Tylko 126MB, cudów się nie spodziewam :O
EDIT: Zauważyliście jakieś zmiany? Ja nie :crazy:
Wersja do druku
Tylko 126MB, cudów się nie spodziewam :O
EDIT: Zauważyliście jakieś zmiany? Ja nie :crazy:
Ja nie grałem, ale na zachodnich forach opinie prawie same pozytywne (chociażby bitwy są dłuższe), spróbuj rozpocząć kampanię od nowa - na pewno zmiany w budynkach nie działają na starych sejwach.
Nie grałem długo bo nie chce rozpoczynać kampanii przed pojawieniem się oficjalnego patcha, który doda frakcje. Na szybko zauważyłem te zmiany w systemie budowania, czekam na DeI tą wersję.
Dokladnie tak.Musisz kamapnie zaczynac od nowa.Bitwy sa dluzsze,starty w bitwach wieksze-wreszcie widac straty po obydwuch stronach.Do tej pory moje bitwy wygladaly tak ze srednio tracilem po 2-5% armi,a bitwy z udzielm 5 tys trwaly 3 min.Tearaz WRESZCIE straty sa o wiele wieksze.Bitwy trwaja dluzej.Widac roznice w grze-szkoda ze rok po premierze-ale mniej wiecej tak powinno wygladac Rome II w dniu premiery....
Dłuższe bitwy! Prawie w rocznicę premiery. W końcu!
Fakt jest dużo lepiej ale nadal jest sporo idiotyzmów:
- brak drzewka rodowego
- brak murów obronnych choćby w Syrakuzach
- magiczne "łódki" transportujące pojawiające się "znikąd"
- brak jakichkolwiek wstawek filmowych
Jest tego więcej ale resztę poprawili już moderzy.
Mimo tego w rok po premierze w końcu chce się w to grać. Najbardziej cieszy mnie "fire at will" u wszystkich jednostek z oszczepami.
Masz racje rzymianin-dlatego tez napisalem "...mnie j wiecej ..." oraz "...w dniu premiery..." , a nie rok po premierze.
Ale teraz przynajmniej da sie juz w to grac.
Pograłem trochę dłużej na tej becie i moje spostrzeżenia są następujące:
-Ta gra powinna wyjść właśnie w tym momencie
-Oblężenia wreszcie wyglądają tak jak powinny. Mianowicie jednostki które posiadają oszczepy/pila rzucają nimi nawet w postawie defensywnej. I dodano, na wzór poprzednich części, ikonkę odpowiadającą za rzut na rozkaz bądź też dowolny. Oprócz tego dochodzi walka na murach (Wreszcie...)
-Bitwy. Chyba największy plus tego patcha. Starty są nieporównywalnie większe od poprzednich wersji. Wreszcie jest czas żeby trochę pomanewrować i pooglądać starcia z bliska. Ogólnie mam wrażenie że komputer zachowuje się bardziej racjonalnie i szybciej podejmuje działania.
-Oprócz tego jest dużo przyjemniej jeżeli chodzi o mapę kampanii. Nowe budynki dodają klimatu.
-Gdy gra wychodziła w tamtym roku to dałem jej 5/10, gdyby wyszła teraz dostałaby 8+/10
Co masz na myśli mówiąc "walka na murach"?
Jednostki wroga wchodzą na mury i to tam się decydują głównie losy bitwy. AI nie lata palić bramy :)