Arden
Spokojnie. Nawet gdybym chciał to w tym stanie nigdzie nie ucieknę. - Tileański.
Wersja do druku
Arden
Spokojnie. Nawet gdybym chciał to w tym stanie nigdzie nie ucieknę. - Tileański.
Skoro raz zełgałeś, nie licz na to, że Cię na słowo gdziekolwiek samego puszczę odparł meżczyzna w tileańskim, do którego kobieta Maria zwracała się imieniem Sebastiano. Rusz się w końcu, nie mam zamiaru zmarnować całego swego dnia na jednego przestępcę.
Arden
Arden idzie do swego pokoju.
Alessio Contrarini, Arden z Loningbrucku
Arden dotarł do swej izby z prawie depczącymi mu po piętach Sebastiano i Alessio.
Anna de Loiret
Skoro Alessio poszedł, to zacznę od tego stwierdziła Maria po bretońnsku. Niestety nie znalazłam kolczugi na Twój rozmiar Anno, a tylko kaftan kolczy z kapturem. To dla Ciebie - wskazała leżący pakunek.
Arden - Tileański.
Do Alessia. Skoro tu jesteś to zgaduje że Anna zgodziła się byś porozmawiał ze mną na osobności. Jeśli nie chcesz to cię nie zmuszam choć proszę o to.
Do Sebastiana. Zezwolisz na to bym został z nim na osobności skoro zezwoliła na to Pani Anna?
Alessio - Tileański
Roześmiał się i powiedział - Ardenie,nie potrzebuję jej zgody by z kimś pomówić,przetłumaczyła jedynie Twoje słowa ale widzę że szybko zacząłeś wydawać osądy i związek mój z nią oceniać choć nic tak naprawdę o nim nie wiesz. Zresztą mniejsza o to,powiedz co mi chcesz przekazać tak ważnego że o rozmowę w cztery oczy prosisz?
Arden - tileański
Jak chcesz. Co do rozmowy to chciałem się dowiedzieć co ze Svenem to po pierwsze a to drugie to tylko w cztery oczy.
Techniczny
Przepraszam za literówkę z Ja - Jak
Alessio Contrarini, Arden z Loningbrucku
Pani Anna nie wydaje mi rozkazów ani zezwoleń. Na osobności rozmowa możliwa będzie, podczas odwiedzin w lochach, gdy na wykonanie sprawiedliwego wyroku oczekiwać będziesz odparł Sebastiano w tileańskim.
Arden - tileański
Dobra więc nieważne. Alessio więc weź sobie wszystko co moje było jeśli chcesz. Żegnaj. Zdejmuje pas z pochwą i oddaje Alessiowi. Zgaduje że Sven nie żyje jak wszyscy których tu poznałem oprócz Was.
Anna de Loiret
Zaczęła oglądać kaftan kolczy i rzekła przy tym po bretońsku - dziękuję, będzie pasował, ale chyba mniej warty jest niż pełna kolczuga... Mam rację Mario?