To da, że na tle Imperium będzie się czymś wyróżniać (pod warunkiem, że dadzą odpowiednie statystyki Rycerzom Graala, bo póki co demigryfy zjadają ich na śniadanie). Poza tym nie tylko jazdy, ale i piechoty i magii.
Wersja do druku
Tylko że bretka i tak będzie uboższą wersją imperium (jeśli jest to właściwe określenie) ponieważ imperium to największa i najbardziej dopracowana nacja ludzi.
Natomiast tym czymś czym nadrabia Bretonia to klimat (który mi pasuję najbardziej) średniowiecza z rycerzami i chłopskimi łuczkami. + Lekkie dopieszczenie legendami z naszego średniowiecza.
Dobra dobra byle tylko ją szybko wydali i Leśne Elfy, które będą uboższą wersją pozostałych frakcji Elfów.
Dokładniej jest mówić inną. Przy czym elfy w większości fantasy dzielą się na 3 główne odmiany: Wysokie, Mroczne i Leśne. Czasami dochodzą jeszcze wariacje jak np. Morskie, Stepowe.
Przy czym jakby nie patrzeć w ten sposób powstają rasy w większości uniwersów, że rozbudowuje się te podstawowe do tego stopnia że aż są za duże i później by było łatwiej tym operować to dzieli się to według jakiegoś kryterium i tak powstają pod rasy. Które później tez się rozbudowuje aż stają się za duże itd.
Zobacz sobie że podobnie było z Chaosem, tak że dziś mamy wojowników chaosu, demony chaosu, zwierzoludzi i Norskę.
Przy czym ja lubię takie większe rozdrobnienie.
Co do Elfów to w Warhammerze mamy jeszcze takich "bez ojczyzny" - Morskich Elfów. Pustynnych w Warhu nie ma. Z kolei w Warcrafcie mamy jeszcze Krwawe Elfy, czyli "potomków" Wysokich Elfów z Quel Thalas.
Co do Chaosu - akurat do tego dolicz Krasnoludy Chaosu. Co prawda ich bóg jest spoza panteonu czwórki Mrocznych Bogów, ale czasem dogadują się z Krasiami Chaosu.
Sam również lubię rozdrobnienie nacji, co widać po W40K i moim ulubionym podziale Gwardii Imperialnej na mniejsze regimenty jak regiment z planety Attila czy Korpusy Śmierci z Krieg.
Wracając do tematu - no ja liczę, że Leśne Elfy nie będą miały aż tak wiele braków, wg mnie od nich zależy teraz kształt dodatku z Elfami i Jaszczurami.
Miejmy nadzieje, że pierwsze info. O Leśnych Elfach dowiemy się już w tym miesiącu.
Mam pytanie. Czasami mówicie o jakiś ''turniejach" w Warhammer Total War. Moglibyście wytłumaczyć mi co to jest i ewentualnie jak się na takie zawody dostać?:D
Chodzi o tryb bitew multiplayer w Total War'ach. Aktualnie jest Turniej Rycerski w Couronne, do którego zapisy są nadal otwarte.
http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...ski-w-Couronne
Polecam poczytać sobie zasady itd. przed możliwym zapisem do turnieju.
Jeżeli mamy ten event "Pod mrocznym księżycem" no i widzimy, że piszą o jakimś "rogatym bóstwie", to mają na myśli Rogatego Szczura?
Czy może mają na myśli dowolnego Boga Chaosu?
Ci co grali w grę na pewno wiedzą, o co mi chodzi. :)