ale ta frakcja jest strasznie słaba, jak na greckie państwa-miasta w Rome II
Moja obecna kampania Egiptem poziom bardzo trudny,Sparta przetrwała tylko dlatego że byli osłonięci przez Ateny.Ale nagle zaczęło Sparcie nieźle iść.
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=308211589
Co do oblężeń skoro CA nie może albo nie chce nauczyć komputera budowania taranów itd. to usuniecie darmowych drabin i w niektórych przypadkach absurdalnego rzucania w bramę(szczególnie metalową) pochodniami zmusiło by komputer do budowy maszyn i przeprowadzania długotrwałych oblężeń.Ciekawe czy kiedyś doczekamy się braku takich sytuacji( link z poprzedniego posta)...
Możesz przecież powołać generała i zwerbować mu tylko kilka oddziałów.
Nawet nie trzeba werbować - zawsze można przekazać nowemu generałowi kilka oddziałów z tej armii, którą chciał podzielić.
@Up
Sam o tym ostatnio pomyślałem.
Dopóki nie ma oficjalnej informacji o zawartości to można wierzyć, że będą jednak trzy frakcje, jak zawsze do kampanii. Poza Armenią, którą już znamy, stawiam na dwie frakcje germańskie np. Cheruskowie i Cymbrowie/Fryzowie. Ktoś, kiedyś dokopał się do jakichś plików z Brytami, czyli wpadną pewnie przy następnym DLC z kampanią. Numidów mam nadzieję zobaczyć w "pustynnym" Faction Packu z jakąś frakcją arabską i afrykańską.
Ale czy jest informacja ,że Armenia jest w DLC?Jeśli dokładnie nie zaznaczono może być oddzielną frakcją w aktualizacji jak Seleucydzi i Baktria.Jak dotąd najbardziej oczekiwane frakcje były darmwe. Wysuwam taką dodatkową teorie: może będą 4 frakcje 3 germanów + patch z Armenią.To jest tylko takie dodatkowe przepuszczenie skoro wcześniej też podobnie postępowali.Ale to byłaby przesada.